مصاحبه آقای ابوالفضل سهرابی رتبه یک کانون وکلای دادگستری مرکز در آزمون وکالت ۹۵

مصاحبه آقای ابوالفضل سهرابی رتبه یک کانون وکلای دادگستری مرکز در آزمون وکالت ۹۵

– سلام، ابتدا لازم هست تشکر کنیم بابت اینکه دعوت ما را برای انجام این مصاحبه پذیرفتید، در آغاز خواهش می کنم خودتان را بیشتر معرفی کنید.

– به نام خدا، من هم عرض سلام دارم خدمت شما و مخاطبان محترمتان، من ابوالفضل سهرابی متولد اولین روز فروردین ماه سال ۱۳۷۱ هستم، سال ۱۳۸۹ برای تحصیل در رشته حقوق وارد دانشگاه شدم و پس از فراغت از تحصیل از سال ۱۳۹۳ تا آبان ماه ۱۳۹۴ مشغول خدمت سربازی بودم، در حال حاضر نیز در پردیس فارابی دانشگاه تهران مشغول تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد رشته حقوق خصوصی می باشم.

برای اولین بار در آزمون وکالت ۹۵ شرکت کردم و به لطف خدا موفق به کسب رتبه ۱ کانون وکلا مرکز شدم.

– شما برای کسب این موفقیت درخشان چه روشی برای مطالعه داشتید و به چه نحو برنامه ریزی کرده بوید؟

از آذر ماه ۹۴ شروع به مطالعه کردم که با توجه به مشغله روزانه، روزانه حدود ۶ تا ۸ ساعت مطالعه داشتم و بعد از عید ساعت مطالعه به ۸-۱۰ ساعت می رسید.

در دوره ای که برای شرکت در آزمون آماده می شدم از هیچ کلاسی خصوصی و نیمه خصوصی استفاده نکرده ام.

– پرسشی که همیشه از طرف داوطلبان مطرح می شود این است که می خواهند بدانند رتبه های برتر از چه منابعی استفاده کرده اند، لطفا در این مورد هم بفرمایید.

منابعی که استفاده کرده ام به صورت تیتر وار به این ترتیب بودند:

درس حقوق مدنی: قواعد عمومی قراردادها (دکتر صفایی) و مسئولیت مدنی (دکتر صفایی) و قانون مدنی در نظم حقوق کنونی (بسیار مهم)؛

درس آیین دادرسی مدنی: کتاب دوره بنیادین آقای دکتر شمس و ساده ساز آقای دکتر فرحناکیان و ۲ جلد کتاب آقای علی فلاح؛

درس حقوق تجارت: ساده ساز تجارت آقای دکتر فرحناکیان و اسناد تجاری آقای دکتر کاویانی و یک جلد کتاب آقای علی فلاح؛

درس اصول استنباط: کتاب اصول استنباط مرحوم آقای دکتر ابوالحسن محمدی و کتاب اصول فقه به بیان نمودار آقای دکتر باقری راد؛

درس حقوق جزا: محشای آقای دکتر گلدوزیان؛

درس آیین دادرسی کیفری: ۲ جلد کتاب آقای دکتر خالقی با نکته های ایشان.

در مورد تست، به نظر من کتابی که تست های آزمون های گذشته را به همراه جواب تشریحی داشته باشد، مناسب است.

– در مورد استفاده از منابع و روش مطالعه چه توصیه ای برای داوطلبان دارید؟

البته رتبه های برتر هرکدام منابعی را انتخاب و معرفی می کنند که هر داوطلب با توجه به زمان و سطح علمی که دارد می تواند از ترکیب این منابع معرفی شده استفاده کند ولی نباید به اندازه ای اطرافتان شلوغ شود که دچار سردرگمی شوید.

توصیه ی من به داوطلبان این است که هر منبعی را انتخاب می کنند به همان پایبند بمانند و صرفاً همان منبع را مطالعه کنند و سعی کنند بر آن منابع مسلط شوند. در آزمون وکالت مهمترین مساله تسلط بر مواد قانونی است، با تسلط بر مواد قانونی و تست زنی زیاد می توانیم نحوۀ طرح سؤال از مواد قانونی را متوجه شویم و با همین شناخت به مطالعه ادامه دهیم.  

– در پایان با توجه به اینکه داوطلبان می خواهند از تجربه شما در کسب این موفقیت درخشان بهره کامل بگیرند، هر توصیه و مطلبی که فکر می کنید می تواند برایشان مفید باشد بفرمایید.

من اعتقاد دارم سه فاکتور اصلی برای موفقیت در آزمون وکالت وجود دارد اول برنامه ریزی، دوم انگیزه سازی و سوم مدیریت ذهن.

برنامه ریزی شامل نحوۀ مطالعۀ هر درس، مرور مطالب و مدیریت زمان می شود.

برای انگیزه سازی توصیه می کنم اهداف خود را یادداشت کنید و در زمانی که احساس خستگی می کنید این یادداشت ها را مرور کنید.

در دوران کارشناسی در مورد ذهن و روانشناسی مطالعاتی داشتم که برای مدیریت ذهن کمک زیادی به من کرد. برای آمادگی ذهن سعی کنید هر روز ساعت معینی بیدار شوید. این که هر روز فکر کنید فقط همان روز است که باید مطالعه با کیفیت داشته باشید سرعت پیشرفت را زیاد می کند. باید از این فکر دوری کرد که مثلا تا آزمون ۸ ماه مانده است.

این هدف گذاری طولانی ذهن را خسته می کند. فکر کنید که فقط یک روز مطالعه با کیفیت کافی است تا موفق شوید و همان یک روز را خوب بخوانید.

مطالعه مستمر و مرور زیاد عامل موفقیت من بوده است. سعی کنید بین روزهای مطالعه فاصله ایجاد نشود و هرروز مطالعه کنید، همچنین از دوستانی که منفی نگرند دوری کنید.

موارد زیر را تا مهر ماه انجام دهید و ۲ ماه آخر این مطالب را بیشتر مطالعه کنید:

در هر درسی که مشکل دارید زمانی را تعیین کنید تا آن را حل کنید و همان قدر از مطالب را که فهمیده اید به صورت خلاصه یادداشت کنید.

برای خلاصه نویسی به ۲ نکته دقت کنید:

مطالب مهم یا فرار را خلاصه نویسی کنید.

مطالبی که سخت هستند را به شکل نمودار ترسیم کنید.

در آخر لازم می دانم از خانواده ام که در این راه حمایت کردند و از مؤسسه نیک اندیشان باقری راد که در اجرای طرح های علمی همکاری نمودند تشکر کنم.

– ما هم از وقتی که در اختیار ما گذاشتید متشکریم.

منبع: کانال وکالت ابوالفضل سهرابی  sohrabivekalat@

نمایش بیشتر

‫۳۰ دیدگاه ها

  1. سلام دوستان عزیز وقتتون بخیر . بنده ترم بهمن ۹۸ درسم تموم میشه ولی از دوستان شنیدم میتونم در آزمون شرکت کنم . تعدادی از دوستانی که درسشون تموم نشده بود امسال در آزمون شرکت کردن. به جای مدرک لیسانس که باید در مدارک ثبت نام باشه مدرک دیپلم شون رو آپلود کردن . و در صورت قبولی درخواست مدرک فوری میدن و مدرک براشون صادر میشه و مدرک لیسانس شون رو زمان تحویل مدارک ارائه میدن. بنده دانشجوی دانشگاه پیام نور هستم . میخواستم بدونم این حرف صحت داره یا خیر و آیا بنده میتونم سال دیگه آزمون کانون وکلا شرکت کنم؟ .ممنون از پاسخگویی تون🙏

    1. باسلام.دخترم شما باید حتما اصل مدرک کارشناسیتون رو ارایه بدین.وانشالله در ازمون سال ۹۹شرکت کنین.پیروز باشی

  2. با سلام خدمت اقاقی سهرابی جناب سهرابی من میخواهم در ازمون ۹۷ شرکت کنم و منابع رو تهیه کردم ولی به یک برنامه ریزی دقیق نیاز دارم تقاضا میکنم که در کانال تلگرام برنامه ریزی در اختیار ما قرار بدهید تا ما هم بتوانیم رتبه شویم.ممنونم

  3. سلام
    من میخام وارد دانشگاه پیام نور بشم ..چند سوال دارم ….ممنون میشم راهنماییم کنید
    ۱.دلیل اصلی وعمده قبول نشدن داوطلبان از مون وکالت چیست …؟؟؟؟ُسختی ازمون یا کمی ظرفیت؟؟؟یا درس نخوندن خودشون ؟؟؟
    ۳.میشه توی دوره لیسانس جوری مدیریت کرد که همون سال اول قبول شد یا باید حتما یک سال پشت ازمون وکالت موند ؟؟؟

    ۴.من چون میخام وارد دانشگاه پیام نور بشم ایا لازمه اگ مشکلی داشتم به سراغ موسسات برم؟؟؟؟؟

    ممنون میشم راهنماییم کنید

  4. سلام دوستان من میخوام آزمون وکالت ۹۶ شرکت کنم اما در مورد منابع مطالعاتی دجار تردیدم لطفا راهنماییم کنین ممنون

  5. با سلام؛ دوستان عزیز در نظر داشته باشید که آقای سهرابی گفتند که از هیچ کلاسی استفاده نکردند اما به دلیل نامعلومی، دادآفرین ایشون رو دانشجوی خودش معرفی کرده!!!!!!!!!!!!

  6. با تبریک به جناب سهرابی…بی‌شک حقوق مدنی چالشی‌ترین و پرحجم‌ترین و مشکل‌ترین درس برای آزمون‌های‌ حقوقی من‌جمله وکالت است…به نظر نمیرسه فقط با ق.م.در نظم…و ق.ع.ق.+م.م. دکتر صفایی بتوان مدنی رو صد زد!! پس عقود معینه و شفعه و وصیت و ارث و خانواده و محجورین چه؟! مسلماً نظم نه تنها کفایت نمیکند که ممکن است گمراه‌کننده هم باشد!

    مصاحبه‌های بعضی دیگر از رتبه‌های برتر رو که نگاه میکردم،هر کسی یه جور منبع معرفی میکرد، آن‌هم نه منابع مرجع که ماخذی متعلق و منتسب به برخی موسسات نه چندان نام ‌آشنا،که به نظر میرسه شبهه‌برانگیز هم باشه…!!

    1. یه نگاه به قانون مدنی در نظم حقوق کنونی بندازین متوجه میشین که چقدر نکته های ریز و ظریفی داره.این کتاب تمام قوانین خاص مرتبط با حقوق مدنی و آرای وحدت رویه و حاشیه های مهم قوانین رو نوشته.کسی که به این کتاب مسلط باشه خیلی راحت ۸۰% می زنه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا