مجوز جذب وکیل برای مرکز مشاوران قوه قضاییه صادر شده است

رئیس مرکز امور وکلا و کارشناسان قوه قضائیه:

در آزمون امسال ۲ هزار وکیل جذب خواهیم کرد

پایگاه خبری اختبار- عبدالرضا مؤمنی رئیس مرکز امور وکلا و کارشناسان قوه قضائیه از صدور مجوز برگزاری آزمون جذب وکیل این مرکز از سوی هیئت نظارت مرکز امور وکلا خبر داد و گفت در آزمون امسال ۲ هزار وکیل جذب می‌کنیم.

به گزارش پایگاه خبری اختبار به نقل از میزان، درباره ضرورت تشکیل مرکز امور وکلا و کارشناسان قوه قضائیه گفت: همان‌گونه که می‌دانید تا سال ۱۳۷۹ کل وکلای کشور حدود ۴ هزار و ۲۰۰ نفر و تعداد پرونده‌های جریانی کشور در آن زمان حدود ۱۲ میلیون بود.

وی اظهار کرد: با وجود اینکه درسال ۱۳۷۶ یک قانون به نام قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت به تصویب رسیده بود و در آنجا کانون‌ها ملزم شده بودند که هر سال آزمونی را برگزار و به تعداد کافی وکیل بپذیرند، اما متاسفانه کانون وکلا در آن زمان خیلی مایل به پذیرش وکیل و ازدیاد تعداد وکلا نداشت.

این مقام قضایی بیان کرد: در بررسی که در آن سال صورت گرفت در رابطه با موضوع اطاله رسیدگی، وجود فراوان پرونده در محاکم و مشکلاتی که قضات دررسیدگی به پرونده‌ها مثل عدم اطلاع اصحاب پرونده از قوانین داشتند نهایتاً این نتیجه حاصل شد که تعداد ۴۲۰۰ وکیل در کشور برای این تعداد پرونده کافی نیست.

رئیس مرکز امور وکلا و کارشناسان قوه قضائیه تصریح کرد: ضمن اینکه هزینه‌ها و دستمزد وکلا به خاطر عدم امکان دسترسی راحت به وکلا خیلی بالا بود. چون شغل وکالت یک شغل سطح بالا تلقی می‌شد هزینه وکالت بسیار هزینه سنگینی بود و مردم برای استخدام وکیل دچار مشکل هزینه بودند.

مؤمنی ادامه داد: بنابراین دستگاه قضایی تصمیم گرفت بر مبنای وظایفی که دارد و برای اجرای عدالت در جامعه و دسترسی مردم به خدمات قضایی رأساً وکیل بپذیرد؛ بنابراین با همکاری و موافقت دولت آن زمان در قالب برنامه سوم توسعه ماده ۱۸۷ را پیشنهاد دهد که در آنجا آمده بود که قوه قضائیه می‌تواند صلاحیت فارغ التحصیلان رشته حقوق را برای اینکه برای آن‌ها پروانه مشاوره حقوقی صادر کند احراز کند و این مشاوران حقوقی حق وکالت هم دارند.

وی اظهار کرد:این ماده به همین شکل درقالب قانون برنامه سوم توسعه در سال ۷۹ به مجلس شورای اسلامی پیشنهاد شد. مجلس هم با این موضوع موافق بود، چون نمایندگان درجریان بودند که مشکلات زیادی در جامعه به علت کمبود وکیل وجود دارد.

این مقام قضایی به موضوع جذب کارشناس نیز پرداخت و گفت: همچنین خود نمایندگان مجلس شورای اسلامی پیشنهاد کردند که قوه قضائیه علاوه بر اینکه بتواند وکیل بپذیرد بتواند کارشناس رسمی هم بپذیرد. نهایتاً این ماده به همین شکل مصوب شد و درسال ۸۰ آئین نامه آن پذیرفه شد؛ لذا در سال ۸۰ مرکز امور وکلا و کارشناسان قوه قضائیه تشکیل شده و شروع به پذیرش وکیل و کارشناس رسمی کرد.

مؤمنی در ادامه به فعالیت‌ها و دستاورد‌های مرکز امور وکلا پرداخت و گفت: درحال حاضر ۱۵ سال است که مرکز امور وکلا و کارشناسان قوه قضائیه در حال فعالیت است. خوشبختانه این مرکز توانسته است درجهت توسعه خدمات وکالت گام‌های بسیار بلندی بردارد.

رئیس مرکز امور وکلا و کارشناسان قوه قضائیه توضیح داد: به نحوی که اگر بخواهیم با زبان آمار صحب کنیم تعداد وکلایی که این مرکز از سال ۸۰ تاکنون پذیرفته است حدود ۲۰ هزار نفر است. یعنی برای ۲۰هزار نفر پرونده وکالت صادرشده است.

وی در رابطه با تاثیر این اقدام مرکز امور وکلا بر افزایش تعداد وکلای کشور گفت: این که مرکز امور وکلای قوه قضائیه توانست وکیل بپذیرد موجب شد که کانون وکلا هم به این نتیجه برسد که حالت انفعال خود را اگر ادامه دهد هم در پاسخ گویی به مردم در موضع ضعف قرار می‌گیرد و هم اینکه اگر در آینده بخواهد تجمیعی صورت بگیرد آن‌ها در موضع ضعف خواهند بود.

وی توضیح داد: بنابراین آن‌ها هم آمدند و هر سال آزمون برگزار کردند و وکیل می‌پذیرفتند. آن‌ها در هر سال برای حدود ۲۵۰۰ نفر پروانه وکالت صادر می‌کردند و این امر نیز موجب شد که تعداد وکلا در حال حاضر تقریبا به ۴۷ هزار نفر برسد.

مؤمنی افزود: یعنی تشکیل مرکز امور وکلا یک تأثیر مستقیم داشت که آن هم جذب وکیل برای خود مرکز بود، یک تأثیر غیر مستقیم هم داشت و آن هم افزایش وکلای کانون وکلا بود. با این روند افزایش افراد، تعداد وکلا از سال ۸۰ تاکنون به حدود ۶۷ هزار نفر رسیده است.

رئیس مرکز امور وکلا و کارشناسان قوه قضائیه ادامه داد: همین مسئله در ارتباط با مسئله کارشناس نیز اتفاق افتاد. تعداد کارشناسان رسمی آن زمان حدود ۲۷۰۰ نفر بود که زیر نظر کانون کارشناسان در حال فعالیت بودند. البته در اینجا ذکر این نکته ضروری است که حوزه‌های کارشناسی بسیار متعدد است. مثلا کارشناسی، رشته‌هایی مثل راه وشهرسازی، برق والکترونیک، تصادفات، امورثبتی و … را تحت پوشش قرار می‌دهد. با این توضیح که بیان شد فعالیت کارشناسان که تعدادشان ۲۷۰۰ بود مشکلات زیادی را در کشور به همراه داشت.

مؤمنی بیان کرد: به طوری که برای انجام کارشناسی‌ها دراکثر حوزه‌ها از کارشناسان خبره استفاده می‌کردند. کارشناسان خبره به این معنا است که فردی در زمینه‌ای تجربه و اطلاعاتی داشت و ارگانی از وجود او استفاده می‌کرد و این افراد در پرونده اظهار نظر می‌کردند.

این مقام قضایی بیان کرد:، اما این در حالی است که برای این کارشناس خبره هیچ ضمانتی وجود نداشت و اگر تخلفی می‌کرد قابلیت پیگیری با ضمانت اجرای دقیق وجود نداشت. اما کارشناسان رسمی هم در کانون و هم در مرکز امور وکلا و کارشناسان دادسرای انتظامی دارند.

وی خاطرنشان کرد: از زمانی که این مرکز در سال ۸۰ تشکیل شد با برگزاری آزمون کارشناسی شروع به پذیرفتن کارشناس کردیم. خوشبختانه تاکنون حدود ۱۰ هزار کارشناس در حوزه‌های مختلف در سراسر کشور پذیرفته‌ایم.

رئیس مرکز امور وکلا و کارشناسان قوه قضائیه تصریح کرد: در این خصوص هم باید گفت که پس از جذب کارشناس توسط مرکز امور وکلا و کارشناسان قوه قضائیه، کانون کارشناسان هم آمار پذیرش خود را افزایش داد به طوری که اکنون حدود ۳۰ هزارکارشناس رسمی دارند.

مؤمنی بیان کرد: مطالب فوق حاکی از آن است که ایجاد و عملکرد خوب مرکز امور وکلا و کارشناسان قوه قضائیه باعث شد تعداد کارشناسان و وکلای کشور به نحو چشمگیری افزایش یابد و درحال حاضر حدود ۳۰ هزار کارشناس و حدود ۶۷ هزار وکیل در کشور داشته باشیم.

وی توضیح داد:ایجاد این مرکز سبب خیر بود و باعث شد که یک تغییر و تحول عمده‌ای از باب پذیرش وکلا و کارشناس و نیز افزایش دسترسی مردم به وکیل ارزان و کارشناس در تمام حوزه‌های قضایی کشور صورت بگیرد.

این مقام قضایی افزود: حتی این امر باعث شده است قضات دادگاه‌ها با وجدان راحت به کار خود بپردازند. چون اصحاب دعوی زیاد از قوانین مطلع نیستند و قاضی هم نمی‌تواند فرد را راهنمایی کند؛ لذا در این موارد نیاز به وکیل بسیار احساس می‌شد.

رئیس مرکز امور وکلا و کارشناسان قوه قضائیه دررابطه با نحوه جذب و صدور پروانه وکالت در سطح کشور گفت: البته این را هم باید مورد توجه قرار داد که صدور پروانه‌های وکالت‌های ما در شهرستان‌ها به نحوی بوده است که در اکثر شهر‌ها و حتی نقاط دور افتاده شرایط دسترسی وکیل به نسبت مناسب آن وجود دارد.

مؤمنی در رابطه با ادغام این دو مجموعه توضیح داده و بیان کرد: با اینکه حدود ۱۵ سال که از عمر مرکز امور وکلا می‌گذرد تقریبا هر سه قوه به این نتیجه رسیدند که این مرکز وظیفه خود را به درستی انجام داده و تعداد وکلای کشور به اندازه کافی افزایش یافته است؛ لذا ما می‌توانیم با اعمال نظارت بیشتر در کانون‌های وکلا و کانون‌های کارشناسان آن‌ها را مجاب کنیم که هر سال به تعداد کافی وکیل و کارشناس بپذیرند و دیگر لازم نیست دو مجموعه جدا برای امورات وکالت و کارشناسی وجود داشته باشد و بهتر است که این دو با هم ادغام شوند.

وی خاطرنشان کرد: بنابراین در قالب برنامه پنجم توسعه در ماده ۲۱۲ تصویب شد که این دو مجموعه با هم ادغام شوند.

این مقام قضایی اظهار کرد: قوه قضائیه به این موضوع مایل بود. به همین خاطر ما یک پیش نویس قانونی را به ریاست محترم قوه قضائیه پیشنهاد دادیم و در جلسات متعددی با حضور معاونت‌های ریاست قوه قضائیه موضوع را بررسی کردیم و نهایتاً به تأیید ریاست محترم قوه قضائیه رسید.

رئیس مرکز امور وکلا و کارشناسان قوه قضائیه تصریح کرد: پس از تأیید، پیش نویس به دولت قبل ارائه شد. منتهی دولت قبل تغییرات زیادی را در این پیش نویس اعمال کرد که این تغییرات مورد تأیید ریاست قوه قضائیه قرار نگرفت.

مؤمنی بیان کرد: نهایتاً قانون پیش نویس با اصلاحاتی که در آن انجام گرفت به دولت جدید ارائه شد. چون در قانون پیش بینی شده بود که این امر از طریق دولت به مجلس پیشنهاد شود.

این مقام قضایی خاطرنشان کرد: پس از اعلام وصول در مجلس، بررسی‌ها در جلسات کمیسیون قضایی مجلس انجام شد. ما هم با خود نمایندگان کانون وکلا حدود یک سال و نیم در مرکز پژوهش‌های مجلس قانون را مورد بررسی قرار دادیم.

وی ادامه داد: خوشبختانه در این موضوع با کانون‌ها در بسیاری از موارد به توافق رسیدیم. اما زمانی که این امر در مجلس مطرح شد متاسفانه کمیسیون حقوقی با یک جلسه کلیات این مسئله را رد و بیان کرد که لازم نیست یک قانون جامع در این خصوص تهیه شود بلکه همان قانون قبل کمی تغییر کند کافی است.

رئیس مرکز امور وکلا و کارشناسان قوه قضائیه به اهمیت نظارت بر اقدامات وکلا اشاره کرد و گفت: درجلساتی که با نمایندگان کانون وکلا داشتیم تنها بر روی نظارت اختلاف نظر وجود داشت، چون قوه قضائیه معتقد است که کانون‌های وکلا و عملکرد آن‌ها تأثیر مستقیمی بر روی عدالت داشته و بر عملکرد قوه قضائیه تأثیرگذار است.

مؤمنی افزود: بنابراین قوه قضائیه باید نظارتی بر این کانون‌ها داشته باشد و ببیند که آیا عملکرد آن‌ها مبنی بر قوانین و مقررات و منطبق بر سیاست‌های کلان قوه قضائیه است یا خیر.

این مقام قضایی اضافه کرد: حتی بر روی این موضوع هم توافق حاصل کردیم و قرار شد برای این کار دادگاهی به نام دادگاه عالی وکالت ایجاد شود که کار نظارت را انجام دهد. اما کمیسیون قضایی مجلس درباره رد کردن کلیات این پیش نویس معتقد بود که نیاز به یک قانون جامع نیست و ما همین قانون فعلی را اگر تغییراتی دهیم کافی است.

وی گفت: در حالی که پس از ۶۰ سال که از تصویب لایحه استقلال کانون وکلا می‌گذرد اتفاقات جدیدی در این مدت از جمله ایجاد مرکز امور وکلا رخ داده است، لذا آن قانون دیگر جوابگو نیست و یک قانون جامع باید تهیه شود. چون نظر قانون پنجم توسعه هم همین بوده است و معتقد است که باید یک قانون جامع ایجاد شود.

رئیس مرکز امور وکلا و کارشناسان قوه قضائیه به برنامه قانون ششم توسعه هم اشاره کرد و گفت: اتفاق دیگری که بعد از این موضوع رخ داد درباره قانون برنامه ششم توسعه کشور بود.

این مقام مسئول اظهار کرد: در این قانون و در بند چ. ماده ۸۸ در قسمت مربوطه به استخدام ایثارگران و جانبازان با ذکر صریح نام مرکز امور وکلا و کارشناسان قوه قضائیه آمده است که این مرکز باید ۳۰ درصد از پذیرش خود را به جانبازان و ایثارگران اختصاص دهد.

مؤمنی اضافه کرد: این امر از این جهت اهمیت دارد که بعد از برنامه سوم توسعه که این مرکز بر مبنای آن قانون تشکیل شده بود کانون‌ها و یک‌سری افراد دیگر مدعی بودند که بعد از انقضای برنامه سوم توسعه این مرکز هم باید خود به خود حذف شود و دیگر لازم نیست به حیات خود ادامه دهد.

رئیس مرکز امور وکلا و کارشناسان قوه قضائیه به دلایل رد این خواسته اشاره کرد و گفت: البته این دیدگاه را ما هیچ‌گاه به دلیل مختلفی قبول نکردیم. اول این که قوه قضائیه می‌تواند هر تشکیلاتی را که برای اجرای عدالت و انجام امور قضایی و دسترسی مردم به خدمات حقوقی از جمله وکالت لازم است را ایجاد کند.

وی بیان کرد: یعنی وقتی که کانون وکلا در انجام وظایف خود کوتاهی می‌کند مسلم است که قوه قضائیه این اختیار را دارد که خودش رأسا نسبت به پذیرش وکیل اقدام کند و این مرکز با همان دیدگاه وجودش قابل تفسیر و تأیید است.

مؤمنی خاطرنشان کرد: از طرف دیگر پروانه‌هایی که ما برای وکلا و کارشناسان صادر می‌کنیم پروانه‌های دائمی هستند. مثلاً ۲ ساله یا ۵ ساله نیستند. البته پروانه‌هایی که صادر می‌شود هر سال باید تمدید شود. اما کسی که پروانه وکالت می‌گیرد اگر اتفاقی نیفتد تا آخر وکیل یا کارشناس می‌ماند.

این مقام مسئول اظهار کرد: بنابراین باید یک مجموعه‌ای وجود داشته باشد که به امورات این افراد و موضوعات مورد نیاز آن‌ها رسیدگی کند. مثلاً آموزش، رسیدگی به تخلفات، رسیدگی به تقاضا‌های انتقال یا … مسائلی هستند که نیاز به رسیدگی دارند. همه این موارد نشان می‌دهد که نیاز است یک مجموعه‌ای برای انجام این امورات وجود داشته باشد.

مؤمنی توضیح داد: شاید بیان شود که کانون وکلا وجود دارد و می‌تواند این قبیل کار‌ها را انجام دهد، اما تا زمانی که قانونی وجود نداشته باشد که بگوید که این افراد باید بروند زیر نظر کانون و کلا نمی‌توان مرکز امور وکلا و کارشناسان قوه قضائیه را منحل کرد.

وی به توضیح یک شبهه دیگر پرداخت و گفت: البته یک‌سری افراد معتقد هستند که مرکز امور وکلای قوه قضائیه برقرار باشد، اما فقط به امورات همان وکلا و کارشناسانی که برای آن‌ها پرونده صادر کرده است، بپردازد. این در حالی است که این امر هم با اصول برنامه توسعه مغایرت دارد. چون توسعه برای این است که ما بتوانیم از نظر نسبت‌های ایجاد شده برای توسعه مسائل استفاده کنیم. وقتی که یک چنین مجموعه‌ای ایجاد و برای آن این همه سرمایه گذاشته شده است عدم استفاده از این ظرفیت مغایر با برنامه توسعه است.

رئیس مرکز امور وکلا و کارشناسان قوه قضائیه اظهار کرد: این موضوعات از گذشته مطرح بود تا اینکه در برنامه ششم در ماده ۸۸ این قانون ذکر شد که ۳۰% از سهمیه مرکز امور وکلای قوه قضائیه باید به جانبازان و ایثارگران اختصاص پیدا کند. این امر به‌گونه‌ای ماهیت و وجود مرکز را تأکید کرد.

وی تصریح کرد: این امر به سه معنی بودف یکی اینکه این مرکز باید باقی باشد و به حیات خود ادامه بدهد که بتواند سهمیه جذب به جانبازان ارائه دهد. دوم اینکه ادامه حیات این مرکز بدین معنی است که تاکنون اقدامات انجام شده مرکز مورد تأیید است و تمامی پروانه‌های صادر شده دارای اعتبار است و سوم اینکه این مرکز برای ۵ سال آینده هم می‌تواند آزمون برگزار کرده و کارشناس و وکیل بپذیرد.

مؤمنی تاکید کرد: لذا این ماده قانونی در برنامه ششم توسعه خط بطلانی بود بر همه حرف و حدیث‌های ناصحیحی که برخی مخالفان در مخالفت با وجود مرکز امور وکلا و کارشناسان قوه قضائیه مطرح می‌کردند.

رئیس مرکز امور وکلا و کارشناسان قوه قضائیه گفت: بر همین مبنا ما این موضوع را در هیئت نظارت مرکز امور وکلا که مرکب از چند تن از معاونین رئیس قوه قضائیه و افراد دیگر است مطرح کردیم و این مجوز از طرف آن‌ها صادر شد که این مرکز بتواند برای امسال پروانه وکالت را صادر کند. البته برای جذب کارشناس در حال اخذ مجوز هستیم که بتوانیم برای جذب کارشناس هم آزمون برگزار کنیم.

عبدالرضا مؤمنی به نحوه اداره و مدیریت مرکز امور وکلا و کارشناسان قوه قضائیه نیز اشاره کرد و گفت: باید دانست که این مرکز از نظر مالی کاملاً مستقل بوده و هیچ‌گونه بودجه‌ای را از قوه قضائیه دریافت نمی‌کند. تمام هزینه‌های این مرکز با حق عضویت سالیانه وکلا و ۵% هزینه‌ای که از دستمزد کارشناسان کسر می‌شود تأمین می‌شود.

وی بیان کرد: یعنی هر کس که در این مرکز عضو است مبلغ اندکی را پرداخت می‌کند و هزینه‌های جاری مرکز مثل ساختمان و … با این هزینه‌ها اداره می‌شود.

این مقام قضایی اظهار کرد: ما با این حق عضویت‌ها و ۵ درصدها توانسته‌ایم در سراسر کشور هم برای وکلا و هم برای کارشناسان ساختمان تهیه کنیم. البته در این خصوص حمایت‌های ارزشمند ریاست قوه قضائیه بسیار کارگشا بوده و جا دارد بابت این کمک‌ها تشکر ویژه‌ای از ریاست قوه قضائیه داشته باشم.

رئیس مرکز امور وکلا و کارشناسان قوه قضائیه به نحوه جذب داوطلبان اشاره کرد و گفت: ما ظرفیت‌های مورد نیاز خود را بر مبنای نیاز‌هایی که استان‌ها اعلام می‌کنند تعیین می‌کنیم. شرایط ثبت‌نام‌ها در آگهی آزمون که در سایت مرکز وجود دارد قید می‌شود و ما این شرایط را اعلام می‌کنیم و همه کسانی که مایل به ثبت‌نام هستند از طریق سایت مرکز ثبت‌نام می‌کنند.
مؤمنی ادامه داد: پس از ثبت نام داوطلبان و بررسی صلاحیت‌ها، برای آن‌ها کارت آزمون صادر می‌شود و آن‌ها می‌توانند در جلسه آزمون شرکت کنند.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: در آزمون‌های ما تعداد افرادی که شرکت می‌کنند تقریباً زیاد است. به‌عنوان مثال در آخرین آزمونی که در سال ۹۲ برای وکالت برگزار کردیم حدود ۴۵ هزار نفر شرکت کردند. همچنین برای کارشناسی هم حدود ۴۵ هزار نفر در سال ۹۳ ثبت‌نام و شرکت کرده بودند که درمجموع این آزمون‌ها مجموعاً حدود ۲ هزار نفر برای وکلا و حدود ۲ هزار نفر برای کارشناسان پذیرش انجام شد.

وی تصریح کرد: امسال هم که آزمون وکالت برگزار شود چیزی حدود ۲ هزار نفر پذیرش وکیل خواهیم داشت.

مؤمنی به تفاوت بین وکلای مرکز امور وکلای قوه قضائیه با کانون وکلا پرداخت و گفت: یک فرق عمده‌ای که بین وکلای ما با وکلای کانون وکلا وجود دارد این است که وکلای ما ابتدا پروانه پایه دو دریافت می‌کنند و پس از کسب تجربه و بررسی عملکردشان برای آن‌ها پروانه پایه یک صادر می‌شود.

این مقام قضایی توضیح داد: تقریباً همه وکلای ما با توجه به اینکه ۱۵ سال است سابقه دارند دارای پروانه پایه یک هستند.
وی به نحوه رسیدگی به تخلفات هم اشاره کرد و گفت: برای رسیدگی به تخلفات، ما دادسرای انتظامی را داریم که مرکب از ۷ شعبه دادیاری است و یک دادستان انتظامی که یکی از قضات است.

رئیس مرکز امور وکلا و کارشناسان قوه قضائیه ادامه داد: همچنین چهار شعبه دادگاه انتظامی داریم که این ۴ شعبه از قضات برجسته کشور هستند که به تخلفات رسیدگی می‌کنند. تخلفات و جرائم هم که بررسی شد برای متخلفین یا انفصال خدمت یا تنزل درجه یا محدودیت در کار یا … اعمال می‌شود.

مؤمنی به فعالیت کارشناسان هم اشاره کرد و گفت: ما برای کارشناسان خود در هر رشته یک کمیته فنی و تخصی داریم که مسئول برگزاری آموزش‌ها هستند. هر کدام از این کمیته‌ها بنا به صلاحدید و نیاز ما جلسات آموزشی را در ساختمان اصلی مرکز یا ساختمان دیگر مرکز برگزار می‌کنند.

این مقام مسئول در خصوص جذب وکیل یا کارشناس مورد نیاز خود اظهار کرد: وکلا و کارشناسان ما پس از قبولی درآزمون باید مصاحبه علمی بدهند و اگر پذیرفته شدند پرونده آن‌ها به گزینش قوه قضائیه ارسال می‌شود که صلاحیت‌های اخلاقی و اعتقادی آن‌ها بررسی شود.

وی توضیح داد: پس از طی این مراحل در هیئت تدوین صلاحیت‌‎‌ها پرونده فرد معلوم می‌شود. اگر این هیئت صلاحیت‌ها را تأکید کرد افراد منتخب به دوره‌های کارآموزی اعزام می‌شوند.

رئیس مرکز امور وکلا و کارشناسان قوه قضائیه بیان کرد: این دوره کارآموزی ۶ ماه زمان می‌برد که شامل حضور در دادگاه‌ها، کلاس‌ها، مطالعه پرونده و امثال آن است. نهایتاً گزارش کارآموزی افراد به هیئت اختبار ارائه می‌شود. هیئت اختبار گزارش را بررسی می‌کند، سوالاتی می‌پرسد و ا. گر در این مرحله هم قبول شدند به معنای پذیرش است و پس از آن برای آن‌ها پروانه وکالت صادر و مراسم تحلیف انجام می‌شود.

مؤمنی بیان کرد: به جز محدودیتی که وکلا در سه سال اول دارند و باید در سه سال اول به عنوان وکیل پایه ۲ ارائه خدمت کنند دیگر هیچ تفاوتی بین وکلای ما با وکلای کانون و نیز کارشناسان ما با کارشناسان کانون و جود ندارد.

این مقام قضایی به اقدامات و فعالیت‌های وکلا و کارشناسان این مرکز اشاره کرد و گفت: خوشبختانه ظرف این چند سال هم وکلا و هم کارشناسان ما کاملا مورد پذیرش قضات، دستگاه قضایی و مردم قرار گرفته‌اند و مراجعات خوبی به واسطه اعتماد به آن‌ها صورت می‌گیرد.

وی توضیح داد: یکی از کار‌هایی که مرکز امور وکلای قوه قضائیه به طور وسیع انجام داده و آمار بالایی هم دارد ارائه خدمات معاضدتی یا خدمات وکالت تسخیری به مراجعان یا مواردی که دادگاه معرفی می‌کند است. همچنین وکلای ما درتمام مجتمع‌های قضایی به صورت روزانه حضور دارند و افرادی که مشکلات قضایی داشته و نیاز به مشاوره دارند را حمایت می‌کنند که البته این حمایت‌ها کاملاً رایگان است.

مؤمنی ادامه داد: از جمله این معاضدت‌ها به کمیته امداد، اما خمینی (ره) و سازمان بهزیستی است، کسانی که پرونده‌های حقوقی دارند و نیاز به وکیل دارند از طریق کمیته امداد یا بهزیستی به ما معرفی می‌شوند و ما هم وکیل رایگان در اختیار آن‌ها قرار می‌دهیم. در این خصوص هزاران مورد معاضدت و صد‌ها هزار مشاوره رایگان درسال‌های گذشته توسط وکلای ما انجام شده است.

این مقام مسئول در رابطه با کمیته‌های کارشناسی این مرکز گفت: ما برای حدود ۱۵ رشته، کارشناس تخصصی داریم که همه این رشته‌ها دارای کمیته‌های فنی هستند.

رئیس مرکز امور وکلا و کارشناسان قوه قضائیه بیان کرد:این کمیته‌ها وظیفه دارند صلاحیت‌ها را بر اساس کسب تجربه و حضور در کلاس‌ها ارتقاء دهند.

وی در ارتباط با میزان حق الوکاله و دستمزد‌ها اظهار کرد:هزینه حق الوکاله و دستمزد کارشناسان بر اساس تعرفه‌ای است که هر سه سال یکبار توسط ریاست قوه قضائیه ابلاغ می‌شود. این تعرفه بین کانون وکلا و مرکز امور وکلا وکارشناسان ثابت است.

مؤمنی توضیح داد: در گذشته در رابطه با تعرفه کارشناسی با همکاری کانون‌های کارشناسان میزان تعرفه را تعیین کردیم که به تأیید ریاست قوه قضائیه رسیده است و این تعرفه‌ها در یک کتابچه که تحت عنوان تعرفه است در اختیار کارشناسان قرار دارد.

وی تصریح کرد: تعرفه کانون‌های وکلا سال‌های سال است که تغییر پیدا نکرده است. علت این امر هم این است که در قانون ما بندی داریم که تعرفه وکلا می‌تواند بر مبنای توافق بین طرفین یعنی وکیل و موکل تنظیم شود و اگر توافق طرفین حاصل شد نیازنیست که تعرفه را رعایت کنند.

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫۶۳ دیدگاه ها

  1. تا جایی که من دور و برم وکیل کانون دیدم سطح علمی شان نسبت به مشاوران قوه قضائیه زیاد است و هیچ شکی در این مورد نیست.
    من از دوستانم وکیل کانون زیاد دارم که سواد حقوقی خوبی دارن و دو نفر مشاوره قوه قضائیه میشناسم که هر دو نظامی بازنشسته هستند و با سهمیه ایثارگران وارد شغل مشاوره حقوقی شدند به قول خودشون حتی یه بار هم قوانین رو روخوانی هم نکردند و هیچی از حقوق نمی دونن. یکی شون می گفت وقتی موکلی به دفترم مراجعه می کنه وجدانا خجالت می کشم چون اصلا نمی دونم باید چی جوابش رو بدم ولی ناچارم بدلیل خرج دفترم هم که شده وکالتش رو قبول کنم.
    این بی سوادی ها و در نتیجه بی عدالتی ها بخاطر این هست که مشاوران سی درصد با الویت سهمیه انتخاب می کنه بدون احراز سواد فرد. و جالب تر اینکه این دسته از افراد اصولا لیسانس رو هم با سهمیه رفتن و متن فانون رو هم تاحالا ندیدن چه برسه به درک و فهمش. و این خطرناک است.
    و اما انتقادم از کانون وکلا:
    من جزو نفرات برتر کنکور سراسری بودم و از یکی از بهترین دانشگاههای مملکت با نمره الف فارغ التحصیل شدم سه سال هست آزمون کانون وکلا شرکت می کنم و خوب هم مطالعه می کنم و میانگین ۶۷ درصد می زنم ولی بدلیل سوالات غیر استاندارد کمی هم منفی می زنم و این منفی ها میانگین ام رو به ۵۹ درصد تقلیل میدن. و با این اوصاف پذیرفته نمیشم. من وکلای کانون رو افراد منصفی میشناسم خودشون می دونن که با رتبه من سال های پیش اکثر وکلای کانون وکیل شدن ولی بنده و امسال بنده به مدت سه سال هست که بدلیل کاهش شدید ظرفیت قبول نمیشیم. به هر حال اگه کانون بخواد در مقابل افراد تحصیل کرده حقوق وایسه خب فارغ التحصلان حقوق هم اعتراض مدنی می کنن کما اینکه شاهد هستیم و این به ضرر کانون تمام هست.

    ق.م ۴۰
    آ.د.م ۶۵
    ق.ت ۷۵
    اصول ۳۰
    ق.م.ا ۶۰
    ق.آ.د.ک ۸۰

  2. سلام مجدد
    پس بهتره به خاطر پذیرش بی حد و حساب دانشگاه ها که بدون کنکور از دانشگاه های ناکجاآباد مدرک گرفته اند و باعث بیکاری آنها شده به خاطر اینکه مسافرکشی نکنند و سوپرمارکت نزنند، آزمون برداریم دانش آموخته های بیکار محترم به خیل وکلای بیکار محترم بپیوندند و باهم دستفروشی کنند، منافع جامعه و استاندارد علمی و تخصص و عدالت قضایی هم بیخیال بشیم

  3. سلام مجدد
    آقای ناشناس شما به خاطر بیکاری دانش آموخته های حقوق که سطح علمی اون ها به میانگین پنجاه نرسیده و بدون کنکور و زحمت در ناکجاآباد مدرک گرفته اند و به خاطر اینکه مسافرکش نشن یا سوپرمارکت نزنند و بدون زحمت و تلاش وکیل بشن پیشنهاد بده که آزمون بردارند بیکاران محترم به جمع وکلای میکار محترم بپیوندند و بعدش با هم برند دست فروشی کنند، منافع جامعه و حقوق مردم هم بیخال.

  4. با سلام و احترام

    یه نکته که اگه بهش توجه می شد خیلی از مشکلات حا میشد باز هم به این بر می گرده که اتحادیه کانون های وکلا به قانون عمل نمی کنه ……..

    ماده ۶ قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری مقرر می دارد که وکلا نمی توانند عملا فعالیت وکالتی خود را در محل دیگری متمرکز نمایند .تخلف از این حکم ………

    خب چرا به این قانون عمل نمیشه ؟
    من از خودم شروع میکنم چرا من باید بتونم شیراز کار کنم در صورتی که در اصل پروانه وکالت من شهر دیگری است …..

    خب دلیلش اینکه این جریان مثل یه زنجیر بهم وصل شده و تا یه زمان درست نشه همین آش و همین کاسه هست . من مجبورم تو شهر خودم وکالت کنم چون تو شهرهای کوچک مردم ترجیح میدن پرونده خودشون رو به افراد محلی بدن تا یه غریبه ……خب حالا اگه همین افراد که تو کانون های دیگه قبول شدن و اومدن شهر خودشون مجبور باشن تو همون محلی که امتحان دادن وکالت بکنن فضا برای من باز میشه یا اینکه من مجبور میشم عطای وکالت را به لقایش ببخشم و برم دنبال کارم ……..

    نکته دیگه اینکه الان خیلی از اعضاء هئیت علمی دانشگاه ها که وکیل هم هستن هم دارن حقوق از دانشگاه میگیرن هم اینکه تو اون شهر وکالت می کنن ……باز هم اگه این قانون سفت و سخت اجرا بشه این اساتید دو راه بیشتر ندارن یا اینکه قید وکالت رو بزنن و جا رو باز کنن برای یکی دیگه یا از دانشگاه انصراف بدن که این هم باعث می شه که یه نفر بتونه جاشون رو پر کنه ……..

    مطمئن باشید اگه فقط همین یه ماده قانونی رو درست اجرا کنن و هر وکیل فقط و فقط مجبور باشه همیشه جز در مواردی که تو شهر دیگری پرونده دارن باید تو دفترشون حضور داشته باشن اونوقت میبینید چقدر تغییر میکنه و اوضاع وکلا بهتر از این میشه …….

    بخدا شغل وکلا خیلی شریف و محترمه همه میگن دکترها محرم ناموس و جان مردم هستن ولی وکلا علاوه بر ناموس و جان مردم محرم مال مردم هم هستن

    شما همیشه شنیدید میگن خدا وکیلی …….گاهی شنیدید یکی بگه خدا مهندسی یا خدا دکتری ……..

    باید قدر این شغل رو بدونید حالا یا وکیل هستید یا می خوایید وکیل بشید فقط بدونید دارید وارد شغل شریف و باعزتی میشید

    کاری هم به کار حرف مردم هم نداشته باشید …….

    و در جواب شما دوست ناشناس …..همه مشاغل خوب و آبرومند هستند شما میتونی زندگی رو بدون راننده تاکسی ؛ سوپر مارکت ؛ مهندس و…….در نظر بگیری ؟؟

  5. من جایی دیگه متن همین دوست سورابلالی رو خوندم خیلی غلط املایی داشتن

    وباورم نمیشد پیش خودم میگفتم شاید ایشون فارسی نمیدونن!!! باور کنید راست میگم
    الانم میگم شاید ایشون علتی داره برای این نوع نوشتن
    من یکی باورم نمیشه اینقدر غلط بنویسه شخصی!!!!مشکل از گوشیشونه شاید((( باور کنید))) که اگر جزاین باشه باید فکری کنن ایشون که خیلی وضع تایپی خرابه))))

  6. با سلام و احترام خدمت دوست یزرگوار خانم یا آقای سورابلالی

    دوست عزیز کاش قبل از اینکه متنی رو ارسال کنید حداقل یک بار از روی اون بخونید ……

    فارقالتحصیل !!!!!!!

    حالا بقیه غلط ها رو شاید بتونم به خودم بقبولونم که چون حروف نزدیک به هم هستند اشتباه تایپ شده ولی این یکی رو ….

    آفرین ب قضاییه !!!!! بخدا تا بوده و نبوده قوه قضاییه بوده ……

    سه سطر و یازده غلط …….بنظر شما یا این اوصاف باید تمامی لیسانس ها وکیل بشن ؟؟؟؟؟؟

  7. دوستانی که هرروز وقت میزارین اینجا امثال من و نصیحت کنین نیایم سمت وکالت
    ،،،،،،،،،،،،،لطفا بگید امثال من بریم چه شغلی بزنیم که درامدش خوب باشه!!!
    بفرمایید عزیزان بگید!!!
    فقط نگید نیاید راهکار هم بدین ما بریم چه کنیم؟؟؟؟
    خب!!! من کمک میکنم بهتون
    من ودوستانی که لیسانس حقوق هستیم ونزدیک سی سال داریم بریم تازه درس خوندن و
    دریک شغل دیگه شروع کنیم؟؟؟ خوبه؟؟
    خب بفرمایید چه رشته ای الان وضعش توپه تا بریم ایشالله اگه عمرمون کفاف داد؟؟؟
    خب این که نمیشه قطعا
    حالا میایم سراغ مشاغل ازاد
    بریم فردا سوپر مارکت بزنیم!! خوبه؟ درامدش دیگه خوبه؟؟؟ دردسرم نداره
    برای چندرغاز بامردم کل کل کن توی همین مشاغل هم هزینه اجاره مغازه وووووووو
    خیلیام که نسیه میخوان ومردم قدرت خرید ندارن وووووو

    ،،،،،،،،،،،خب!!! اینم که نشد!!!
    بعضی دوستان نظرشون بر مسافر کشی بود! یک تاکسی بگیریم تو هوای گرم وسرد مسافر بزنیم هزینه استهلاک ماشین وسوخت وبیمه ووووووووو
    اخرشب خسته وکوفته با انداختن چهار دونه میوه ته پلاستیک بریم خونه با دستای
    درب وداغون ووووو که توی افتاب سوخته
    قسط ماشین وکرایه خونه وووووو
    بهتره بقیه مشاغل ومثال نزنم که هرکدوم خرابتر ازاین یکی
    چرا دوستان فکر میکنین بقیه مشاغل وضعشون از وکلا بهتره؟؟؟ کجای کارید
    دوستی نوشتن ما چاره ای نداریم نمیتونیم به خاطر حرف مردم ازاین شغل بیایم بیرون
    اینا بهانست مگه میشه وضعیت اسفناک باشه بعد من حرف مردم برام مهم باشه
    مگه میشه من اجاره خونم بمونه خرج زن وبچه بمونه
    اونوقت بگم من میمونم تا مردم نگن بی عرضست ،،،،،
    خب همین مردم اگه نتونی خرج زندگیتو بدی هم همینو میگن که!!!
    چرا بهانه تراشی میکنید وحاضر نیستین پروانتونو بدین وازفردا برین دنبال کار وفقط

    جوش مارو میزنین!!
    مگر میشه کسی خودش وضعش بد باشه بگه من میمونم میسازم شما نیاید خب
    اینا چه حرفه!!!
    جامعه کلا همه چیزش اشباع شده
    شما فکر میکنی اگه همین الان بگن دیگه پزشک نمیخوایم
    دیگه وکیل نمیخوایم
    ودیگه مهندس نمیخوایم
    مردم لنگ میمونن؟؟؟؟ نه خاطرتون جمع
    همه جای شهر پر شده از پزشک ومهندس و وکیل
    پس چاره چیه؟
    در دانشگاهها رو ببندیم وبگیم اشباع شده بقیه برید مسافر کشی و
    ناز شصت ادمهایی که در دهه های قبل متولد شدن
    به جای اینکه ما جوونها رو نصیحت کنید باید فکر چاره بود
    باید مجلس کاری کنه
    باید الزامی شه حداقل مشاوره قبل از هر شکایت
    اینکه نشد خیلیا نمیدونن باید چطور شکایت طرح کنن وقت دادگاهها گرفته میشه
    مردم پول وکیل ندارن پول یک مشاوره هم ندارن؟؟؟
    اگر الزامی شه قبل از هر شکایت باید شخص مشاوره بگیره
    خیلیا شاید با رفتن پیش وکیل بفهمن شکایتشون به جایی نمیرسه و منصرف شن ووقت
    دادگاه ونگیرن
    باید هم فکر مردم بود هم جوانها
    دست بردارین از ناله کردن
    همه جوانها حقشون هست شغلی که دوست دارن انتخاب کنن
    گناه که نکردن دراین دهه دارن ازمون میدن
    کمی فقط کمی به فکر همنوعان خود بودن بد نیست.

  8. بخدا دلم برا این جوان های میسوزه که فکر میکنن با قبولی در وکالت دیگه صاحب شغل شدن.اگه از اول مسیر زندگیت طوری باشه که وارد وکالت نشی و سراغ یه شغل دیگه بری کسی بهت گیر نمیده.اما بعد از اینکه وارد این حرفه شدی بخاطر حرف مردم هم که شده دیگه نمیتونی ولش کنی.هزار جور حرف برات در میارن.یکی میگه اخراجش کردن.یکی میگه سواد نداشت.یکی میگه عرضه نداشت… و بدا بحال کسی که نمیخاد حقیقت گوش بده و فقط میخاد تحت هرشرایطی لمسش کنه

  9. آفرین ب قضاییه
    ولی کاش تعداد وکلا ش بتعداد فارقالتحصیلان حقوق شود و مردم هنه بتواتتد ۱وکیل داشته بلشند مبنا باید داشتن بیسانس حقوق باشد وامتحانی نباشد تا جمعیت ۱۰۰ملیوتی کشور هنه وکیلدارشن مثل خلرجه و جرم وجنایت عادی رایج نبلشد .بدون امتحانش کنید وتعداد لیسانس حقوق بدون کتودر را زیاد کنید

  10. با سلام و احترام

    من تا حالا هر چی گفتم تا اونجا که تونستم سعی کردم حقیقت رو بگم …….

    تا حدودی آقای رضوانی درست میفرمایند …..اینکه وضعیت برای وکلای جوان اسفناک هست رو ما تو همین شیراز شاهدش هستیم ……وضعیت تو استان بوشهر خراب تر از اینجا هست …….اینکه فرمودند وکلا دم دادگاه ها پرسه میزنند هم درست است ( البته وکیل های جوان و کارآموز ) ……..البته شهرستان هایی مثل لار و لامرد و گراش و ……وضعیت وکلا خیلی خوبه چون وضعیت معیشتی مردم خوبه و به راحتی هزینه دارسی رو پرداخت میکنن ……..

    الان وضعیت جوری شده که وکلاء قدیمی که وضعیت مالیشون خوبه بیشتر پرونده میگیرن چون گاهاً خودشون هزینه دادرسی رو پرداخت می کنن و این موضوع تو پرونده های ملکی بیشتر به چشم می خوره …….

    بعد نوبت قضات بازنشسته میرسه که متأسفانه موکلین حالا درست یا غلط فکر می کنن کسی که قاضی بوده وکیل خوبی هم هست …….

    بعد نوبت به اساتید دانشگاه میرسه که ناخودآگاه دانشجوها اگه پرونده ای سراغ داشته باشن به خاطر نمره هم که شده پرونده رو میدن به استادشون …….

    خب تو هر رشته ای حالا فرق نمی کنه چه رشته ای باشه چه علمی یا فنی یا فرهنگی بالاخره نخبه پیدا میشه و امر وکالت از این بابت مستثنا نیست و تو هر شهری بالاخره چند تا وکیل باسواد و باهوش داریم ……..

    خب اگه جزء این موارد نباشی همون میشه که جناب آقای رضوانی فرمودن …………..

    البته یه موارد خاصی هم مثل من پیدا میشه که نه پولداره نه باسواده نه نخبه هست فقط بخاطر اینکه صدتا شغل عوض کرده و تو هر کدوم یه سری آشنا داره خدا رو شکر تا حالا تونستم گلیم خودم رو از آب در بیارم ولی نه اونقدر که بتونم گلیمم رو دوتا کنم !!!!!

    در مورد دفتر هم حق با ایشون هست ……..بله وکلا مجبورن بخاطر کاهش هزینه چند تا با هم یه آپارتمان بگیرن و این خودش همیشه مشکلاتی رو در پی داره …….

    و مورد بعد که باز برای وکلا مخصوصا وکلا جوان هزینه زیادی داره ، وکلایی هستن که بطور مثال تو امتحان اختبار نمره خوب نیاوردن و افتادن شهرستان قلعه گنج از توابع استان کرمان ……..خب شما فکر کن یه دختر تهرانی یا اصلا بندرعباسی معلومه نمی تونه بره اونجا کار کنه …….مجبور میشه بره یه دفتر یا یه اتاق کرایه کنه و تابلو وکالتش رو بزنه بالای دفترش بعد دوباره بیاد شهر خودش دنبال دفتر بگرده ………….

    تا همین جا کافیه
    از من بپرسید میگم کار خوبیه …….
    ولی اگه بپرسید آیا دوباره حاضر هستید این شغل رو انتخاب کنید جوابم منفی منفی منفی
    حالا تصمیم با خود شما است که وکالت کار خوبی هست یا نه ؟

  11. خانم زنده دل دلم خیلی خنک شد یادتون هست هرچقدر به ظرفیت کم پذیرش کانون وکلا اعتراض میکردم نظراتم را چاپ نمی کردی و فقط نظراتی که خواستار محدود شدن ظرفیت کانون وکلا بود را چاپ می کردی آخه خودتون وکیل بووی و دلت نمی خواست من بیکار بدبخت بشم رقیب شما و منم بتونم یه لقمه نون از این شغل بخورم . تا روزی که خود جناب هوشیار تمام مسئولیت سایت را بر عهده داشتند همه نظرات موافق و مخالف چاپ می شد و آزادی بیان زیاد بود . از تین خوشحال شدم واسه پذیرش مشاوران در آزمون امسال که یه خورده از خودرایی شما کم بشه وگرنه منم از وفاداران به کانون وکلا هستم به شرط مشخص کردن ظرفیت معقول و نسبتا خوب در هر سال.اگرم نظرم را چاپ نکروی اصلا مهم نیست فقط خانم زنده دل همین که خودتون می خوانید واسم کافی هست

  12. خیلی عالیه حرکت به جا ومناسبی قوه قضاییه انجام داده

    انشالله ازمون امسال برگزار بشه وقبول بشیم بتونیم به وکلای کم سواد نشون بدیم که اگه پرونده کم هستش براتون به خاطر عدم اطلاعات شماست نه کمبود پرونده !!!
    و هیچ تفاوتی بین سواد واطلاعات وکلای کانون ووکلای قوه قضاییه وجود نداره …هر دو کانون مرکز وقوه قضاییه باسوادن وهیچ تفاوتی بین وکلا نیست …
    مهم این است آزمون برگزار بشه
    ازشون متشکریم
    پیش به سوی موفقیت ان شاالله

  13. نوید خاجونی
    ضمن عرض سلام و خسته نباشید خدمت دستگاه قضایی کشور علل خصوص ریاست محترم قوه جناب آقای حجت الاسلام و المسلمین آملی لاریجانی و رئیس مرکز وکلا و مشاوران جناب آقای مومنی ممنون از برنامه ریزی دقیق و منسجم خواهشمندم در تکمیل أین حرکت عظیم و بزرگ شرط داشتن کارت پایان خدمت را نیز برای افراد ذکور بردارید چون حقیقتا این قشر بازیچه خواهند شد و زحمات چندین و چند ساله خود را که در دانشکده های حقوقی کسب کردند از دست میدهند،پیشنهاد این حقیر این است که اجازه شرکت در آزمون به آنها بدهید و در صورت قبولی اجازه بدهید جای آنها رزو شود تا مساله ی خدمت سربازی شان را مرتفع کنند سپس بعد از گذراندن دوره ی ضرورت ادامه ی مراحل اختبار و کارآموزی را طی نمایند.

  14. واقعا متاسفم از این وضع…
    خیلی از وکلای قوه قضاییه یعنی ۱۸۷ تیا که البته اسم وکیل گذاشتن رو خودشون و باید مشاور خطابشون کرد اگر همین آزمون نبود تا ۱۰۰ سال دیگه هم آزمون کانون قبول نمیشدن…. خیلیاشون حتی اندک سواد حقوقی ندارن و امان از حیثیت و شرف مردم که به دست این افراد سپرده بشه…

    من نمیدونم این عدد ۱۵ میلیون پرونده از کجا میاد؟؟؟ من و خیلی از وکلای جوان دیگر ماهی یک تا ۲ پرونده داریم که اون هم هزینه دفتر و تمدید پروانه و بیمه و تمبر وکالتی و مالیات و سهم کانون وکلا و … میشه…

    سوال من اینه که چرا تو بقیه رشته ها رقابت هست مشکلی نیست… بعد رقابت تو آزمون ورودی وکالت میشه عدم عدالت؟؟؟؟؟؟؟ برادر من که تو دانشگاه ……. درس خوندی و سر هیچ کلاسی حاضر نمیشدی و تا حالا کتاب قانون دستت نگرفتی الان واسه ما حامی کمپین حذف آزمون وکالت شدی؟ شما اصلا میتونی وکیل را بنویسی؟؟؟

  15. من تا به حال ندیدم وکیلی در تلویزیون راجع به لزوم وکالت با مردم صحبت کرده باشد از طرفی هم دوستان اداعا می کنند تعداد وکلا کم است سوال من از این دوستان این است که وقتی وکیل بی کار داریم چگونه تعداد وکلا کم است؟ همچنین ایشان قرمودند دستمزد وکلا بالا است ، آیا یک دهم ارزش پرونده هزینه بالایی است؟ آیا اجازه داده شده است که یک وکیل با حضور در رسانه به ارائه مشاوره بپردازد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا