آیا تعیین تکلیف طرح پذیرش وکالت در سال جاری ممکن است؟

نگاهی به قول سخنگوی کمیسیون قضایی مجلس به حامیان طرح پذیرش وکالت

پایگاه خبری اختبار- سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس که در برنامه پایش حاضر شده بود گفت: «طرح پذیرش و آموزش وکالت در کمیته تخصصی در حال بررسی است و قول می دهم که تا ۲ ماه آینده این طرح در کمسیون حقوقی تصویب و به صحن علنی مجلس برود.»

به گزارش اختبار، حسن نوروزی در شرایطی این «قول» را مطرح کرد که محمدعلی پورمختار، عضو دیگر کمیسیون قضایی مجلس نیز در اوایل شهریورماه سال جاری اعلام کرده بود کار بررسی این طرح در کمیسیون تا ۲ ماه دیگر (اوایل آبان) به پایان خواهد رسید اما از آن تاریخ تاکنون بررسی طرح پذیرش و آموزش وکالت در دستور کار جلسات کمیسیون قضایی مشاهده نشده است.

طرح آموزش و پذیرش وکالت که در اسفندماه ۹۶ در مجلس اعلام وصول شده، به دنبال تغییرات اساسی در قوانین مربوط به وکالت است و تصویب آن دقت و بررسی کارشناسی دقیقی را می‌طلبد که می‌بایست به دور از شانتاژهای رسانه‌ای و تبلیغات هدف‌دار صورت گیرد.

باید توجه داشت که کمیسیون قضایی مجلس هم‌اکنون طرح‌های حائز اهمیت دیگری را نیز در دست بررسی دارد که برخی از چند سال قبل منتظر تعیین تکلیف‌اند (لایحه تجارت، طرح ساماندهی زندانیان، لایحه قضازدایی و حذف برخی عناوین مجرمانه، طرح اصلاح ماده (۲۴۲) قانون آیین دادرسی کیفری، طرح اصلاح قانون تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی و…)

از سوی دیگر، به‌طور معمول لایحه بودجه سال آینده کشور در آذرماه از سوی دولت به مجلس ارائه می‌شود و بیشتر زمان و انرژی مجلس را تا اسفند به خود اختصاص می‌دهد.

لذا باید دید آیا نمایندگان در طول چند هفته‌ی پیش رو، فرصت و توان رسیدگی به این طرح را دارند یا این وعده نیز بیش از هرچیز با هدف از دست ندادن حمایت ِ برخی حقوق‌خوانده‌های مخالف آزمون وکالت مطرح شده است؟

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫۱۳ دیدگاه ها

  1. با سلام و عرض ادب خدمت جمیع کاربران موافق طرح” عرض می شود بنده مدت ۸ سال می باشه که در شعب حقوقی خانواده شورای حل اختلاف انجام وظیفه می نمایم و حتی کارشناسی و کارشناسی ارشد بنده از میان دانشگاههای علمی ایران بالاخص (( دانشگاه تهران بوده )) و ایضا بنده کارشناس رسمی دادگستری از کانون کارشناسان رسمی دادگستری لرستان در امور نفقه می باشم که دارای تجربیات کاری در موضوعات مختلف حقوقی و کیفری و مدنی می باشم که متاسفانه با توجه به محدویت پذیرش کانون وکلا با توجه به مراتب علمی و کاری بنده به درستی نتوانسته از تحصیلات حقوقی خود استفاده نموده و پاره ایی از مشکلات هموطنان را حل و فصل نمایم و در نهایت مشاوره ایی کاری به افراد نیازمند بنمایم فی الحال بنده به نمایندگی جمیع دوستان فارغ التحصیل رشته ی فقه و حقوق و حقوق از طراحان این موضوع نهایت تشکر ار داشته و پیشاپیش از اقدامی که در این راستا بعمل می اورید،صمیمانه کمال تشکر را دارم. (( با سپاس فراوان ))

  2. خیلی از وکلا بیسوادن ومن خودم شاهد بودم که حتی بلد نیست یه دادخواست معمولی بنویسه به نظر من وقتی مدرک فوق لیسانس داریم باید اجازه کار داشته باشیم این همه درس خوندیم که استفاده کنیماز مدرکمون هی آزمون هی آزمون به نظر منم این طرح بهتره تصویب بشه

  3. باسلام
    بنده سومین سالمه که همه زندگیمو تعطیل کردم و وقتمو صرف تلاش برای ازمون وکالت کردم با این وجود نتیجه نگرفتم امسال سال سومه که واقعا اذیت شدم نه خواب نه خوراک حتی مشکل جسمی و روحی پیدا کردم به امید اینکه امسال نتیجه مثبت بگیرم ،حیفم میاد که یک عده بدون هیچ تلاشی وارد این عرصه بشن ،پس حقوزحمه ما داوطلبانی که چندسال داریم تلاش میکنیم چی میشه این انصاف نیست ،بی عدالتیه ،کاش بجای جدف ازمون پذیرشو بیشتر کنید و سوالات ازمون ساده تر طرح کنید ،این خیلی بهتراز اینه که کلا صورت مساله رو پاک کنید

  4. به نظر بنده یه فارغ التحصیل حقوق باید بتونه بعد از فارغ التحصیل شدن از مدرکش برای داشتن کار و شغل استفاده کنه‌. اینکه بعد اخذ مدرک لیسانس بدلیل همین ازمونهای سخت بدردنخور نتونی از رشته و مدرکت استفاده کنی، فاجعه بار تر هستش. منتهی مقصر اینکه هر روز بر تعداد فارغ التحصیلان حقوق افزوده میشه، مقصر وزارت علوم هستش. نباید هینطور دیمی هر مثلا دانشگاهی اجازه داشته باشه ( مثل پیام نور، علمی کاربردی،غیرانتفاعی ، حوزه های علمیه و موسسات دیگر) رشته حقوق تدریس کنند. رشته حقوق مثل رشته پزشکی و دندانپزشکی باید باشد. ولی متاسفانه نابودش کردند. من الان عده زیادی رو میشناسم با وجود داشتن مدرک لیسانس ف.لیسانس و دکترای رشته های دیگه، اومدن از همین مثلا دانشگاههای نامبرده، از نو حقوق میخونند و مدرک میگیرند و…. اینکه بشینی تست بزنی و بخونی و نهایتا قبول شی، دلیل بر صلاحیت داشتن در وکالت نیست. بنده همزمان با دانشجویی در دادگستری عریضه نویسی هم میکردم، بوالله قسم وکلایی را میدیدم که دعوی کیفری و حقوقی رو نمیتونستن تشخیص دهند. یا بلد نبودن یه درخواست عادی بنویسند

  5. برخی برای کسب رای در انتخابات آتی قصد دارند کل دادگستری رو به ویرانه تبدیل کنند
    دانشگاه ها همینطور به قدر کافی تحصیل کرده بی سواد به جامعه تزریق کردند و حال نوبت مجلس است که پای آنها رو به دادگاه ها باز کند ؟؟
    واقعاً به درصد های برخی رتبه های کانون وکلا نگاه کنید !! باید حتی لیسانس حقوق اونها رو هم باطل کرد.

  6. بیشتر از طرح هایی که از سال پیش مونده مهمتر رسیدگی به طرح پیشنهادی وکالت اونم بطور فوس ماژور رسیدگی کنند
    خیر دنیا وآخرت هم در تضویب این طرح واجباری شدن وکالت در تمام دعاوی هستش

  7. سلام از کلیه همکاران عزیز تقاضا دارم با ایجاد کمپین و اعتراضات مدنی مانع از تصویب این طرح کذایی بشوند که به منزله تیر خلاصی است بر پیکره کانون وکلا ؛؛من ی سال زندگیمو گذاشتم قبول شدم چرا ی عده عادت کردن به راحت الحلقوم ؛؛خدا ازشون نگذره ؛؛اختبار هم باید در جهت مواجهه با این طرح اقدام کند

    1. همه یه سال ازعمرشونو میذارن. حتی بعضی ها چندین سال پشت این آزمون مانده اند..
      من خیلی کسایی را دیدم که جزیی ترین مسله حقوق را بلد نیست ولی قبول شده چون فقط ماده حفظ کرده وحفظیاتش بهتر بوده این دلیل بر باسوادی نیست …
      ولی برخی با سواد بالایی که دارن به خاطر استرس که روز آزمون پیدا میکنند ویا شیوه نادرست وحفظ مطالب چندین ساله پشت آزمون هستند
      یه مقدار منصف باشیم که اولین خصوصیت یه وکیل باانصاف بودن وعدالتش باشه که متاسفانه بعضی ها خیلی بی انصافن!!!

      1. دوست عزیز با نگاهی به آزمونهای چند سال گذشته کانون کاملا متوجه میشین ک دیگه سوالات بر پایه حفظیات نیست و بیشتر مفهوم محور شده. حتی توی درس آیین دادرسی مدنی هم بیشتر سوالات مفهومی و به روز شده.
        پس استدلال شما در این خصوص وجاهت نداره.
        ثانیا اگر قرار باشه هرکسی ک لیسانی رو میگیره بیاد و وکیل بشه، این شغل هم میشه مثل آرایشگاه زنانه که توی هرکوچه ۱۰۰ تا هست.
        بنابراین منصفانه به آزمون نگاه کنین.
        کسی ک نتونه استرس خودش رو روی آزمون کنترل کنه و ۱۲۰ تا تست رو جواب بده، همون بهتر ک وکیل نشه.

        1. دوست عزیز ،خب این نظر واستدلال شماست که اونم دلیل بر درست بودنش نیست.
          هر کسی هر طور صلاح بدونه شغلش را خودش تعیین میکنه وما نمیتونیم بگیم فلانی بهتره وکیل نشه یا بشه.
          بهتره اجازه بدیم مسولین در این مورد تصمیم گیری کنند وبه همون تعداد موکلی که داریم قانع باشیم متاسفانه ایرادی که مردم ممکلت ما دارند اینکه به حق خودش قانع نیستند نگران باشید خدا روزی رسان است وبه حق خودمون قانع باشیم ونون کسی آجر نکنیم و مانع پیشرفت دیگران نشویم
          با آرزوی موفقیت برای شما

        2. منم با حرف داوطلب موافقم .خیلی ها چندین سال پشت این آزمون موندن وواقعا علاقه دارن به این شغل .در ضمن اگر برفرض هم به قول شما مثل آرایشگاه زنانه بشه که البته نمیشه وکیل نیاز جامعه ماست
          همان طور که ارایشگاه زنانه نیاز جامعه ماست .خانم یا آقای محمدیان هیچ کس جای هیچ کسی نیست و نمیتونه احساس دیگری را تا وقتی که توی اون جایگاه قرار نگرفته درک کنه من خودم به خاطر استرس همیشه این مشکل برام پیش اومده شما نمیتونی برای کسی تعیین تکلیف کنی که وکالت شغلش انتخا بکنه یا نکنه یا مورد تمسخر قرار بدیکه وکیل نشه
          بهتره به جای این حرفا سعی کنید توی جایگاه وکالت البته اگر وکیل هستید نقشتونو خوب ایفا کنید

  8. درنقدبرنامه پایش:۱)مجری برنامه (یا بهتر بگم مهمان برنامه یا همون مسوول اصلی کمپین)بصورت غیر حرفه ای از سخنگو محترم (درحالی که اصلا نمیدونست کدوم طرح هستش) بصورت غیر حرفه ای قول طرحی را میگیرد که به زعم اکثرا صاحب نظران واساتید دانشگاه وعلمای حقوق یک طرح غیر کارشناسی شده هست ومتاسفانه سخنگو بزرگوار هم بصورت غیر حرفه ای ازجانب کمیسیون قضایی ونماینده‌های مجلس قول تصویب طرح را درکمیسیون می دهد یا در جای دیگر برنامه مجری از مسوول اصلی کمپین میپرسد شما چند بار ازمون وکالت شرکت کردید وایشان به جای پاسخ دادن به این سوال و سوابق گذشته خود به اینده میپردازد ومی گوید من دراینده قرار نیست وکیل به معنای وکیل دادگستری بشوم.ولی براستی چرا نماینده محترم مجلس از جانب کمیسیون قضایی قول تصویب چنین طرحی رامیدهد؟

  9. من یه سال جونمو گذاشتم قبول شدم چرا یه سریا میخوان فقط میانبر بزنن
    نابرده رنج گنج میسر نشود.
    ولی تو این مملکت متاسفافه شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا