بررسی تلاش برای محروم کردن داوطلبان از حق شرکت در آزمون وکالت

نقش پررنگ یک نهاد در دامن زدن به شایعات و طرح ادعاهای بی اساس در مسیر ابطال آزمون وکالت 1399

پایگاه خبری اختبار- کانون های وکلای دادگستری هر سال از طریق برگزاری آزمون وکالت تعدادی از فارغ التحصیلان رشته حقوق را به عنوان کارآموز وکالت جذب و نهایتا به آن ها پروانه وکالت پایه یک دادگستری می دهند.آزمون وکالت به عنوان مسیری برای ورود به حرفه وکالت مورد توجه جدی فارغ التحصیلان رشته حقوق است، داوطلبانی که در رقابت علمی آزمون وکالت بالاترین نمرات را کسب می کنند به عنوان کارآموز وکالت پذیرفته می شوند.

چالش های آزمون وکالت ۱۳۹۹

برگزاری آزمون وکالت ۱۳۹۹ از ابتدا با چالش های بی سابقه ای مواجه شد با این حال کانون های وکلا و اسکودا علی رغم همه این چالش ها و تحت فشار زیادی که برای لغو آزمون وکالت ۱۳۹۹ و یا ادغام آن با آزمون وکالت ۱۴۰۰ وجود داشت، بر برگزاری آزمون وکالت ۱۳۹۹ اصرار کردند و نهایتا این آزمون روز جمعه ۲۵ تیر ۱۴۰۰ برگزار شد.

سه بار تعویق و کارشکنی در مسیر برگزاری

سه بار تعویق برگزاری آزمون وکالت ۱۳۹۹ در حالی که در شرایط مشابه آزمون هایی با داوطلبان بیشتر برگزار شده بود و یا تعیین تاریخ هایی برای برگزاری آزمون که از قبل بروز مشکل در آن ایام قابل پیش بینی بود، تردیدهایی در مورد وجود کارشکنی در مسیر برگزاری آزمون را ایجاد کرده بود.

نهایتا پس از ۸ ماه تعلیق و فشار روحی و روانی به داوطلبان ناشی از کارشکنی ها در مسیر برگزاری آزمون، با اصرار و پیگیری کانون های وکلای دادگستری آزمون وکالت ۱۳۹۹ در ۱۱۰ نقطه کشور توسط سازمان سنجش برگزار شد.

بیشتر بخوانید:

تعویقی ها به دنبال ابطال آزمون !

درست پس از برگزاری آزمون، عمدتا همان افرادی که در ماه های گذشته در شبکه های اجتماعی برای لغو برگزاری آزمون وکالت تلاش می کردند، شروع به فعالیت سازمان یافته جدیدی به منظور ابطال آزمون وکالت ۱۳۹۹ کرده اند.

آزمون وکالت حق داوطلبان

آزمون وکالت حق داوطلبان و فارغ التحصیلان حقوق است، جلوگیری از برگزاری آزمون وکالت با هر قصد و انگیزه ای که باشد تضییع حقوق خیل عظیم فارغ التحصیلان حقوق است که با تکیه بر تلاش و مطالعه خود قصد ورود به حرفه وکالت را دارند.

نقش پررنگ یک نهاد در چالش زایی برای برگزاری آزمون وکالت

نقش پررنگ نهادی که متولی بخشی از وکلاست در دامن زدن به این شایعات و طرح ادعاهای بی اساس در مسیر ابطال آزمون وکالت ۱۳۹۹، این شائبه را ایجاد می کند که این نهاد به جهت تعارض منافعی که با جذب وکیل توسط کانون های وکلا دارد، تلاش دارد مجرای جذب وکیل توسط کانون های وکلا را مسدود کند.

تعارض منافع با برگزاری آزمون وکالت

مطرح بودن احتمال ادغام نهاد مذکور با کانون های وکلای دادگستری، این انگیزه جدی را به آن ها می دهد که سعی کنند نسبت عددی اعضای خود به کانون های وکلای دادگستری را بالا نگه دارند.

به همین جهت هم برگزاری آزمون وکالت و جذب فارغ التحصیلان حقوق به عنوان کارآموز وکالت در کانون های وکلا، نهاد مذکور را نگران می کند.

آزمون وکالت چطور برگزار می شود ؟

کانون های وکلای دادگستری سراسر کشور برای برگزاری هماهنگ و عادلانه آزمون وکالت، هر سال به اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری که به طور اختصار «اسکودا» نامیده می شود نمایندگی می دهند تا امور مربوط به برگزاری آزمون را به صورت هماهنگ انجام دهد.

اسکودا هم با سازمان سنجش آموزش کشور به عنوان برگزار کننده بزرگترین آزمون های کشور و دارای تخصص و امکانات لازم برای برگزاری امن و استاندارد آزمون ها، جهت اجرای برگزاری آزمون قرارداد می بندد.

همه فرایندهای برگزاری آزمون وکالت تحت نظارت سازمان سنجش آموزش کشور و با استانداردهای بالایی که در مورد همه آزمون های مهم دیگر کشور در نظر گرفته می شود، انجام می شوند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫۲۰ دیدگاه ها

  1. سلام شما یا زمان زیاد برای مطالعه نمیزارید یا منابع تون اشتباهه! مثلا شاید میانگین روزی ده دقیقه مطالعه دارید! یا شایدم سرسری و بدون تمرکز میخونی! خیلی از نزدیکان رو میشناسم با حدود ۷ یا ۸ ماه مطالعه جدی قبول شدن.به نظرم شما مشاوره لازمی.اول آزمون های چند دوره قبل رو مطالعه کن تا شیوه طرح سوالات بدستت بیاد بعد قسمت های مهم رو شناسایی کن و بیشتر اون قسمت ها رو بخون مثلا آیین دادرسی مدنی بیشتر از ماده ۴۸ تا ۴۴۱ سوال میاد یا آیین دادرسی کیفری حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد سوالات از ۱ تا ماده ۴۸۰ میاد حدودا یا جزا بیشتر تعزیرات و جزای عمومی مهمه.البته باید همه کتابها رو بخونی ولی بیشتر قسمت های مهم رو مطالعه کن..به نظرم یا نخون یا اگه میخوای واقعا بخونی پس جدی بگیر و قبلش مشاوره بگیر حتما بعد منابع خوب انتخاب کن بعد واقعا هر روز مطالعه کن حداقل روی ۶ تا ۸ ساعت مطالعه کن حتما با تایمر مطالعه کن چون خیلیا از صبح تا شب کتاب جلوی دستشونه ولی مفید ۵ دقیقه ام نمیخونن و به این میگن توهم مطالعه! باید ببینی روزی چقدر مفید مطالعه میکنی خیلی مهمه..با تمرکز بخون مثلا جایی مثل کتابخانه و سعی کن شرایط روحی و روانی خوبی داشته باشی به هیچی به غیر از مطالعه فکر نکن. فکر و خیال رو بزار کنار خیلی خیلی مهمه به مشکلاتت فکر نکن فقط و تمرکز کن رو کتاب.اگه کسی واقعا اصولی بخونه حتما سال اول نهایتا سال دوم قبوله شک نکن، اکثرا جدی نمیخونن و آبکی میخونین بعد میگید خیلی آزمون سخته! زندگی کلا سخته ولی باید برای رسیدن به موفقیت تلاش کرد. هر کسی قبول نمیشه کم کاری از خودشه! موفق باشید

  2. منم هم واقعا ده سال از عمرم رو پای این آزمون گذاشتم ، لامصب نه میشه بی خیال شد ، و نه قبول میشیم، منم بخدا موندم چیکار کنم

  3. کانون و مرکز هردو شرایطشان سال به سال سعخت تر می شود. امسال بدون پایان خدمت و معافیت هرچقدر سعی می شود تا اکنون امکان ثبت نام در مرکز وکلا برایم میسور نشده است.

  4. آخی شاید خیلی استرس دارید این باعث میشه تمرکزتون رو سر جلسه آزمون از دست بدید و نتیجه نگیرید . قبل از هر چیزی باید آرامش داشته باشید .

  5. ایاکسی نیست مرایاری کند دهساله خودم وخواهرم پشت همین وکالت موندیم به همون الله قسم تمام جوانیم تمام خوشیهایم تمام حیثیت وابرویم رو برایه این ازمون گذاشتم مثل خرمیخونم بعدکه میرم سرجلسه اصلا که من حتی رشته حقوق نخوندم یک خواهرم بخاطرهمین ازمون دوقلو بارداربود سرجلسه به بچهاش فشاراومد سقط شدن وبی نتیجه قبولم نشد دلیلی هم که بیخیالش نمیشیم چونکه ۱۴سال زندگیمون رو برااین هدردادیم اخه چرا ماازاین خاک هیچ سهمی نداریم

  6. با سلام واحترام
    لطف میفرمایید آمار غایبین آزمون ۴/۲۵مرز و همچنین تعداد شرکت کنندگان با سهمیه را اعلام نمایید جهت بررسی وضعیتم لازم دارم
    سپاسگزارم

  7. یک جوری نوشته تعدادی از فارغ التحصیلان دانشگاه، هرکس ندونه فکر میکنه ۱۰ الی ۲۰ نفر هستش.
    همین امسال کل کانون های وکلا ۳۸۰۰ نفر پذیرش دارند و این تعداد فارغ از بازنشسته هایی هستن که پروانه اخذ میکنند.
    حالا قوه قضائیه کجا در طول سال ۱۰۰۰ پیش کش فقط ۵۰۰ قاضی استخدام میکند؟
    چرا کانون وکلا باید جور بی تدبیری و مدارک صادره از دانشگاه های کشور بکشد؟

  8. الله خیر حافظا و هو ارحم الراحمین
    به طور مبتدیانه ای علیه وکلا تلاش سازمان یافته ای در جریان است ..
    ان شاالله مکر اینها به خودشون بر میگرده

  9. سیستم آموزشی در ایران، چه از پایه تا سطح دانشگاه و کنکور از همان پایه در اختیار زر سازان و نفوذ قشرهای متملق و با نفوذ آموزش و پرورش تا سازمان سنجش و لابی های بدتر از اسرائیلی هاس. فساد آموزشی از ذیل تا راس، طبقاتی و پولکی است، نفوذ افراد محافظه کار چه با چهره های مذهبی و چه با چهره های لیبرال در آموزش و پرورش و سازمان سنجش، فلسفه آموزش و تربیت را طبقاتی، بی هویت، بی بهره، بی برکت، بی دستاورد، بی محتوی و غرب گرایانه ساخته است. تنها راه نجات فرهنگ کشور، در مرحله نخست، از بین بردن سیستم کنکور، و برچیده شدن آموزشگاه های پولکی کنکور در سراسر کشور، و پس از آن ملی کردن آموزش از دست انحصار اشرافیت آموزشی است.

    1. بدتر از اسرائیلی ها – لیبرال – غرب گرایانه – تنها راه نجات – انحصار – اشرافیت . واژه های نخ نما و آشنایی هستند که خیلی از رسانه ها این روزها از این واژه ها برای بازنمایی ایدئولوژی خودشون میکنن و متاسفانه حتی میبینیم دانش آموختگان حقوق هم تاثیر پذیرفتن و همان واژه ها را عینا طوطی وار تکرار می کنند !!!

  10. درهرحال این وسط، فقط داوطلبین هستن که دارن به شدت مظلوم واقع میشن و حقوق شون ضایع میشه، ضایع شدن حقوق افراد، اون هم در سازوکار حقوقی یک کشور بااین وضع بی سابقه و شگفت انگیزه… مبارک مون باشه و اینم باید درتاریخ ثبت بشه بعنوان میراث های ماندگار عصر ما دراین دوران

  11. همین حالاهم افرادی که مشکل حقوقی دارن دنبال اصلح میگردن مثل یک مکانیک یاصافکارخوب که امتحان نداده ولی اگرتوکوچه هم مغازه بزنه سراغش میرون پس این آزمون سازی هم برای دست اندرکارانش شود دارد

  12. بنده خدا رییس مشاوران فکر کنم ورودی ۹۶ کانون باشه ، البته دقیق یادم نیست و فک میکنم هنوز کاراموز کانون باشن اونوقت دشمنی میکنن

  13. مرکز مشاوران این روزا ادعا میکند که داوطلبان کانون باهاشون تماس گرفتن و از لو رفتن سوالات گفتن درصورتی که فراموش کردن بنده خداها که این چند روز تهران تعطیلی رسمیه و کسی توی دفتر کارش نیست که بخواد تلفنارو جواب بده،،
    دشمنی با تنها نهاد مستقل کشور تا کی؟؟!! مشاوران برای رقابت با کانون هرسال گزینشی و کیلویی وکیل میده بیرون الانم علنی دشمنی خودشو نشون داده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا