دولت برای فارغ التحصیلان حقوق چاره بیاندیشد

رییس اتحادیه کانون های وکلای دادگستری:

امیدواریم نتایج آزمون وکالت ۹۵ را تا ۵ دی ماه اعلام کنیم

پایگاه خبری اختبار- رئیس اتحادیه کانون های سراسری وکلا (اسکودا) از احتمال اعلام نتایج آزمون وکالت ۹۵ تا ۵ دی ماه خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری اختبار به نقل از خبرگزاری مهر، بهمن کشاورز در نشست خبری با اهالی رسانه با اشاره به همایش آتی کانون های وکلا (اسکودا) که در روزهای ۱۹ و ۲۰ آبان ماه در البرز به میزبانی کانون البرز برگزار می شود، گفت: این نشست مقارن با بررسی لایحه جامع وکالت در مجلس شورای اسلامی است. قریب به ۱۰ سال است که به اشکال گوناگون مساله لایحه جامع وکالت مطرح بوده و افت و خیزهای بسیاری داشته است.

وی افزود: خوشبختانه مجلس همواره در جهت حفظ استقلال کانون وکلا قدم برداشته و در تحلیل نهایی همواره مجلس اصولی را که باید در امر قانونگذاری در خصوص وکالت رعایت شود مدنظر داشته است.

کشاورز یادآور شد: ما از اولین امضاکنندگان اعلامیه جهانی حقوق بشر هستیم و میثاق حقوق مدنی و سیاسی در سال ۱۳۵۴ به تصویب پارلمان وقت ایران رسیده و این میثاق درحال حاضر اعتبار قوانین داخلی ما را دارد. همچنین قانون اساسی ایران جزو قوانین اساسی است که بحث حق دفاع در آن تصویب شده است.

وی افزود: امسال ۶۹ هزار و ۶۲۰ داوطلب برای آزمون وکالت داریم که از سال گذشته تعداد کمتر شده است. کشاورز در خصوص جذب وکلا از طریق آزمون گفت: برای امسال  ۱۷۰۰ نفر مجموعا جذب خواهیم کرد و تعداد جذب هم کم شده است. البته در این تعداد سهمیه ایثارگران هم منظور شده است.

کشاورز تصریح کرد: مانند سال گذشته، تعداد خانم ها بالاست از جمله در کانون مرکز که تعداد خانم ها بالاتر از آقایان بوده است.

وی در خصوص اعلام نتایج آزمون وکالت امسال، گفت: از آنجا که آزمون در ۵ آذرماه برگزار می شود، ما امیدواریم که ظرف یکماه، یعنی تا ۵ دی، نتایج را اعلام کنیم.

وی افزود: کانون های وکلا نه فقط برای کسانی که از طریق آزمون وکالت شرکت می کنند، پروانه صادر می کند، بلکه برای قضات بازنشسته با شرایط خاص و برای کارمندان دولت که لیسانس حقوق داشته و ۵ سال متوالی یا ۱۰ سال متناوب در سازمان متبوعشان کار کرده باشند، پروانه کاراموزی صادر می کند که ۹ ماه کاراموزی می کنند.
رییس اتحادیه اسکودا با انتقاد از میزان ورودی های دانشکده های حقوق گفت : طبق آخربن آمار ورودی سالانه دانشکده های حقوق ۲۵ هزار نفر است که خروجی آنها هم در این حدود است ایا می شود توقع داشت از کانون ها پاسخگوی این تعداد خروجی دانشکده های حقوق باشند. به نظر می رسد وزارت علوم در این مورد باید توجه و عنایتی کنند.

وی افزود: ۱۰ میلیون پرونده وجود دارد و این پرونده ها وکیل می خواهد که این پرونده ها بیشتر پیرامون تخلفات رانندگی است و مضافاً اینکه مردم ما عادت به مراجعه به وکیل ندارند و با آن آشنا نیستند. لذا این بحث که با گرفتن پروانه وکالت برای کسی کار ایجاد می شود، صحیح نیست. اگر قرار است تعداد جذب کانون ها بالاتر رود باید وکالت در همه دادگاه ها و در همه سطوح الزامی شود. در این صورت بنده تضمین می کنم که ۸۰ درصد مشکلات موجود در قوه قضاییه از جمله تراکم پرونده ها و اطاله دادرسی و … حل می شود.

کشاورز با اشاره به لایحه وکالت گفت: ما در مورد این قانون با تنظیم کنندگان اولیه متن دچار مشکل بوده و هستیم. هرچند که در مرکز پژوهش های مجلس در بسیاری از موارد نمایندگان ما با این کمیسیون به توافق رسیدند. اما محورهایی مورد توافق ما  نبوده که در همایش البرز مورد بحث قرار می گیرد.

کشاورز افزود: مرجع تنظیم آیین نامه های این لایحه قانونی موضوع دیگر مورد بحث است که ما معتقدیم این آیین نامه هارا باید وکلا تنظیم و به وزیر دادگستری بدهند و وزیر دادگستری به هیات دولت بدهد تا تصویب شود. اگر جز این باشد حالاتی را می توان فرض کرد که آیین نامه ای برای قانون تصویب شود که از خود قانون محکم تر باشد.

وی در خصوص پیوستن وکلای ماده ۱۸۷به کانون وکلا افزود: آنچه که مورد توجه وکلا و کانون هاست این است که کانون ها اموالی دارند و این اموال متعلق به تک تک وکلاست اگر قرار است سازمانی ملحق شود به کانون های وکلا و افرادی به این کانون ها وارد شوند قوه قضاییه که متولی ان است تاکنون ناچار باید از عهده مسائل مالی این انتقال بر آید در غیر این صورت به کانون های وکلا تحمیل می شود که قابل توجیه نیست.

کشاورز تصریح کرد: به عنوان امر ناگزیر با اینکه مشکلات قانونی وجود دارد و حل نشده ولی اگر مجلس به این برسد که این اتفاق بیفتد کانون های وکلا و وکلا همیشه مجری قانون اند و در مقابل قوانین تسلیم اند ولی در این مورد این دوسازمان اگر یکی شوند مسائلی باید حل شود؛ یک اینکه مسائل مالی کانون ها روشن شود و دیگر اینکه با توجه یه اختلاف سطح آموزش ها و کارآموزی ها، ناچار باید در این مورد تدابیری اتخاذ شود.

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫۳۴ دیدگاه ها

  1. همه نظرات کاملا درست و منطقیه. از جذب کارمندان  با سابقه کار حقوقی  تا جذبقضات بازنشسته که عرصه فعالیت را برای جوانان محدود می کند

    البته این یک طرف قضیه است که مرحله قبل از قبولی در ازمون هست. طرف دیگر قضیه هم این هست که وکیل شدن هم چندان به داد جوانان نمیرسد چون تعداد اندک مراجعات به علت عدم الزام به وکیل گرفتن  به علاوه هزینه های بالای ابطال تمبر به برکت وجود بخشنامه های متعدد, عملا امکان کسب درامد حداقلی رو هم بسیار محدود کرده است. 

    بهتر است هیاتهای محترم کانون وکلا نشستی برای چاره اندیشی در این موارد داشته باشند و اقدامات جدی برای تقلیل این هزینه ها انجام بدهند.

  2. واقعا وضعیت بدیه این همه حقوقی بیکار واین همه پرونده بلاتکلیف اصلا با عقل جور در نمیاد ارزو میکنم کاش تو این کشور دنیا نیومده بودم یا دانشگاه قبول نشده بودم خواهش میکنم یه فکری بکنید تو دادگاهها هم که میریم دنبال کار بیرونمون میکنن این دیگه چجور مدیریتیه اصلا دانشجو نگیرید که بهتره با این ظرفیتای وکالتتون

  3. ده ساله پشت این ازمونم موهام یه بار قبول شدم مصاحبه ردم کردن  یه بار هم تا مرز قبولی رفتم ونشد سر ازمون قضاوت هم پنج دقیقه وقت کم اوردم ولب مرزی قبول نشدم

  4. واقعا یکی به درد دل این جوونا برسه،درسته که باید قضات بازنشسته باید از چرخه خارج بشن ولی وزارت علوم هم باید در جذب دانشجو برای برخی رشته ها محدودیت قائل بشه تا جوون مملکت بعدا بخاطر انتظارش از جامعه ،از زندگی دلسرد نشه ،مخصوصا دانشگاه آزاد و پیام نور و غیر انتفاعی که یه معضلی شدن ،نمیفهمم که چرا این دانشگاهها بخاطر پول و بدون هیچ آموزشی جوونای مردمو الکی امیدوار میکنن،البته به نظر من هم آموزش و پرورش و هم وزارت علوم و هم وزارت دادگستری در بیکاری فارغ التحصیلای حقوق مقصرند، ولی به لطف خدا امیدوار باشیم 

  5. وقتی که دانشگاه های ما اساتید بی کیفیت استخدام میکنند، قطعاً دانشجوی بی کیفیت هم از دانشگاه خارج میشود

    اگر چه اعتقاد دارم که دانشگاه های ما جایی برای اوقات فراغت ولی خود دانشگاه وقتی که از دانشجویان پیشرفت نمی خواهند،دانشجو هم از خدا خواسته پی کسب علم و دانش نمی رود

    دانشگاه های پیام نور، علمی کاربردی و آزاد مصداق بارز این موضوع هستند

    یادم هست در یک کلاس درس از استاد بابت حقوق اموال سوالی ساده پرسیدم

    خیلی عصبانی شد که چرا سئوال بی ربط می‌پرسی در حالی که سئوال بسیار با ربط بود ولی چون استاد بلد نبود این گونه صحبت کرد

    ما دیگر تا پایان ترم سئوالی نپرسیدیم

    1. احسنت

      دانشگاهها نمره محور شده

      مخصوصا دانشجویانی که شهریه دارن انتظار نمره هم دارن و دانشگاهها مجبورن برای جذب دانشجو و در واقع جذب پول بیشتر از آموزش دانشجوها بزنن و به نمره بیافزایند .

      عین همین اتفاق هم برای من افتاد

      از استاد در مورد نحوه مطالبه مستمری مادام العمر که باید ده سالش ومحاسبه و تقویم کنیم سوال پرسیدم

      استاد فرمودن نمرتون و که کامل می دیم دیگه این سوالها برای چیه !

       

  6. حال ازقضات محترم که بگذریم بااین ۵سال سابقه کاری که براحتی بسیاری هاازادارشون دل کنده وسرازیرمیشن به وکالت بیدردسر،وااآاقعاکههههه

  7. حتما که دولت محترم چاره خواهداندیشید!!!!!!!!!!!منتظریم امیدوارم قبل مرگم ببینم چاره ای اندیشیده شده !!!!!!!!!!!!

  8. هر پرونده ای دردادگاه وکیل نداشته باشد آن پرونده مانند یک فرزند یتیم است و نیاز به استمرار  مراقبت ویژه پرونده های  مطرح شده در مراجع رسیدگی با داشتن وکیل ممکن است .

    دوم اینکه خود این نامه مشکل دارد  که به راحتی به کارمندان تحت شرایطی پروانه میده ایم آیین نامه مربوط به زمانی بود که شغل وکالت طرفداری نداشت و محصل حقوق نبود به تعداد کافی .

  9. همون طور که فرمودید.فقط ۵ درصد مردم از خدمات وکلا استفاده میکنند.حتما دلیل داره .وکلا معمولا قراداد تواوفقی با قیمت بالا میبندن.الان من یک مشکل حقوقی در مورد یک ملک دارم.و همه وکلایی که مراجعه کردم میگن خسارت بالایی میتونی بگیری.ولی پیشنهاد قبول پرونده رو چند میلیونی و تنظیم قرارداد ۲۰ درصدی میدن که از عهده من خارج از .بحث اعسار از هزینه دادرسی هم آنطور که فکر میکنید راحت و آسان نیست.من دو ساله که از شکایت منصرف شدم.فعلا تا پول جور کنم.در ضمن شما میتونید مثل سازمان نظام مهندسی ساختمان عمل کنید .وموکل باید وکیل داشته باشد .وکیل را اتحادیه معرفی کند و پول وکیل هم طبق توافق به حساب کانون واریز و کانون به وکیل بدهد.حال اگر کسی بخواهد پول زیاد بدهد و خود دنبال وکیل برود اختیاری باشد.ا ینجوری وکلای بیشتری میتوانید جذب کنید.

    راه دیگر این است که با توجه به نا آگاهی مردم از حداقل قوانین حقوقی که موجب ازدیاد پرونده میشود .وعدم اجازه مشاوره فارغ التحصیلان حقوق به مردم را نمیدهید.چون میفرمائید مسائل مهمی برای مردم هستند.در حالی که از پزشکی که با جان مردم سرکار دارد مهمتر نیست.

    و در حقیقت مردم مجورند از فارغ التحصیلان در حقیقت فقط بپرسند.

    در کل پروانه ها ۳ درجه کنید.جذب را بیشتر کنید.وکلای درجه ۳ بتوانند حداقل مشاوره بدن و در شو اهای حل اختلاف ،تعزیرات،دادگاههای اداری پرونده بگیرند.

    ممنون

     

  10. ای بابا داوطلب عزیز قضات بنده خدا وقت بازنشتگی اولا با کمبود درامد مواجه هستند دوما حوصلشون سرمیره از بیکاری میان وکیل میشن…تازه نکته جالب توجه درمورد اعلام نتایج وکالت ۹۵ شما داوطلب عزیز ۵دی ماه ۵اسفند بدونیدو بی خود منتظر نمونید

        1. نه اتفاقا من سال دوم هستم وپارسال ناقص مطالعه داشتم امسال بهتر کردم مطالعه خودمو وباتوکل برخدا امیدبالایی دارم نتیجه بگیرم برای همه ی دوستان ارزوی موفقیت دارم

    1. سلام خیلی جالبه آقایی که قاضی بازنشته است پس برای چی میخواد پروانه بگیره خودش و بستگان درجه یک طبق قانون وکالت اتفاقی مجاز ضمنا قاضی که جا یه جوان اشغال میکنه بعدش میخواد کار نکنه!!!!

  11. سادات

    سلام…

    رئیس اتحادیه اگر بخوای مشکل فارغ التحصیلان را حل کنید خیلی راحت میتوانید با فراخوان راحل به این مشکل فارغ اید لطفا حاشیه نروید…مثلا میتوانید طرح وکیل خانواده را پیاده کنید و به مشکلات کل فارغ التحصیلان پایان دهید و  اختیار تام نیز دارند اتهادیه ها در جذب.نمونه اجرا شده در دیگر کشور ها موجود است فقط کافیست به فکر مردم باشید.حداقل ۳۰ میلیون خانواده وجود دارد به هر ۴ خانواده ۱ وکیل بدهید ببینید چگونه مشکل ۶۰ هزار فارغ التحصیل درست میشود.درامد او هم از ۴ خانوار بدست می اید و دادگستری نیز عاری از دعاوی میشود در اکثر موارد.هزینه دولت هم در دو حوزه به پایین میاد هم در هزینه دادگستری هم در ایجاد شغل برای ملت در حدود ۶۰ هزار نفر…

    1. ده میلیون  پرونده در قوه قضائیه  در وضعیت اطاله به سر میبرد .اگه ۱۰ میلیون تقسیم بر ۷۰ هزار کنیم ..۱۴۶ پرونده سهم هریک از این داوطلبامیشود در ضمن هر پرونده ای تا نهایی شدن آن دست کم یکسال به طول می انجامد ..حال یک وکیل با صدو شصت پرونده جمله که در دادگاه باید رسیدگی کند بنظر عمر وکیل و اوقات مفید کفایت نمیکند و باید صدو چهل هزار وکیل استخدام شود تا در طی چندین سال این پرونده ها جمع شوند 

  12. بله این خانم درست میگن اگه به قضات باز نشسته پروانه نمیدادن کمی از مشکلات ما جوون ها که دنبال کار هستیم و چند سال درس میخونیم و زحمت میکشیم کمتر میشد. 

  13. آقای کشاورز همیشه تعداد بی رویه فارغ التحصیل حقوق رو مشکل اصلی می دونن

    قبول دارم حرفشون رو

    وکلا پرونده ندارن چون همین آقایون قضات که هیچ جای دنیا چنین رسمی نیست،  پس از اتمام فرایند شعلشون جور دیگری به چرخه قضایی بر می گردنن

    مشخصه یه عوام مایل هست حق الوکاله ش رو به یه قاضی بده تا به یک جوان مثل من

    اگر قراره مشکل ریشه یابی باشه نباید چشم روی مسائل بست

    کسانی که بازنشسته میشن رو می تونن بهشون پروانه مشاور خبره بدن

    که بعضا به مردم و وکلای جوان مشاوره بده و حق المشاورش رو بگیره اینجور حق ماهایی که داریم برای پیدا کردن اولین شعلمون درس می خونیم و زحمت کشیدیم ضایع نمیشه

    کاش میشد این حرفهارو به مسئولین اسکودا زد

     

    پیر میخانه چه خوش گفت به دردی کش خویش

    که مگو حال دل سوخته با خامی چند!!!!

    1. الناز خانم کاملا درست میگن اگر به قضات پروانه ندن شاید بیشتری از فارغ التحصیل حقوق مشغول بشن ما بیکاریم و اینهمه سال درس خوندیم سردفتری که نمیگیرن استخدامی که نمیگیرن وکالت که نصف سهمیه و بقیه هم ظرفیت رو پایین آوردن یه دفتر خدمات قضایی رفتیم ثبت نام کنیم اونم همه ی اونایی که یا باز نشسته هستن یا دادگستری  کار دارن خوب الان تکلیف چیه بالاخره اینا میخوان از چرخه خارج بشن یا نه 

    2. خوشبحال قضات محترم یه وقت از بازنشستگی خسته نشن بیان باز وکالت کنن جوونا کیلویی چند جوونا به بدبختی خودشون برسن باز همین اعتراضا خوبه دلمون و خوش که میکنن الکی!!!!!!!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا