شرکت دانشجویان رشته‌های غیر مرتبط در آزمون کارشناسی ارشد ممنوع می شود

از سال ۱۴۰۱؛

پایگاه خبری اختبار- مدیر کل دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی وزارت علوم در نامه‌ای به دانشگاه‌ها اعلام کرده بر اساس مصوبه شورای سنجش و پذیرش، از سال ۱۴۰۱ سنجش و پذیرش داوطلبان در آزمون کارشناسی ارشد فقط از بین دانش‌آموختگان دوره کارشناسی رشته‌های «مرتبط» امکان‌پذیر خواهد بود.

به گزارش اختبار، روز گذشته تصویر نامه‌ای از محمد رضا آهنچیان مدیر کل دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی وزارت علوم خطاب به مدیران کارگروه‌های تخصصی گسترش و برنامه‌ریزی آموزش عالی منتشر شد که از آنها خواسته بود تا ۲۴ تیرماه ۱۴۰۰، اطلاعات خواسته شده را درخصوص رشته‌های آزمون کارشناسی ارشد آماده و ارسال کنند.

متن این نامه به شرح زیر است:

«همانگونه که به خوبی استحضار دارید تا کنون پذیرش دانشجو در آزمون کارشناسی‌ارشد در همه رشته‌ها از بین همه داوطلبان و صرف‌نظر از رشته تحصیلی در دوره کارشناسی صورت می‌پذیرفت که آسیب‌های زیادی را به کیفیت آموزش عالی وارد ساخته‌است.

پس‌از بررسی‌های تخصصی و پیگیری‌های مستمر دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی بر اساس مصوبه اخیر شورای سنجش و پذیرش کشور از سال ۱۴۰۱ سنجش و پذیرش داوطلبان در آزمون کارشناسی‌ارشد فقط از بین دانش‌آموختگان دوره کارشناسی رشته‌های مرتبط امکان‌پذیر خواهد بود.

بر این اساس لازم است که رشته‌های مرتبط برای هر یک از رشته‌هایی که در آزمون کارشناسی‌ارشد پذیرش دانشجو دارد تعیین شود.

خواهشمند است با در نظر گرفتن ملاحظات زیر موارد خواسته‌شده را در رشته‌های زیرمجموعه آن کارگروه در فایل پیوست تعیین و تا ۲۴ تیرماه ۱۴۰۰ به این دفتر ارسال نمایید.

۱- به‌طور منطقی امکان شرکت نمودن دانش‌آموختگان دوره کارشناسی «همه رشته‌ها» و حتی «همه رشته‌های یک گروه تحصیلی» در آزمون کارشناسی‌ارشد رشته‌های یک «زیرگروه تحصیلی» را نخواهد داشت بنابراین درج «همه رشته‌های گروه» برای هیچ رشته‌ای مجاز نیست اما درج «همه گرایش‌ها» مانعی ندارد.

۲- در فهرست رشته‌های ارائه‌شده در فایل پیوست تمام رشته‌های دوره کارشناسی (هم پیوسته و ناپیوسته) که تاکنون در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی وزارت علوم دانش‌آموخته داشته‌است فهرست شده‌اند (یعنی هم رشته‌های فعال و هم رشته‌های منسوخ) بنابراین فهرست کامل مدنظر قرار گیرد.

۳- با توجه به این‌که دفترچه آزمون کارشناسی‌ارشد سال ۱۴۰۱ در مرداد ماه ۱۴۰۰ منتشر می‌شود بنابراین در مورد رشته‌هایی که این اطلاعات تا تاریخ تعیین‌شده به دفتر برنامه‌ریزی ارسال نشده باشد، عنوان «فقط رشته‌های همان زیرگروه تحصیلی» درج خواهد شد.

۴- در ستون تعیین‌شده در فایل پیوست درج «کد رشته» یا کد زیرگروه تحصیلی و بدون درج عنوان نوشته کفایت می‌کند.

۵- با توجه به این‌که دانش‌آموختگان دوره کارشناسی ناپیوسته دانشگاه‌های علمی کاربردی و فنی‌حرفه‌ای نیز مجاز به شرکت در آزمون کارشناسی‌ارشد می‌باشند بنابراین رشته‌های این دو زیرگروه نیز مدنظر قرار گیرد.

۶- فهرست رشته‌های زیرمجموعه وزارت بهداشت درمان آموزش پزشکی در این فایل ارائه نشده‌است بااین‌حال در مواردی که رشته مرتبطی در رشته‌های زیرمجموعه آن وزارت وجود دارد می‌توانید «عنوان رشته» را در همان ستون درج نمائید.

با توجه به اهمیت بالای موضوع و تحت تأثیر قرار گرفتن سرنوشت دانشجویان و دانش‌آموختگان از این تصمیم انتظار می‌رود در موضوع تعیین رشته‌های مرتبط دقت لازم مبتنی بر بررسی‌های کارشناسی صورت بپذیرد.»

امروز نیز فاطمه زرین‌آمیزی، سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور،‌ در گفت‌وگویی با باشگاه خبرنگاران جوان ضمن تایید این خبر گفت: معاونت آموزشی وزارت علوم برای سنوات آینده رشته‌های امتحانی مرتبط با هر مجموعه امتحانی را در غالب گروه‌های آموزشی بررسی و ارتباط رشته را برای هر رشته امتحانی (نه رشته گرایش) تعیین کرده است.

او ادامه داد: از سال ۱۴۰۱ سنجش و پذیرش داوطلبان در آزمون کارشناسی ارشد فقط از بین دانش‌آموختگان دوره کارشناسی رشته‌های مرتبط امکان‌پذیر خواهد بود.

زرین آمیزی بیان کرد: اگر در شورای سنجش و پذیرش این مصوبه تصویب شود، از زمان تصویب یک سال بعد اجرایی خواهد شد.

ممنوعیت شرکت در رشته‌های غیر مرتبط در آزمون کارشناسی ارشد
ممنوعیت شرکت در رشته‌های غیر مرتبط در آزمون کارشناسی ارشد
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫۸ دیدگاه ها

  1. اتفاقا طرح خوب و به جایی هستش.
    همین حقوق، طرف وقتی نمیتونه با ارشدش توی آزمونهای حقوقی شرکت کنه به چه دردش میخوره جز برای افزایش حقوق توی اداره محل کارش اون هم با مدرک کارشناسی میکانیک!
    طرف فرق خواهان و خوانده رو نمیدونه میره ارشد حقوق میخونه.
    این معلومه بیشتر سواد هر رشته ای از مقطع کارشناسی شکل میگیره.

  2. سلام خانم زنده دل،دراینصورت اگه لیسانس فقه و مبانی حقوق باشه ارشد میشه یکی از گرایشهای حقوق رو آزمون داد؟؟؟

  3. سلام
    امیدوارم برا این موضوع یکم عاقلانه تر فکر کنند بعد تصمیم بگیرند
    ماها که از خیلی چیزا محروم شدیم تو کشور از آسایش و…. دیگه برا این مورد علم بن بست قرار ندید
    خیلیا تازه وسط راه متوجه میشن استعداد و علاقه علمیشون چیه به نظرم ایجاد بن بست در مسیر علم احمقانه ترین تصمیم هست

    خیلی قانونهای غلط تو کشور هست که باید تمرکزتون رو اصلاح اونا باشه نه ایجاد بن بست تو مسیر علم
    بیایید این قانون بومی گزینی شهرستان برا استخدامی ها رو اصلاح کنید که صلاحیت علمی رو فدای موقعیت جغرافیایی میکنید
    قانونی که حق کسی رو ضایع کنه ناعادلانه هست من در عجم که چطور در یک کشور اسلامی از فیلتر نظر اسلام این قانون رد شده و به تصویب رسیده
    به موقعیت شغلی رسیدن یک طرف باید براساس توانمندی های علمی و تلاش اون فرد باشه نه موقعیت جغرافیایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا