یک حقوقدان: نهادهای حکومتی ارزشی برای داوطلبان آزمون وکالت قائل نیستند

پایگاه خبری اختبار- آزمون وکالت ۹۹ در حالی برای سومین بار لغو شد که در یک سال گذشته از آزمون کارشناسی گرفته تا کارشناسی ارشد، آزمون‌های رشته‌های مختلف دکتری و سایر آزمون‌های استخدامی، غالبا با جمعیت داوطلبین بسیار بیشتری نسبت به متقاضیان آزمون وکالت، برگزار شده بود.

کامبیز نوروزی، حقوقدان و روزنامه‌نگار در واکنش به این اتفاق، به داتیکان گفت: متاسفانه در ماجرای لغو آزمون وکالت برخوردهای قاطع و کاملی از سوی کانون‌های وکلا و اسکودا مشاهده نکردیم. این گمان می‌تواند وجود داشته باشد و شواهد موجود نیز این گمان را تقویت می‌کند، در کنار جریان‌هایی که در راستای تسلط بر حرفه وکالت هستند، برخی افراد در کانون وکلا و اسکودا و چه در داخل اسکودا و کانون‌های وکلا به نوعی موافق این تاخیر هستند تا با این زمان خریدن، اقداماتی که در مجلس و دستگاه‌های قضایی برای تغییرات در آزمون‌ها و کانون وکلا وجود دارد را به سرانجام برساند وگرنه لغو سه باره آزمون وکالت با هیچ منطقی سازگار نیست.

این فعال رسانه در ادامه به نحوه لغو برگزاری آزمون از سوی ستاد کرونا اشاره کرد و در این باره گفت: لغو آزمون وکالت حدود ۱۲ ساعت پیش از آن، به هیچ وجه با اخلاق سازگاری ندارد. زمان بندی لغو آزمون در چیز را نشان می‌دهد: ۱– بهم ریختگی جدی در ستاد مبارزه با کرونا؛ در هفته قبل روند افزایش کرونا مشهود بود و این ستاد می‌توانست همانند سایر آزمون‌هایی که قرار بود در تاریخ ۲۰ فروردین برگزار شود و حدود ۳ یا ۴ روز قبل از برگزاری، خبر لغو آن منتشر شد، این رفتار را با کانون وکلا نیز داشته باشد.۲- موضوع بعدی که در خصوص زمان‌بندی لغو آزمون وکلا قابل تفسیر است، تحقیر شدن حرفه وکالت و نهاد وکالت است.

من معتقدم که دستگاه‌های حکومتی ارزشی برای این نهاد قائل نیستند و ارزشی نیز برای داوطلبان این حرفه قائل نیستند. خیلی راحت می‌توانستند ۲۴ ساعت یا ۴۸ ساعت قبل از برگزاری آزمون، خبر لغو را اعلام کنند و این شیوه‌ای اعمال شده از سوی ستاد کرونا، نهایت بی‌حرمتی به داوطلبان است. به نظر بنده، اسکودا هم به قدری در سال‌های اخیر منفعل و بی‌اثر بوده که در تمام تصمیم‌گیری‌ها کمترین ارزشی برای آن قائل نیستند و تحقیر آن از حد و اندازه گذشته است و این نهادها به شکل بسیار غیر مسئولانه کار می‌کنند.

 نوروزی در پاسخ به این‌که آیا امکان اقامه دعوا و دریافت خسارت علیه اشخاصی که به این شیوه اقدام به لغو آزمون نموده‌اند، وجود دارد یا خیر؟ اظهار داشت: خسارات ناشی از تصمیم ستاد مقابله با کرونا قابل از حیث مسئولیت مدنی دولت قابل مطالبه است. ستاد قطعا می‌بایست در زمان‌بندی خیلی سریعتر این تصمیم را می‌گرفت و تاخیر در این تصمیم گیری مصداق تقصیر است. حدود ۸۱ هزار نفر داوطلب این آزمون که از شهرهای مختلف برای حضور در آزمون به مراکز برگزاری رفته‌اند و هزینه متقبل شده‌اند، نشان از تقصیر دولت دارد. علاوه بر این، خسارت معنوی نیز قابل مطالبه است زیار که فشار زیادی را این داوطلبین تحمل کرده‌اند. به نظر بنده همانگونه که ستاد مقابله با کرونا حدود ۴۸ ساعت پیش از عملیاتی شدن تعطیلی بازار بزرگ تهران و یا برخی از مشاغل، آن را اعلام کرد؛ می‌توانست همین رفتار را در خصوص لغو برگزاری آزمون وکالت نیز اعمال کند. این بی‌توجهی مصداق تقصیر است. و از آنجایی که تقصیر دولت موجب مسئولیت آن می‌شود و از این منظر امکان اقامه دعوا و رسیدگی علیه دولت به عنوان متولی ستاد مبارزه با کرونا و دریافت خسارت وجود دارد.

نوروزی در بخشی دیگر از صحبت‌های خود، به عدم مسئولیت و قاطعیت کانون‌های وکلا اشاره کرد و در همین خصوص گفت: به مصداق اینکه حرمت امام زاده با متولی آن است، حرمت حرفه وکالت هم با نهادهای حرفه این این حوزه است. شما شک نکنید اگر این امتحان مربوط به رشته پزشکی بود، امکان نداشت که اینگونه بی‌اعتنا رفتار کنند. امکان نداشت به این شکل غیر مسئولانه عمل کنند. حرفه وکالت به دلایل مختلف منزلتش را از دست داده‌است.

این فعال رسانه در ادامه به اظهارات سخنگوی ستاد مبارزه با کرونا که پس از لغو این آزمون در تلوزیون اظهار داشته بود پیشنهاد می‌کنم این آزمون چند ماه آینده برگزار شود، اشاره کرد و در این باره گفت: در اینجا باید ابتدا به این مسأله اشاره کنم که از همین الان، در اردیبهشت و خرداد چندین آزمون برگزار خواهد شد. دوماً سخنگوی ستاد کرونا در جایگاهی نیست که در خصوص زمان برگزاری آزمون وکالت اظهار نظر یا پیشنهادی بدهد. بهتر است ایشان به وظایف خودش عمل کند. ستاد مبارزه با کرونا به جای دخالت در اموری که اصلاً در حیطه وظایف آن‌ها نیست، بهتر است به وظایف خودشان عمل کنند.  متاسفانه باید گفت که حرف‌های این قبیل افراد غیر مسئولانه و دور از وظایفشان است و این نشان دهنده این مسأله است که این حرفه تحقیر شده و کانون وکلای مرکز و اسکودا در این تحقیر مشارکت کرده‌اند. اگر نهاد حرفه‌ای درست عمل می‌کرد، هیچوقت چنین افراد غیر مسئولی جسورانه دخالت نمی‌کردند و این همه امواج مختلف برای مداخله در این حرفه و تغییر ساختار این حرفه فعال نمی‌شد.

نوروزی در پایان گفت: ستاد مقابله با کرونا در تصمیمات نادرست خودش به شکلی عمل کرد که در هفته‌های پایانی سال گذشته، تمام بازار فعال بود و مردم در فروشگاه‌ها و انواع مراکز خرید تجمع داشتند و هیچ محدودیتی برای سفرها ایجاد نکرد و این وضعیت موجب شکل‌گیری پیک چهارم کرونا شد. متاسفانه به دلیل نقصان‌های بسیار زیاد در نظام حقوقی کشور، به هیچ کس هم پاسخگو نیستند و به این شکل غیر مسئولانه و غیر حرفه‌ای، آزمونی را ۱۲ ساعت قبل از برگزاری لغو می‌کنند و چه بسا که بین برخی از مسئولان ستاد کرونا  و نهادهایی که به دنبال تحت فشار گذاشتن کانون وکلا هستند، ارتباط وجود داشته باشد و به نظر بنده حلقه سوم این جریان هم از داخل خود کانون‌های وکلا و اسکودا است.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫۳۵ دیدگاه ها

  1. باسلام،خیرالکلام ماقل ودل/جناب کامبیز نوروزی حقوقدان عزیز و بزرگوارمان فرموده اند که هیچ نهادی به کانون وکلای ایران اسکودا و داوطلبان آزمون کانون ارزشی قائل تیستند ؛در پاسخ جای سوال اینکه من حیث المجموع هیچ نهادی به مردم ومطالبات حقوق حقهٔ مردم ارزش قائل نبوده و پاسخگو نیست .چرا که نهادها و ارکان مطالبهٔ حق وحقوق عام و خاص مردم که از جمله میتوان خود کانون وکلای دادگستری ایران(اسکودا) را نام برد ،نماد شکلی داشته و ماهیت واستقلال خود را از دست داده است .سکان دار مملکت مافیای قدرت لست وبس وهیچ نهادی توانائی بازخواست از مافیای قدرت را نداشته وندارد ،چراکه درصورت بازخورد مغایر ومتناقض مافیای قدرت ،صدالبته سرکوب خواهد شد واین عین واقعیت است وبس.

  2. جنابعالی درست ،دقیق،بجا ومتین میفرمائید و پیشنهادات جنابعالی مدلل بر شایسته سالاری و جذب افرادی لایق و کارآمد در حرفهٔ وکالت است.لیکن در پاسخ اینکه شایسته سالاری وسنجش لیاقت و کارآمدی بایستی در تمامی نهادها وارکانهای کشوری ولشکری نهادینه ،ملموس،محرز ومسلم باشد وبالعینه مشهود استکه اینچنین نیست،متاسفانه !؟!؟؛پس نتیجتآ خواستهٔ جنابعالی شریفتان محقق نمیشود واین فقط وفقط میتواند در حد یک آرزو و خیال باطن باقی بماند.٪بدرود💚🙏

  3. با سلام و احترام . بنظر بنده تغییراتی نیز بایستی در جذب آزمون وکالت صورت گیرد و آن هم ارتقاء مدرک تحصیلی شرکت کنندگان در آزمون هست چون این مدرک حداقل لیسانس مربوط به دهه ۱۳۳۰ بود که یک لیسانس از ۱۰۰ تا دکتری ارزشمند تر بود بنابراین باید حداقل مدرک تحصیلی شرکت کنندگان فوق لیسانس باشد ضمن اینکه مقررات باید به گونه ای تغییر کند که اگر فردی فوق لیسانس حقوق داشته باشد ( به شرط داشتن لیسانس حقوق ) فقط بتواند وکالت درجه ۲ انجام دهد و فقط داشتن دکترای حقوق هست که می تواند فرد را به وکالت درجه اول ارتقاء دهد . خود بنده یک حقوقدان هستم . متاسفانه در برخوردم با برخی از وکلا و کاراموزان به مواردی بر می خورم که انگار طرف هیچ علمی و اندوخته ای از نظر بنیادی و دانش ندارد , ضمن اینکه بنظرم آزمون ورودی را هم باید دو مرحله ای ( مرحله اول تستی و تا چند برابر ظرفیت جذب کنند و مرحله دوم تشریحی و بصورت مسئله و استدلال طرح سئوال شود که در اینجا افرادی که فقط طوطی باری مطالب را اموختند غربال می شوند برگزار شود ) همچنین آزمون اختبار وکلا را هم که در پایان دوره کار اموزی برگزار می شود باید به صورت عملی ( مثلا طرح یک صورت مسئله و درخواست تهیه یک دادخواست متناسب و یا ارائه یک رای مرجع قضایی و درخواست تهیه یک لایحه تجدید نظر با توجه به مجموعه قوانین و … ) برگزار شود , ضمن اینکه آزمون عملی و علمی برای وکلا ترتیب داده شود که هر وکیل موقع تمدید پروانه وکالت بایستی این آزمون را بدهد که این جهت راندمان کار وکالت و بالابردن سطح علمی وکلا لازم و ضروری هست . در این خصوص بنده به عنوان یک حقوقدان با برخی از دوستان هم صحبت کرده بودم و از جمله جناب استاد مرحوم کشاورز ولی ظاهرا تا کنون موضوع عملی و اجرایی نشده . همگی عزیزان موفق باشید .

  4. به هر حال فکری به حال الآن ما داوطلبانی کنید که تمام برنامه هامون به هم ریخته،حال و حوصله‌ای برامون نمونده…الان زمانش رو اعلام‌کنید دیگه.
    یه تاریخ تعیین کنید.
    زمستون همه‌ی آزمون‌ها باآماری بالاتر از وکالت برگزارشد.وکالت رو به تعویق انداختند.۲۰فروردین هم که تا لحظه‌ی آخر اطمینان۱۰۰درصد دادند شبش زدند زیرش.
    الان هم که مارو ول کردند به حال خودمون.آزمون ثبت نام می‌کنید خب برگزارش هم بکنید.شما مسئولید.
    اگر دراولین فرصت برگزار کنید شاید این حرکت افتضاحتون رو فراموش کنیم.

  5. اصلا موافق نیستم اگرچه متجمل ضرر شدن دوستان اماباید ورک کرد که کشور در شرایط بحرانی پیک چهارم بوده ستاد مبارزه باکرونا انقدر مشگلات حاد در عرصه حل این موضوع دارن که اهمیت ب یک ازمون هیچ جایگاهی نخواهد داشت بحث بحث بحران کشور سلامت عزیزان و سلامت کشور است در این وضعیت نمیتوان این جریان لغوازمون را بی احترامی یابی اهمیتی دانست 👌لطفل شرایط را درک کنیم هروز تعداد زیاری از هموطنانمان جان خود را از دست میدهند

  6. واقعامتاسفم این همه ناحق حرف زدن مال چیه مال این نیست که ماحقوق خوندیم وبایدحق بگیم وبه ناحق صحبت نکنیم عزیزان ازمون بهداشت هم لغوشدسه بارارشدهم سه بارلغوشد اون زمان افرادمبتلا سه تاهفت هزاربودند نه این تعداد

  7. جناب نوروزی کاملا درست میگید نهادهایی عمدا کمر همت برای نابودی شأن وکالت بسته اند اما نباید از یاد برد که این اجازه رو بعضاً خود وکلا و اساتید حقوق به اون نهاد دادن که راحت تر به ساحت وکالت بتازن, اگر یک سری به دانشکده های حقوق بزنید میبینید که خیل عظیمی از اساتید حقوق متملق و مجیز گوی این نهادها شده اند و این سیگنال رو به دانشجوها میدن که برای بقا با اینها باشید نه بر اینها.

    اون نهادها ممکنه موفق بشن به نهاد وکالت هم آسیب بزنند اما مطمعناً موفقیت صددرصد نخواهند داشت, همونطوری که طی سالیان سال تلاش برای تک صدایی در تمامی حوزه ها, چه دینی و چه مذهبی و چه فرهنگی و چه اخلاقی نه اون نهادهای فشاری به دستاوردهای مورد نظرشون رسیدن و نه اون حوزه ها دیگر شأن و اعتبار گذشته را دارد و چوب این نابخردیها به چشم جامعه و خانواده ها رفته.

    اسکودا شاید جزٕ معدود نهادها و اتحادیه های مستقل باشه که هنوز داره بصورت نصفه نیمه به کارش ادامه میده و شاید سخت ترین دوره مدیریت را مدیران این دوره اسکودا داشته باشن که ضربه ها قویتر و هدفمندتر و سازمان یافته تر از قبل زده میشه, ولی باید ایستادگی کنند چرا که اگر در مقابل این فشارها سر خم کنند در مقابل وکلای آینده نمیتوانند سر راست کنند.

    از وکلا و از داوطلبین وکالت بخواهید حمایتتان کنند, یک دست صدا ندارد.

    پیروز باشید.

  8. چه عجب یک نفر فعال پیدا شد که حرف حق رو بزنه .ماشالا سایت اختبار که اختصاص پیدا کرده به پیام ها و کامنت های متعلق به افراد متصل 😑😒

  9. در پاسخ به مجتبی
    سوال اساسی اینه که تو اسفند ماه که شرایط مطلوب بود و آزمون های دیگه برگزار شد چرا این آزمون لغو شد؟ بعد عید کرونا اوج گرفت . اسفند ماه که اوضاع خوب بود…. اون موقع چرا لغو ش؟ …. برا اون داوطلب بیچاره هیچ فرقی نمی کنه که مقصر کیه….

  10. وقتی یک نهاد به ارزشها و مسئولیتهایش ارزشی نمی گذارد انتظار احترام از سوی دیگر مسئولان را نباید داشت. بله درست است ستاد کرونا کاره ایی نیست که زمان برگزاری آزمون را بدهد و با این کارش به سُخره بگیرد ولی اسکودا باید این را هم در نظر می گرفتند که ۲۰ فروردین یعنی پیک چهارم کرونا و زمان مناسبتری باید برای برگزاری در نظر میگرفتند. نه اینکه با ۲۰ فروردین قبول میکردند برای برگزاری. نتیجه اینکه کسانی هستند که این وسط سکان قدرت حقوقی مملکت رو بدست گرفتند که دلشان و منفعتشان هر طور خواست عمل کنند و اسکودا عروسک خیمه شب بازی اینان شده

  11. روزنانه نگاران و حقوقدان محترم که نمیخان۴ ساعت سر جلسه ازمون بشینن و نگران کرونا گرفتن باشند…. بیرون گود نشستن و میگن لنگش کن….
    بی تدبیری از سوی اسکودا هست که فقط تحت هر شرایطی میخاستن ازمون رو بگیرن و میخان بازی رو از دوش خودشون بردان و جون عزیزای مردم براشون مهم نیست
    فقط معاون محترم دادستان با جدیت توانست جلو این قانون شکنی رو بگیره….

  12. با سلام
    این نظریه فقط جهت حمله به ستاد کرونا است.
    اصرارها و روش های غیر معقول و تعامل کانون موجب تاخییر لغو آزمون شد. نه ستاد کرونا و…
    دلیل لغو هم تذکرات شدید معاونت محترم دادستان به اجرای قانون در شرایط قرمز بود.و ایشان مانع قانونشکنی شدند.
    درضمن کسی هست که ندارند یک هفته بعد از عید اوج کرونا و زمان مناسب ازمون نیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا