اعتراض رئیس دیوان عدالت اداری به مصوبه مجلس درباره الزام قضات به شرکت در آزمون قضاوت

پایگاه خبری اختبار- رئیس دیوان عدالت اداری با اشاره به مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی در خصوص منع کردن کانون‌های وکلای دادگستری برای دادن مجوز وکالت به قضات گفت: با توجه به کدام نظر کارشناسی مقرر شده است که یک قاضی بعد از سی سال تلاش در حوزه قضاوت برای دریافت پروانه وکالت، باید آزمون بدهد؟

به گزارش اختبار به نقل از دیوان عدالت اداری، حکمتعلی مظفری به مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی در خصوص منع کردن کانون‌های وکلای دادگستری برای دادن مجوز وکالت به قضات اشاره کرد و گفت: انتظاری که از مجلس شورای اسلامی به عنوان یک نهاد قانون گذار داریم این است که در تصمیمات خود کارشناسی مبتنی بر آسیب شناسی و انجام کار اقناعی را سرلوحه کار خود قرار دهد.

حجت الاسلام و المسلمین مظفری محور همه تصمیمات را قانون دانست و افزود: اگر رتبه بندی در خصوص قانون مداری صورت گیرد قوه قضائیه و مخصوصا قضات دستگاه قضا، در بالاترین رتبه قانون مداری قرار می گیرند چرا که خود را مدافع قانون می دانند و قلمی که می زنند براساس قانون است و به حرمت قانون و قانون مداری و جایگاه واضعان قانون، برای تصمیمات و جایگاه مجلس شورای اسلامی احترام قائل هستیم.

وی افزود: بخشی از قضات بازنشسته که پروانه وکالت دارند، کار نمی کنند و تعداد بسیار محدودی از قضات بعد از بازنشستگی کار وکالت انجام می دهند و مشخص نیست کجای کار مشکل داشته است که با پیشنهاد یکی از نمایندگان موضوع بررسی و بدون اینکه نظر کارشناسی ضمیمه آن باشد مصوب می شود.

رئیس دیوان عدالت اداری اعطای پروانه وکالت به قضات را براساس قانون دانست و افزود: متاسفانه رسانه ها مصوبه اخیر مجلس را رفع تبعیض و رانت تلقی کرده اند که این ادعا با توجه به قانونی بودن اعطای پروانه مطابقت ندارد و این ادبیات در شان دستگاه قضایی و قضات نمی باشد.

مظفری با اشاره به اینکه باید تمام ابعاد این قضیه بررسی شود و سهم قضات در وکالت مشخص شود، گفت: با توجه به کدام نظر کارشناسی مقرر شده است که یک قاضی بعد از سی سال تلاش در حوزه قضاوت برای دریافت پروانه وکالت، باید آزمون داده و کارآموزی انجام دهد و متاسفانه از طریق برخی رسانه ها شرایط طوری نشان داده می شود که دستگاه قضایی موافق این مصوبه بوده است.

رئیس دیوان عدالت اداری در پایان با اشاره به اینکه قوه قضائیه و جامعه قضایی کشور همواره در سنگر قضا پای کار بوده و هیچ سستی و کم کاری در این زمینه نداشته و نخواهد داشت، گفت: با توجه به همه نقدهایی که وجود دارد ما تابع قانون هستیم و امیدواریم این مصوبه در شورای نگهبان مورد بررسی عالمانه واقع شود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫۲۱ دیدگاه ها

  1. سلام خدمت همه مسئولین محترم..جناب دکتر دغدغه ی قضات محترم را نداشته باشید لطفا دغدغه ی جوانان بیکار کشور را داشته باشید که هیچ منبع درامدی ندارند..

  2. درود
    اگر قضات محترم به دانش خود یقین دارند، آزمون شرکت کنند. هیچ اتفاقی بدی نمی افتد!

  3. جناب آقای مظفری استاد برجسته و بزرگوار عرض سلام و ادب و احترام محضر حضرتعالی معروض میدارم که:
    ۱-اولا در خصوص این مصوبه که از مجلس انتظار چنین مصوبه ای نمی رفت می بایست پیشتر از اینها چنین تصمیمی را اتخاذ می نمودند،
    ۲-ثانیا استاد بزرگوار قضات محترم ۳۰سال صادقانه به مردم خدمت نموده و خسته شده و انرژی لازم را برای دفاع از پرونده موکل را نخواهد داشت.صرفا تجربه بکار نخواهد آمد.
    ۳-ثالثا اگر قرار باشد یک قاضی با حقوق ۲۰&۳۰میلیونی بیاد جای جوانی مثل من که ۴۳سال داشته با مدرک ارشد هنوز بیکار بوده و با آزمونهای وکالت داریم سر و کله میزنیم آیا ظلمی آشکار به امثال من نیست.
    ۴-رابعا قضات را ممنوع که نکرده اند گفتند باید آزمون بدن آیا قاضی که با آن همه علم و تجربه از آزمون بترسد بدرد وکالت میاید؟

  4. یک قاضی بعد از ۳۰ یال تلاش در خوزه قضاوت اساسا چرا باید به وکالت رو بیاره؟
    بازده مفید کار و بازدهی در تمامی دنیا، ۳۰ سال فعالیت حرفه‌ای تعریف شده.
    چرا قضات انقدر زیاده‌خواه هستن؟

  5. باتوجه به اینکه انحصار وکالت لغو شده و محدودیتی برای پذیرش وجود نداشته و رقابتی نیست،قضات به راحتی می توانند با آزمون هفتاد درصد نمره اخذ و وارد وکالت شوند

  6. بنده هم اعتراض دارم به اینکه چرا قضات با سی سال سابقه قضایی باید در ازمون وکالت شرکت کنند.البته اعتراض من اینه اصلا چرا باید همچین حقی داشته باشند؟مجلس اگر دنبال ایجاد و تسهیل اشتغال در این حوزه بود بهتر بود ورود قضات و امثالهم رو به حرفه وکالت کلا ممنوع میکرد

  7. این روزها آدم فکر میکنه شاید!! واقعا کانونهای وکلا مستقل بودن؟! چون از بالاترین سطوح قوا برای حمایت از اعضأ شون اومدن توی گود و صف آرایی کردن مقابل این قانون مخرب؛ اما نهاد وکالت تنها و بی یار و یاور, حتی از درون و بیرون نهاد مورد تاخت و تاز قرار گرفته و تا نابودتر و بی هویتترش نکنن آروم نمیگیرن.

  8. به نام خدا
    باسلام

    جناب قاضی وکالت سواد می خواد شماها هم که همه با سواد ، پس اصلا ترس نداره شما با سوادا راحت قبول میشید تازه الان که خیلییییی راحت شده

  9. جناب حکمتعلی مظفری ، اگر یک قاضی بعد از سی سال تلاش در حوزه قضاوت نتواند در آزمون قبول شود ، سواد و لیاقت وکالت ندارد.

  10. خداوکیلی اگر این کار کمک به اشتغال جوانان نیست پس چی هست؟ چرا ایشون اعتراض دارند؟ غیر از اینکه فکر خودشونن؟

  11. آه ای خدای همه ، خدای بزرگ ، خدای مهربان ، خدایی که هستی ؛ توی هر شهر و شهرستان و آبادی و ده کوره ای یک دانشگاه ساختند با یک حساب بانکی ، پدران و مادرانِ طفلکیِ ما فکر کردند اینها بالاخره مدیر هستند و میدانند چه کار میکنند ، خیلی از ما در دانشگاههای بهتری درس خواندیم خیلی هامان هم رفتیم همین پولی ها.
    رفتیم دانشگاه! دانشکده ی حقوق! خدایا از تو چه پنهان تقریبا هیچّی به ما یاد ندادند . ولی ما بعضی هامان خودمان درس خوان شدیم ، دانشجو شدیم و البتّه خیلی هامان هم نه …
    خدایا تو نه تنها از همه بهتر میدانی بلکه همه چیز را میدانی و از همه مهمتر این را میدانی که این روزها هم احدی به فکر ما نیست.
    ای خدا ، ای که از صبر لبریزی، بین ما خدایی کن.

  12. پس از بازنشستگی باید استراحت بفرمائید قاضی القضات محترم و جای یک جوان را اشغال نفرمائید.

  13. به نظر بنده، نفس اعطای پروانه وکالت به قضات بازنشسته و بازخریدی و نیز کارمندان بازنشسته دولت اعم از با آزمون و بدون آزمون از بیخ و بن اشتباه است! چرا که الان جمعیت جوان و نخبه مملکت به کار جهت تشکیل زندگی احتیاج دارد و نه قاضی و کارمند بازنشسته ای که سی سال حقوق گرفته و در حال حاضر در ابتدای سالمندی قرار دارد! بر خلاف نظر رئیس دیوان عدالت اداری، اکثر قریب به اتفاق قضات بعد از بازنشستگی وکالت می‌کنند! و جای یک جوان نخبه را اشغال می‌کنند!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا