طرح دو فوریتی مجلس برای استفساریه رای کنکوری دیوان عدالت اداری

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اعلام کرد :

طرح دو فوریتی مجلس برای استفساریه رای کنکوری دیوان عدالت اداری

پایگاه خبری اختبار – رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: روز گذشته طرح دو فوریتی مجلس برای استفساریه رای دیوان عدالت اداری درباره کنکور سراسری تدوین شد.

محمد مهدی زاهدی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: طرح دو فوریتی که ۶۰ نماینده مجلس تهیه کرده اند برای استفساریه درخصوص رای کنکوری دیوان عدالت اداری که به هیات رئیسه مجلس ارائه شد و هفته آینده در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت.

وی افزود: در این طرح دو فوریتی تاکید شده است که تاثیر سوابق تحصیلی دانشجویان در کنکور سراسری متناسب با تعداد دروسی که به صورت استاندارد برگزار می شود، است. مهم این نیست که دروس از چه سالی و از چه مقطعی باشد.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس عنوان کرد: در این طرح نمایندگان تاکید دارند که تاثیر سوابق تحصیلی به تناسب دروسی از سه سال پایانی دوره دبیرستان که به صورت استاندارد برگزار می شود قرار است بر آن اساس معدل آنها در کنکور موثر باشد.

زاهدی تاکید کرد: امیدواریم در هفته آینده این طرح دو فوریتی در دستور کار مجلس قرار گیرد.

به گزارش مهر، پیش از این هیات عمومی دیوان عدالت اداری بنددوم مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشگاهها مبنی بر تاثیر قطعی ۲۵درصدی معدل سال سوم متوسطه درکنکور برای داوطلبانی که طی سال‌های ۸۴ تا ۹۲ دیپلم گرفته‌اند را مغایر قانون دانست و ابطال کرد.

پس از آن دکتر ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش درباره این رای گفته بود: موضوع رأی کنکوری دیوان عدالت اداری به منظور ابطال تاثیر قطعی ۲۵ درصد سوابق تحصیلی در انتظار استفساریه مجلس است و اگر مجلس نظری نداشته باشد، رأی دیوان را اجرا می کنیم.

وی اضافه کرد: موضوع رأی دیوان عدالت اداری درباره ابطال یک بند از مصوبه تأثیر قطعی ۲۵ درصد سوابق تحصیلی، انعکاس زیادی در بین داوطلبان داشت. اما نکته مهم این است که قوانین الزام‌آور هستند و این موضوع که ما بحث هیأت عمومی دیوان عدالت اداری را اجرا کنیم یا نه؛ به موضوع قوانین بازمی‌گردد.

خدایی تاکید کرد: هیأت دولت و شورای سنجش و پذیرش موضوع تاثیر سوابق تحصیلی را به این‌گونه مطرح کرده‌ بودند که این تاثیر از ۲۵ درصد آغاز شود و به تناسب سال‌هایی که نمرات پیش‌دانشگاهی و سال‌های تحصیلی افزایش پیدا می‌کند، بیشتر شود.

وی خاطرنشان کرد: اختلاف در برداشت قانون در این زمینه بوجود آمده که از همین رو ما نامه‌ای با امضای وزیر علوم به مجلس شورای اسلامی ارسال کردیم و از مجلس درخواست استفساریه کرده‌ایم. اگر مجلس برداشت دیگری به ما ارائه ندهد، ما همان رأی دیوان را اجرا خواهیم کرد

رأی شماره ۱۱۸۳- ۱۳۹۴/۱۰/۱۵ هیات عمومی دیوان عدالت اداری به این شرح است :

مطابق مواد ۱ و۱۰ و تبصره‌های ذیل ماده ۵ قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور مصوب ۱۰/۶/۱۳۹۲، نتیجه امتحان سه سال آخر دوره متوسطه که به صورت سراسری و نهایی برگزار شده باشد در آزمون سراسری ورود به دانشگاهها و مراکز آموزش عالی قابل تأثیر می‌‌باشد و در صورت تحقق شرط مصرح در تبصره ۵ ماده ۵ قانون، امکان اجرای قانون فراهم است. نظر به این که در بند ۲ مصوبه مورخ ۶/۹/۱۳۹۲ شورای سنجش و پذیرش دانشجو، قبل از تحقق شرایط قانونی از حیث برگزاری آزمون نهایی برای ۳ سال آخر دوره متوسطه، صرفاً در خصوص تأثیر نتیجه امتحان نهایی سال آخر در آزمون سراسری اتخاذ تصمیم شده است، این بند از مصوبه ، مغایر احکام قانونی فوق‌الذکر است و به استناد بند ۱ ماده ۱۲ و ماده ۸۸ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۹۲ ابطال می‌‌شود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا