جلیل مالکی: رئیس قوه قضاییه و دادستان کل کشور جلوی جذب بی‌رویه کارآموز وکالت را بگیرند

پایگاه خبری اختبار- رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز با تاکید بر ایجاد بسترهای لازم برای افزایش تعداد وکلا گفت: جذب هفت هزار کارآموز وکالت توسط مرکز قوه قضاییه اساسا برخلاف سیاست‌های کلی مبارزه با فساد است.

به گزارش اختبار به نقل از ایرنا جلیل مالکی افزود: هنوز بستری برای افزایش تعداد وکیل دادگستری در کشور به وجود نیامده، بنابراین هر نوع پذیرش بی رویه کارآموز وکالت به بهانه افزایش سرانه وکیل در تعارض با سیاست های کلی ریاست قوه قضاییه است.

وی یادآور شد: ریاست قوه قضاییه در دیداری که سال گذشته با مجموعه وکالت کشور از جمله روسای کانون‌های وکلای دادگستری و همکاران مرکز قوه قضاییه داشت، صراحتا اعلام کرد که ازدیاد وکیل موجب فساد است و علت هم این بود که اگر بنا باشد در شرایطی که بستر افزایش وکیل در جامعه فراهم نشده، تعداد وکلا بدون توجه به نیاز در شرایط حاضر، افزایش یابد، طبیعی است که موجبات ارتکاب جرم و تخلف فراهم می شود زیرا وقتی وکیل جوانی که پروانه وکالت دارد و سطح توقع خانواده و جامعه از او افزایش یافته، کار و درآمد نداشته باشد، در معرض جدی دام واسطه گران و کارچاق کن ها و حتی وکالت های تضمینی قرار خواهد گرفت که در این صورت نه تنها مشکلی از مشکلات قوه قضاییه حل نخواهد شد بلکه هر روز باید در صدد پیشگیری و حل معضلات ناشی از آن باشد.

مالکی اضافه کرد:‌ امیدوارم دادستان کل کشور به منظور پیشگیری از وقوع تخلفات و جرایم توسط وکلای بیکار، جلوی روند جذب بی رویه کارآموز وکالت را بگیرند و از ریاست قوه قضاییه هم درخواست داریم در راستای سیاست اعلامی در جمع مدیران وکالت کشور، از جذب هفت هزار کارآموز وکالت تا قبل از اینکه بستر آن فراهم شود، جلوگیری کند.

رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز اظهار داشت: صرف نظر از نتیجه فسادهایی که ازدیاد وکیل تا قبل از فراهم شدن بستر آن برای جامعه و قوه قضاییه به وجود خواهد آورد، اساسا امکان آموزش و تربیت این تعداد کارآموز برای دادگستری ها و مرجع متولی وجود ندارد و در شرایطی که برای کارآموزان موجود وکیل سرپرست به تعداد کافی وجود ندارد معلوم نیست این تعداد کارآموز را کدام وکلای سرپرست باید تمشیت کنند.

فرهنگ وکالت در کشور نهادینه شود

رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز درباره بسترهای افزایش وکیل گفت: اولا باید فرهنگ وکالت در کشور نهادینه شود و وکالت دادگستری در کشور اجباری و الزامی شود همچنین مکانیسم وکیل خانواده در کشور به رسمیت شناخته  شود و خدمات وکالتی فقط منحصر به حضور وکیل دادگستری در مراجع قضایی و شبه قضایی نباشد بلکه در همه مراجع اداری و نهادهای وابسته نیز خدمات وکالت توسعه یابد و ظرفیت‌های وکالتی که اکنون متاسفانه در اختیار نهاد وکالت قرار ندارد، به  نهاد وکالت برگردانده شود. از جمله اینها، نسخ ماده ۳۲ قانون آیین دادرسی مدنی در خصوص اعطای اختیار استفاده از نمایندگان حقوقی به دستگاه های دولتی است زیرا این ماده نه تنها به ضرر حقوق بیت المال است بلکه بخشی از ظرفیت های وکالتی را از نهاد وکالت سلب کرده است.

وی ادامه داد: بستر دیگری که در این حوزه باید فراهم شود، راه اندازی بیمه خدمات وکالتی در کشور است تا هر شهروندی که به وکیل دادگستری نیاز داشته باشد، بدون دغدغه پرداخت حق الوکاله به وکیل دادگستری مراجعه کند و با ارائه کارت بیمه خدمات وکالتی خود مانند کارت بیمه خدمات درمانی از خدمات وکلای دادگستری استفاده کند و وکیل دادگستری هم بتواند حق الوکاله خود را از شرکت بیمه گر دریافت کند.

مالکی خاطرنشان کرد:‌ در شرایطی که از یک طرف این مقدمات فراهم نیست و حدود ۵۰ درصد از وکلای جوان بیکار هستند و حتی توانایی اجاره یک دفتر به صورت گروهی را ندارند و از پرداخت حق عضویت سالانه به کانون وکلا و حق بیمه به صندوق حمایت عاجز هستند و از طرف دیگر امکان آموزش کیفی این تعداد کارآموز وجود ندارد، با چه منطقی تعداد پذیرش کارآموز باید افزایش یابد؟

سیاست دوگانه در جذب کارآموز وکالت

وی افزود:‌ علاوه بر آن افزایش تعداد کارآموز به نوعی بیانگر سیاست دوگانه در زیرمجموعه قوه قضاییه است زیرا اگر واقعا دستگاه قضایی به کارآموز بیشتر نیاز دارد با توجه به ترکیب اکثریتی کمیسیون تبصره ذیل ماده یک قانون اخذ کیفیت پروانه وکالت، اعلام کنند که کانون های وکلای دادگستری پذیرش بیشتر داشته باشند.

مالکی اظهار داشت: در شرایطی که این کمیسیون متشکل از مدیران ارشد قضایی در هر استان است و آنها مخالف افزایش بی رویه کارآموز وکالت هستند، با چه منطقی اجازه داده می شود تا مرکز وابسته به قوه قضاییه بیش از دو برابر پذیرش کارآموز در کانون های وکلای دادگستری سراسر کشور، جذب داشته باشد؟ اینها سیاست های دوگانه ای است که نوعی تشتت در تصمیم گیری را نشان می دهد و  از همه مهمتر مغایرت جدی با سیاست کلی ریاست قوه قضاییه در فسادانگیز بودن ازدیاد وکلا دارد.

به گزارش ایرنا، سال گذشته ۱۰۷ هزار داوطلب در آزمون وکالت مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه شرکت کردند و از این تعداد، بیش از پنج هزار نفر پس از پشت سرگذاشتن آزمون کتبی و مصاحبه شفاهی پذیرفته شدند امسال نیز چهارم مهر ماه این آزمون در سراسر کشور برگزار شد؛ در این آزمون ۸۵ هزار داوطلب ثبت نام کرده بودند.  سقف ظرفیت پذیرش وکیل در آزمون امسال مرکز وکلای قوه قضاییه هفت هزار نفر اعلام شده است.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫۲۹ دیدگاه ها

  1. وکیلی که توان قبول شدن تو یه آزمون نداشته باشه نباید وکیل بشه چون بیاد تو دادگاه هنوز فرق خیلی چیزا و حتی بلد نیست یه دادخواست بنویسه و حتی یه مشاوره به خدا من چند نفر از وکیلای مرکز مشاوران میشناسم هنوز ابتداییات حقوق بلد نیستن اصلا بلد نیستن تو دادگاه باید چی بگن

  2. ضمن عرض سلام و آرزوی روزهایی سرشار از آرامش
    امیدوارم ( هر چند بعید میدونم اما امیدواری همیشه آخرین راهکاره … ) این مطلب توسط ادمین محترم به اطلاع ایشون برسه و ایشون اندکی از وقت خود را صرف فکر کردن به این موضوعات کرده و واکنش مناسبی نشون بدن …
    جناب مالکی بزرگوار چرا واکنش مناسبی در خصوص طرح جدیدی که توسط یکی از نمایندگان مجلس که ظاهرا علاقه زیادی به مطرح شدن دارن نشون ندادید ؟؟! یادآوری میکنم ایشون به همراه تعدادی از همفکرانشان طرحی رو به هیات رییسه تقدیم کردن که واسه شاغلین ولو اینکه در آزمون وکالت شرکت کرده و قبول شوند پروانه وکالت صادر نشه و این یعنی عین بی عدالتی … البته ایشون با سیاست نخ نما و تفکرات پوپولیستی قصد دارند تا مشکل اشتغال میلیونی مملکت رو با حذف نهایتا چند هزار نفر و آنهم با بی عدالتی حل کنند بسیار عجیب است !!! چرا شما هم مثل رییس کانون کارشناسان رسمی واکنش مناسبی نشون ندادید ؟ سوال اینست جناب مالکی و این شبهه رو تقویت میکنه که شما و همفکرانتان دنبال انحصار گرایی هستید امیدوارم در روزهای آتی شاهد واکنشی مناسب و شایسته از جانب شما و سایر روسای کانون های سراسر کشور در خصوص این طرح باشیم .
    پاینده و پیروز باشید

  3. ظرفیت بالا،کیفیت را پایین میاورد.کسی که سواد و توان قبولی در آزمون کانون وکلا را ندارد نباید وکیل شود.چه کسی گفته همه باید وکیل یا دکتر یا مهندس شوند؟ظرفیت کانون وکلا کافی بود،آزمون قوه محترم قضاییه شغل وکالت را تحقیر کرده است.بجای اینکه دنبال ظرفیت و سهمیه و… باشیم گاهی در آینه به خودمان هم نگاه کنیم.امسال حتی اگر یک نفر ظرفیت باشد آن یک نفر من هستم و مطمئنم که کامل خوانده ام.
    (از طرف داوطلب آزمون وکالت بدون سهمیه)

  4. باسلام
    غرض از کلام استاد مالکی این است که
    جلوی این همه ظرفیت گرفته شود
    مثلا پارسال۷۰۰۰ وامسال مرکز مشاوران ۷۰۰۰سرجمع۱۴۰۰۰نفردوعرض ۲سال
    درحالیکه کانون وکلا درعرض۲سال۶۰۰۰نفر
    البته بازام زیاده
    باید سخت گیریهای زیادی گرفته شود
    نه اینکه بعدا بگن بیا قبول شدی
    مثلا فلانی ها تومرکز مشاوران تومصاحبه رد شده بودن
    بعدا خبر میدهند بیا قبول شدی!!

  5. شما عادت دارید جلوی همه را می گیرید . بعد از این همه خواندن در رشته حقوق و زحمت فراوان کشیدن و حال که نوبت ما رسیده تا در آزمون وکالت شرکت کنیم و به هدفمان برسیم ، حالا یک نفر می خواهد جلویش را بگیرید و فقط کسانی که سهمیه دارند قبول شوند . آیا این عدالت حضرت علی می باشد؟

  6. این نفکر مافیایی نخ نما شده می خواهند با انحصار خون هزاران فارغ التحصیل رشته حقوق را در شیشه کنند و برای خود قدرت و ثروت اندوخته کنند. همان طور که طی چند دهه در کنکور و سد کنکور این کار را کردند. چه اشکالی دارد هر کسی وارد رشته حقوق شده و با موفقیت فارغ التحصیل شده با گذراندن دوره کوتاه مدت کاربردی و عملی وارد بازار کار شود. مردم انتخاب کنند نه شما.. شما وظیفه دارید ساز و کار اموزش را فراهم کنید همینو بس نه انحصار درست کنید

  7. بیکاری ما ایجاد فساد نمیکند ؟
    عمرمان را برای این کار گذاشتیم آخرش هم چاره در بیچارگی است ؟؟
    روزی ک برای کنکور اعلام ظرفیت میکنید باید به فکر باشیم از روز اول به سراغ چاره ای برای خود باشیم نه اینکه عمر جوانها در مسیر بیهوده تلف شود آخرش هم اظهار بی گناهی کنید و مشکلات را به گردن یکدیگر بیندازید.
    مشکل ما با پیدا شدن مقصر حل نمیشه خانه از پای بست ویران است.

  8. جناب آقای مالکی
    فرمایش شما بسیار عالی ومتین است

    اما شماازتعداد بیکاران رشته حقوق هم استحضاردارید این اشخاص محترم باید درکشور چکارکنند؟

  9. با سلام و صلوات و ضمن تسلیت سالروز وفات پیامبر اسلام حضرت محمد( ص)
    به استحضار میرساند ابتدا از جناب آقای دکتر جلیلی کمال تشکر و قدر دانی را بجا آورده و پیگیری و بفکر بودن ایشان را تحسین و تشکر ویژه جهت دلیری و دلسوزی این بزرگوار .
    در خصوص اینکه بیکاری سم است و مقید به کار آموزی نیست باید عرض کنم به فرمایش حضرت
    امام علی ع جوهر انسان کار است .از آنجا که سالهاست آزمون عطای پروانه در جریان بوده و ایراداتی از طرف داوطلبان درخصوص طراحی سوالات مطرح شد و حتی اعتراضات آنها نسبت کاهش یکباره ظرفیت آزمون از سال ۱۳۹۵ و بی تفاوت بودن آن مسولان محترم و هر سال با فزونی داوطلب و کاهش ظرفیت پذیرش مواجه بودم تا اینکه این امر چهره انحصاری به خود گرفت تا جایی که داوطلبان بجای مطالعه درگیر شکایت از انحصاری بودن وکالت در مراجع شورای رقابت و غیره کردند و شورای موصوف رد صلاحیت را تجویز نمود .علی ایحال اگر مرکز وکلا پذیرش سال جاری را این تعداد اعلام کرده است باید توجه داشت کانون های وکلا از سال ۱۳۹۵ تا کنون نسبت به سالهای قبل تر یعنی سال های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۴کاهش ظرفیت پذیرش عجیبی را در کارنامه خود جای داده است .و مهمتر اینکه پانزده میلیون پرونده در سالهای نودو شش تا نودوهفت در دستگاه قضائی مفتوح بوده است و این نکته که وکلای جوان در گام دوم انقلاب به یاری دستگاه قضائی بیایند نه اینکه از صحنه خدمت و وکالت حذف شوند اگر انسان صفت و جایگاهی اجتماعی داشته باشد ولو با جیب خالی بخاطر آبرو هم باشد دست به کار نامشروع نمیزند اما جوانی که جایگاه و آبرو نداشته باشد اگر تجمع این افراد اخیر زیاد شود فساد ساز میشود . نه اینکه وکیل بیکار .در پایان ضمن پوزش از تصدیع و اطناب ممل و ایجاز مخل با توجه به کاهش یکباره ظرفیت جذب توسط کمیسیون تعین ظرفیت کانون های وکلا از سال یک هزارو سیصد و نودو پنج ان هم بطور یکباره و عجیب ، جذب و عطای پروانه کارآموزی توسط واحد محترم مرکز وکلای قوه قضائیه امری شایسته و منطقی است .
    با کمال احترام .🙏

  10. باسلام اقایون خودشون و بچهاشون و اقازادها وکیل شدن دیگه برای مردم راضی نمیشن وکیل بشن همه جامعه برای خودتو فامیلات

  11. از اقدامات خیرخواهانه جناب آقای دکتر بهادری رییس محترم کانون وکلا قوه قضایه که به داد فارغ تحصیلان جوان ایرانی رسید کمال تشکر و قدردانی را دارم

  12. به نظر می رسد سیاست قوه قضائیه در اجرای ماده ۱۸۷ قانون برنامه سوم توسعه هر ساله از طریق برگزاری آزمون به دنبال پذیرش و آموزش تعداد کثیری از داوطلبان ورود به حرفه وکالت است تا تعداد اعضاء مرکز وکلای قوه قضائیه را از تعداد اعضاء کانون های وکلای دادگستری سراسر کشور فزونی بخشد و از این طریق هرگاه این دو نهاد وکالت به موجب تصویب قانون در هم ادغام شدند برتری تعداد اعضاء مرکز وکلای قوه قضائیه باعث شود کفه ترازوی انتخاب ترکیب اعضاء هیأت مدیره کانون وکلای جدید التأسیس به نفع اعضاء مرکز وکلای قوه قضائیه سنگینی نماید.

  13. این همه معطلی پرونده های سرگردان دردادسراها اینهمه فارغ التحصیل حقوق بنظرت هنوز بسترآماده نیست؟؟؟؟بنده خدا آقتی همه چی دان وکیلی باید زیاد باشه هرکدوم خوبند دردایره میمانند نباشند خود مردم سراغشون نمیرند شما هم جوش نزنید روزی رسان خداست یادر دانشگاه حقوق ببندید هرکسی راه نیافته بره ایم رشته بخونه یا وقتی دانشجو میپذیرید کارش هم براش آماده کنید همش انحصار طلبی دارید درهمه جا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا