گفت‌وگو با کیان بیگلربیگی رتبه ۲ آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۰ حقوق بین الملل

پایگاه خبری اختبار- کیان بیگلربیگی متولد سال ۱۳۷۸ و تحصیل‌کرده مقطع کارشناسی حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب است که در آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۰، رتبه ۲ را در گرایش حقوق بین‌الملل و رتبه ۳ را در گرایش حقوق بشر کسب کرده است.

گفت‌وگوی او با اختبار را درباره منابع و شیوه کسب آمادگی‌اش، در ادامه می‌خوانید.

علت انتخاب تحصیل در رشته حقوق بین‌الملل

رشته تحصیلی دوران دبیرستان من،‌ علوم تجربی بود و در کنکور سراسری نیز در رشته ژنتیک گیاهی دانشگاه تهران قبول شده بودم، اما بر اساس علاقه و شناخت نسبی که به رشته حقوق مخصوصا گرایش‌های متفاوت، حوزه‌های کاری مختلف، پویایی و درگیری هر روزه افراد جامعه با این رشته، ترجیح دادم به جای تحصیل در یک دانشگاه خوب، در رشته‌ای که به آن علاقه داشتم و در دانشگاه آزاد تحصیل کنم.

درسم را در ۶ ترم تمام کردم‌ و از ابتدا تصمیم به تحصیل در مقاطع بالاتر و دانشگاه بسیار خوب را داشتم.

انتخاب گرایش مقطع کارشناسی ارشد برای من بسیار سخت بود، برعکس بسیاری از افراد که در اوایل دوران کارشناسی گرایش خودشان را انتخاب می کنند، من به علت علاقه‌ای که به همه‌ی گرایش‌ها داشتم، تنها چند روز قبل از شروع به مطالعه گرایشم را انتخاب کردم. علاقه‌ام به گرایش بین‌الملل نیز به دلیل مباحث بسیار پویا، متنوع‌، درگیر بودن با مسایل داخلی و خارجی، سیاسی بودن، مسایل روز و… ایجاد شد و هرچقدر بیشتر مطالعه کردم، بیشتر به این گرایش علاقمند شدم.

شیوه برنامه ریزی و مطالعه برای آزمون کارشناسی ارشد حقوق بین الملل

داوطلبین همیشه دو سوال مهم دارند که چند ساعت و به چه شکلی باید مطالعه کنند و چند درصد باید هر درس را بزنند.

در این خصوص باید بگویم، سعی کنید روش خودتان را پیدا کنید، هر فرد نسبت به خود بهترین شناخت را دارد و روش و میزان مطالعه خودش را بهتر می‌تواند تنظیم کند.

روش مطالعه همه افراد، یکسان نخواهد بود. من به شخصه مخالف تعیین کردن چند ساعت مطالعه در روز هستم، زیرا ممکن است اگر روزی به آن ساعت مشخص نرسم، اضطراب و عذاب وجدان ناشی از این موضوع، مطالعه روز های آینده را نیز تحت شعاع قرار دهد به همین دلیل از صبح تا شب در تمام ساعتی که بتوانم درس می‌خوانم و تلاشم را می‌کنم تا نزد خودم راضی باشم. در خصوص درصد هم باید بگویم هر سال متفاوت است چون نوع طراحی سوالات متفاوت است و هر سال ممکن است درصدهای لازم برای قبولی متفاوت باشد. به همین دلیل تمام تلاششان را بکنند و دنبال صرف کسب درصد خاصی نباشند.

من در تاریخ ۲۸ آبان ۹۹ و اندکی دیر شروع به مطالعه کردم.

برای گرایش حقوق بین الملل باید ۴ درس مطالعه شود.

در ابتدا هر روز ۳ درس را مطالعه می کردم، درس متون حقوقی و حقوق بین الملل را هر روز مطالعه می کردم و ۲ درس دیگر را یک روز در میان، اما بعد از تسلط نسبی به حقوق بین الملل، به جز مطالعه هر روز متون حقوقی، ۲ درس از ۳ درس دیگر را به طور چرخشی مطالعه می کردم.

برای مطالعه ابتدا مطالب را چند دور به سرعت مطالعه کردم تا کلیات و سر فصل های دروس به طور کلی آشنا شوم و سپس در دورهای بعدی با دقت بیشتر و عمقی تر مطالعه کردم.

منابع آزمون کارشناسی ارشد حقوق بین الملل

من منابع زیادی را مطالعه کردم که همه‌ی آنها را شاید بهتر باشد معرفی نکنم (به خصوص درس حقوق بین الملل به علت گستردگی موضوعات و منابع آن)، چون معتقد هستم زمانی که افراد درگیر تعدد منابع و وسواس فکری در انتخاب منابع باشند در تمام مدت مطالعه درگیر این مشکل هستند که آیا وقت خواهند داشت همه‌ی کتاب‌ها را مطالعه کنند؟ در تمام مدت تصور می‌شود از برنامه عقب هستند و نمی توانند مطالب را به انتها برسانند، به نظر بنده انتخاب چند منبع اصلی و تسلط بر آنها و مطالعه دقیق منابع کمتر بهتر از تعدد منابع و تسلط کمتر است.

برخی از منابع بسیار مهمی که حتما باید مطالعه شود و کفایت نیز می‌کند در ادامه نام می‌برم:

حقوق بین الملل عمومی:

کتاب‌ حقوق بین الملل عمومی دکتر محمدرضا ضیایی بیگدلی، کتاب حقوق بین الملل پروفسور ربکا والاس و کتاب حقوق بین الملل ۲ جلدی دکتر امیر ساعد وکیل، اسناد، کنوانسیون ها، اساسنامه های مهمی که در سرفصل دروس بود و مقالات مسایل روز

حقوق سازمان‌های بین المللی:

کتاب ۲ جلدی حقوق ساز‌مان‌های بین‌المللی دکتر قاسم زمانی، کتاب سازمان‌های‌بین‌المللی دکتر رضا موسی زاده، اسناد، کنوانسیون ها، اساسنامه های مهمی که در سرفصل دروس بود

حقوق اساسی:

کتاب بایسته های حقوق اساسی دکتر قاضی شریعت پناهی، جلد دوم کتاب حقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران دکتر سید محمدهاشمی، کتاب ۲ جلدی کمک حافظه حقوق اساسی دکتر مصطفایی، قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به انضمام نظرات تفسیری شورای نگهبان و آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی

متون حقوقی:

کتاب‌های ۱۱۰۰ واژه متون حقوقی، آزمون‌های‌تحت‌اللفظی‌متون حقوقی، gcse law , ترجمه تحت اللفظی و روان حقوق بین الملل،ترجمه تحت اللفظی و روان ‌تجارت بین الملل دکتر محمود رمضانی

در خصوص تست زنی، از نظر من داوطلبین نباید عجله کنند برای تست زدن، در ابتدا مدتی را صرفا به مطالعه و تسلط به دروس اختصاص دهند و بعد از تسلط به دروس تست بزنند، بهترین منبع برای تست، تست‌های سال‌های گذشته می‌باشد، به این علت که هم با نگرش فکری طراحان آشنا تر می شوند و هم برخی از سوالات در سال‌های بعد امکان تکرار دارد.

 برای منابع تست به جز سوالات سال‌های گذشته آزمون‌های کارشناسی ارشد و دکتری که مطالعه کردم، موارد زیر را هم استفاده کردم:

حقوق بین الملل: مجموعه سوالات طبقه بندی شده دکتر نسرین ترازی (بهترین منبع)، ساده ساز دکتر موسی زاده و ۱۰۰۰نکته ۱۰۰۰ تست دکتر آقایی

حقوق اساسی: مجموعه سوالات طبقه بندی شده دکتر محمد وارسته بازقلعه (بهترین منبع)، ساده ساز دکتر حسن سالار سروی

حقوق سازمان‌های بین المللی: ساده‌ساز دکتر موسی زاده، ۱۰۰۰نکته ۱۰۰۰ سوال دکتر آقایی ( البته این درس با کمبود منبع تست مواجه هست و به جای این منابع که بیشتر برای رشته علوم سیاسی وروابط بین الملل است و زیاد کاربردی نمی‌باشد، بهتر است از سوالات سال‌های گذشته ارشد و دکتری استفاده شود )

متون حقوقی: صرفاً تست‌‌های سال‌های گذشته

چالش های مطالعه و یادگیری دروس آزمونی

مطالعه دو درس متون حقوقی و حقوق بین‌الملل، برای من با سختی و چالش بیشتری همراه بود.

برای متون حقوقی داوطلبین سعی کنند تاجایی که می‌توانند لغات بخوانند و ازهمه مهم تر، روش‌های تست زنی این درس را از هر طریق که می‌توانند از قبیل کتاب‌ها، مقاله یا کلاس‌های متون حقوقی دکتر رمضانی یاد بگیرند.

در خصوص حقوق بین‌الملل به علت اینکه علاوه بر مطالب کتاب‌ها از مسایل روز نیز سوال طرح می شود، سعی کنند اخبار داخلی و خارجی را دنبال کنند و آن‌ها را تحلیل حقوقی کنند. همچنین مقالات مرتبط با اتفاقات روز مانند برجام، انرژی اتمی، ترور شهید سردار سلیمانی، پرواز اوکراین و… را مطالعه کنند.

سطح سوالات آزمون کارشناسی ارشد حقوق بین الملل ۱۴۰۰

متون حقوقی، سازمان‌های بین المللی و حقوق بین الملل تقریبا همانند سال‌های گذشته بود اما درس حقوق اساسی نسبت به تمام آزمون‌های سال‌های گذشته به شدت سخت تر بود که بیشتر داوطلبین درصد مطلوبی را متاسفانه کسب نکردند.

در این خصوص مطلبی را می خواستم بگویم که داوطلبین با ذهنیت قبلی نسبت به دروس که چه درصدی را کسب خواهند کرد به سر جلسه آزمون نروند، به طور مثال من تسلط اصلیم در درس حقوق اساسی بود و برای کسب درصد ۱۰۰ به جلسه آزمون رفته بودم و تمامی آزمون‌های سال‌های قبل را بالای ۹۰٪ می زدم، اما بعد از مواجه شدن با سوالات کاملا نا امید شدم که باعث از دست دادن تمرکزم و اشتباهاتی برایم در پاسخگویی دروس حقوق اساسی و متون حقوقی شد و درصد هایم پایین آمد.

دانشگاه مد نظر برای ادامه تحصیل

برای ادامه تحصیل در ابتدا تصمیمم دانشگاه تهران بود مخصوصاً به خاطر حسرتی که از قبولی قبلی در این دانشگاه داشتم، اما با مشورت‌هایی که انجام دادم، دانشگاه شهید بهشتی را انتخاب کردم و ان‌شاالله در انجا تحصیل خواهم کرد.

تجربه آزمون در شرایط کرونایی

در ابتدا آرزو می‌کنم ان‌شاالله هر چه زودتر این بیماری از کل دنیا ریشه کن شود و همه همیشه سلامت و شاد باشند.

شرایط موجود هم نقاط مثبت و هم منفی داشت.

 به طور مثال فشار روانی اوضاع بد بیماری در جامعه و فوت شدن مردم عزیز خیلی سخت بود اما باعث شد بیشتر در خانه باشم و مطالعه کنم و با عقب افتادن آزمون هم توانستم منابعی که نتوانسته بودم مطالعه کنم به خصوص مقالات و مسایل روز را مطالعه کنم.

 توصیه ای که برای داوطلبین عزیز دارم این است که، به هیچ عنوان ناامید نشوند، برای مثال من مطالعه را کاملا از صفر شروع کردم و هیچ پایه علمی قوی‌ای نداشتم، همچنین گرایش سختی را انتخاب کرده بودم و حتی به همین دلیل تصمیم داشتم گرایشم را عوض کنم. اتفاقات ناگوار دیگری نیز در مسیر مطالعه برایم رخ داد اما تسلیم نشدم و تلاش کردم و به لطف خدا نتیجه تلاشم را دیدم.

به دوستانم که داوطلب آزمون‌های بعدی هستند فقط می‌گویم پشتکار داشته باشند و تلاش کنند، تلاش و تلاش.

ان شاالله سال آینده همه شاد باشند و نتایج زحماتشان را دیده باشند.

در انتها از مادر و پدرم که در دوران مطالعه‌ام خیلی کمکم کردند تشکر می کنم و امیدوارم به قدر ذره‌ای هم که شده، باعث شادی آنها شده باشم.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫۸ دیدگاه ها

  1. دوست عزیز و بزرگوار . هر فردی با توجه به گرایش باید به دروس پاسخ دهد . هر درسی در هر گرایشی دارای ضریب خاص خودش میباشد . ایشون در گرایش خودش رتبه کسب کرده است

  2. دمت گرم داداش همتت عالیه

    ولی اونجا ک گفتی پایه قویی نداشتی رو دیگه کم لطفی کردی به خودت، لامصب معدل کارشناسیت ۱۹/۵ بوده🤣🤣🤣

  3. کارنامش سفیده بعد شده رتبه دو؟من اکثرشو زدم شدم۱۹بی سهمیه خخخ مردمو چی فرض کردین شماها؟

    1. آقا مهدی شما دیگه خیلی out ی داداش
      اکثرشو نباید بزنی
      می‌ری سر جلسه درسای یه گرایش رو جواب می‌دی می‌یای بیرون.

    2. جنابعالی فکر کنم اصلا در باغ آزمون کارشناسی ارشد نیستی! ایشون فقط دروس مربوط به رشته حقوق بین‌الملل و حقوق بشر رو زده و طبیعی هست که مثلاً به سوالات حقوق مدنی و حقوق تجارت و دروس سایر رشته‌ها جواب نده!

  4. سلام.لطفا با رتبه های برتر ارشد و دکترای حقوق بین الملل و حقوق تجارت بین الملل بیشتر مصاحبه کنید.باتشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا