یک حقوقدان: نهادهای حکومتی ارزشی برای داوطلبان آزمون وکالت قائل نیستند

پایگاه خبری اختبار- آزمون وکالت ۹۹ در حالی برای سومین بار لغو شد که در یک سال گذشته از آزمون کارشناسی گرفته تا کارشناسی ارشد، آزمون‌های رشته‌های مختلف دکتری و سایر آزمون‌های استخدامی، غالبا با جمعیت داوطلبین بسیار بیشتری نسبت به متقاضیان آزمون وکالت، برگزار شده بود.

کامبیز نوروزی، حقوقدان و روزنامه‌نگار در واکنش به این اتفاق، به داتیکان گفت: متاسفانه در ماجرای لغو آزمون وکالت برخوردهای قاطع و کاملی از سوی کانون‌های وکلا و اسکودا مشاهده نکردیم. این گمان می‌تواند وجود داشته باشد و شواهد موجود نیز این گمان را تقویت می‌کند، در کنار جریان‌هایی که در راستای تسلط بر حرفه وکالت هستند، برخی افراد در کانون وکلا و اسکودا و چه در داخل اسکودا و کانون‌های وکلا به نوعی موافق این تاخیر هستند تا با این زمان خریدن، اقداماتی که در مجلس و دستگاه‌های قضایی برای تغییرات در آزمون‌ها و کانون وکلا وجود دارد را به سرانجام برساند وگرنه لغو سه باره آزمون وکالت با هیچ منطقی سازگار نیست.

این فعال رسانه در ادامه به نحوه لغو برگزاری آزمون از سوی ستاد کرونا اشاره کرد و در این باره گفت: لغو آزمون وکالت حدود ۱۲ ساعت پیش از آن، به هیچ وجه با اخلاق سازگاری ندارد. زمان بندی لغو آزمون در چیز را نشان می‌دهد: ۱– بهم ریختگی جدی در ستاد مبارزه با کرونا؛ در هفته قبل روند افزایش کرونا مشهود بود و این ستاد می‌توانست همانند سایر آزمون‌هایی که قرار بود در تاریخ ۲۰ فروردین برگزار شود و حدود ۳ یا ۴ روز قبل از برگزاری، خبر لغو آن منتشر شد، این رفتار را با کانون وکلا نیز داشته باشد.۲- موضوع بعدی که در خصوص زمان‌بندی لغو آزمون وکلا قابل تفسیر است، تحقیر شدن حرفه وکالت و نهاد وکالت است.

من معتقدم که دستگاه‌های حکومتی ارزشی برای این نهاد قائل نیستند و ارزشی نیز برای داوطلبان این حرفه قائل نیستند. خیلی راحت می‌توانستند ۲۴ ساعت یا ۴۸ ساعت قبل از برگزاری آزمون، خبر لغو را اعلام کنند و این شیوه‌ای اعمال شده از سوی ستاد کرونا، نهایت بی‌حرمتی به داوطلبان است. به نظر بنده، اسکودا هم به قدری در سال‌های اخیر منفعل و بی‌اثر بوده که در تمام تصمیم‌گیری‌ها کمترین ارزشی برای آن قائل نیستند و تحقیر آن از حد و اندازه گذشته است و این نهادها به شکل بسیار غیر مسئولانه کار می‌کنند.

 نوروزی در پاسخ به این‌که آیا امکان اقامه دعوا و دریافت خسارت علیه اشخاصی که به این شیوه اقدام به لغو آزمون نموده‌اند، وجود دارد یا خیر؟ اظهار داشت: خسارات ناشی از تصمیم ستاد مقابله با کرونا قابل از حیث مسئولیت مدنی دولت قابل مطالبه است. ستاد قطعا می‌بایست در زمان‌بندی خیلی سریعتر این تصمیم را می‌گرفت و تاخیر در این تصمیم گیری مصداق تقصیر است. حدود ۸۱ هزار نفر داوطلب این آزمون که از شهرهای مختلف برای حضور در آزمون به مراکز برگزاری رفته‌اند و هزینه متقبل شده‌اند، نشان از تقصیر دولت دارد. علاوه بر این، خسارت معنوی نیز قابل مطالبه است زیار که فشار زیادی را این داوطلبین تحمل کرده‌اند. به نظر بنده همانگونه که ستاد مقابله با کرونا حدود ۴۸ ساعت پیش از عملیاتی شدن تعطیلی بازار بزرگ تهران و یا برخی از مشاغل، آن را اعلام کرد؛ می‌توانست همین رفتار را در خصوص لغو برگزاری آزمون وکالت نیز اعمال کند. این بی‌توجهی مصداق تقصیر است. و از آنجایی که تقصیر دولت موجب مسئولیت آن می‌شود و از این منظر امکان اقامه دعوا و رسیدگی علیه دولت به عنوان متولی ستاد مبارزه با کرونا و دریافت خسارت وجود دارد.

نوروزی در بخشی دیگر از صحبت‌های خود، به عدم مسئولیت و قاطعیت کانون‌های وکلا اشاره کرد و در همین خصوص گفت: به مصداق اینکه حرمت امام زاده با متولی آن است، حرمت حرفه وکالت هم با نهادهای حرفه این این حوزه است. شما شک نکنید اگر این امتحان مربوط به رشته پزشکی بود، امکان نداشت که اینگونه بی‌اعتنا رفتار کنند. امکان نداشت به این شکل غیر مسئولانه عمل کنند. حرفه وکالت به دلایل مختلف منزلتش را از دست داده‌است.

این فعال رسانه در ادامه به اظهارات سخنگوی ستاد مبارزه با کرونا که پس از لغو این آزمون در تلوزیون اظهار داشته بود پیشنهاد می‌کنم این آزمون چند ماه آینده برگزار شود، اشاره کرد و در این باره گفت: در اینجا باید ابتدا به این مسأله اشاره کنم که از همین الان، در اردیبهشت و خرداد چندین آزمون برگزار خواهد شد. دوماً سخنگوی ستاد کرونا در جایگاهی نیست که در خصوص زمان برگزاری آزمون وکالت اظهار نظر یا پیشنهادی بدهد. بهتر است ایشان به وظایف خودش عمل کند. ستاد مبارزه با کرونا به جای دخالت در اموری که اصلاً در حیطه وظایف آن‌ها نیست، بهتر است به وظایف خودشان عمل کنند.  متاسفانه باید گفت که حرف‌های این قبیل افراد غیر مسئولانه و دور از وظایفشان است و این نشان دهنده این مسأله است که این حرفه تحقیر شده و کانون وکلای مرکز و اسکودا در این تحقیر مشارکت کرده‌اند. اگر نهاد حرفه‌ای درست عمل می‌کرد، هیچوقت چنین افراد غیر مسئولی جسورانه دخالت نمی‌کردند و این همه امواج مختلف برای مداخله در این حرفه و تغییر ساختار این حرفه فعال نمی‌شد.

نوروزی در پایان گفت: ستاد مقابله با کرونا در تصمیمات نادرست خودش به شکلی عمل کرد که در هفته‌های پایانی سال گذشته، تمام بازار فعال بود و مردم در فروشگاه‌ها و انواع مراکز خرید تجمع داشتند و هیچ محدودیتی برای سفرها ایجاد نکرد و این وضعیت موجب شکل‌گیری پیک چهارم کرونا شد. متاسفانه به دلیل نقصان‌های بسیار زیاد در نظام حقوقی کشور، به هیچ کس هم پاسخگو نیستند و به این شکل غیر مسئولانه و غیر حرفه‌ای، آزمونی را ۱۲ ساعت قبل از برگزاری لغو می‌کنند و چه بسا که بین برخی از مسئولان ستاد کرونا  و نهادهایی که به دنبال تحت فشار گذاشتن کانون وکلا هستند، ارتباط وجود داشته باشد و به نظر بنده حلقه سوم این جریان هم از داخل خود کانون‌های وکلا و اسکودا است.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫۳۵ دیدگاه ها

  1. مشکلی که وجود داشت لجبازی خود کانون بود و هستش چون باید برای سلامتی داوطلبان ارزش قایل می شد و خودش آزمون را کنسل می کرد تا به کسی خسارت غیر قابل جبرانی وارد نشود نه اینکه لجبازی کند و بگوید اونا آزمون برگزار کردن وای وای من جا موندم بله ب عکس کانون باید با اقتدار و صلابت باید خودش آزمون را لغو می کرد و این نشانه اقتدارش بود نه اینکه مثل بچه به این و اون التماس کند

  2. با سلام .واقعا این تصمیم لغو خیلی خسارت بر روح وروانمان وارد کرد . ۵۰۰کلیومتر جهت حضور در محل آزمون رفتم متاسفانه متاسفانه لغو شد ؟!

  3. با سلام به نظر می رسد توهم توطئه در همه جا وجود دارد و در این نوشته هم به وضوح مشخص است. مثلا اگر قرار مجلس کاری کند و قانونی تصویب کند خوب برای سال بعد چکار کنیم نویسنده محترم طوری اظهار نظر می کند که انگار اگر این ازمون برگزار می شد دیگر مجلس یا ارگان های دیگر از برخورد با وکالت کانون صرف نظر می کردن. بعدش هم ستاد ملی کرونا مصوبات امروزه در حکم قانون است و لذا خسارات قابل پرداخت نیست وگر نه هر مغازه داری می توانست ادعای خسارت کند که خسارات انها ملموس تر است. لذا دست از این توهم توطئه بردارید

  4. برادر جان چرا خودتان به کوچه علی چپ میزنید میدانید که اصلا نفس این ازمون غلط واشتباست.باید انحصاروکالت شکسته شه

  5. بگوخدالعنت کنه فشار وحی وروانی وبی حرمتی بی وقفه وبی وقت مراروانه بیمارستان مدنی قلب تبریزکشاند.خداجوابتون رابدهد. اگرآزمونهای بعدازاینهم کارشناسی ارشد…. لغو نکنندحتماکاسه ای زیرنویس کاسه است

    1. با سلام
      این طرز فکر حمله به تمام نهادهای حکومتی بوده و غیر قابل قبول می باشد و هر نوع اتهام و …در صورت عدم اثبات می بایست …
      همه آزمونها لغو شد، درشرایط قرمز ارمون نداریم
      و قطعا کانون زمان را عمدا یک هفته بعد عید تعیین نمود (زمانی که پیک و اوج کرونا است)
      امیدوارم سازمان سنجش مطابق اختیارات، از برگزاری هر آزمونی برای کانون وکلا منصرف گردد، و خود کانون باشد و ادعاهای خود.

    1. اختبار چرا پیام منو منتشر نمیکنی دیروز گذاشتم. گفتم اصلا قانون جدید مبنی بر خذف ظرفیت ازمون اصلا نباید شامل ازمون ۹۹بشه چون ما طبق شرایط دیگه ای ثبت نام کردیم و اصلا اگه میدونستیم شرایط جدیدی میخواد تحمیل بشه شرکت نمیکردیم.اون پیام منو منتشر کن

  6. حالا بعضی ها تو مرکز استان بودن و مشکلی نبوده جز اینکه از لغو ۳باره دلسرد شدن چون خیلیا شبانه روز واسه این آزمون تلاش کردن ولی واقعا نامردی و بی انصافیه برای کسایی که هزینه کردن هتل رزرو کردن رفتن مرکز استان و پیام اومده و آزمون لغو شده اینکار واقعا بی لیاقتی مسئولین ونشون میده شما که قصد لغو کردن و داشتید حداقل یکی۲ روز قبل میگفتید نه ساعت ۸ شب قبل از آزمون … واقعا مسخره اس

  7. ملا ننه شو برد بازار بفروشه ….
    گفتندی ؛ نکن ملا زشته عیب و قبیحه
    گفتی ؛ یه قیمت می زارم کسی نتونه بخره
    حالا میشه دلیل استفای نا بهنگام رئیس اسکودا را فهمید یه عمر زور میزنن بشوند رئیس ، یه شبه عطایش را بر لقایش می بخشند
    چراااااااا

  8. به هرحال یک توهین بزرگ به جمعیت ۸۰هزارنفری داوطلبان وکالت۹۹شد و تمام.
    این طرز لغوکردن یک حقارت بزرگ بود…در حافظه‌ی جامعه‌ی حقوقی ، تاابد می‌مونه.
    حالا هم باید تلاش کنند این افتضاح بزرگ رو سریع درستش کنند ، زمان آزمون رو به موقع اعلام و برگزارش کنند.

    1. توهین را کانون به جمعیت ۸۰ ن کرده است
      با اصرار خود به ازمونی که قطعا امکان برگزاری نداشت.
      توهین با در نظر گرفتن زمان نامناسب از ابتدا و زمان پیک
      و توهین به کل مردم کشور که تصمیم به مبتلا کردن همه را داشتند.
      و…

  9. سلام. تمام داوطلبان ازمون وکالت را قبول کنین. ازمونم برگزار نکنین. بعد سه بار لغو کردن دیگه توان خواندن ازمون نداریم.. بخاطر برنامه ریزی برای ازمون وکالت قید چندتا از ازمونها رو زدیم. روز قبل رفتم شهر محل ازمون هزینه کردم. پول جیبیم رو هم زدن.. بخاطر بی برنامگی مسئولین. من باید تاوان پس بدم.. عمرم تلف کنم.. ضرر کنم.. چرا…..

  10. سلام، این مسوولان کانون هستند که ارزشی برای وکلا و داوطلبان قائل نیستند چراکه بدون توجه به شرایط نارنجی و قرمز که برگزاری هر آزمونی ممنوع است اصرار دربرگزاری آزمون دارند و بدون توجه به شرایط و آینده نگری تاریخ آزمون تعیین می کنند. اتفاقات اخیر درخصوص کسب و کار تلقی کردن وکالت و حذف ظرفیت هم بخاطر انفعال کانون‌ها و اسکودا و کهنه گرا بودن کانون و در نتیجه عدم درک درست از اوضاع و شرایط جامعه است.

  11. شما شریک دزدین یا رفیق قافله ………تلاش های اسکودا برای برگزاری آزمون بر هیچ کس پوشیده نیست…….. اولین و آخرین نفری هستین که این نظرو دارین که مسئولین اسکودا خودشون می خواستن آزمون برگزار نشه…….

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا