گفت‌وگو با موسی اکبری، رتبه ۸ آزمون وکالت کانون وکلای مرکز و رتبه ۵ آزمون کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم‌شناسی سال ۱۴۰۱

پایگاه خبری اختبار- موسی اکبری متولد سال ۱۳۷۶ و دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه تهران است که در آزمون وکالت سال ۱۴۰۱ کانون وکلای دادگستری مرکز رتبه ۸ را به دست آورده است. او در آزمون کارشناسی ارشد نیز رتبه ۵ را در گرایش حقوق جزا و جرم‌شناسی کسب کرده بود.

قدری درباره سوابق تحصیلی و شغلی‌تان بفرمایید

من در سال ۹۵ و با رتبه ۳۰ کنکور سراسری موفق به ورود به دانشگاه تهران شدم. مقطع کارشناسی را در این دانشگاه و در سال ۹۹ به پایان رساندم.

ابتدا قصد ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد نداشتم اما بعد از دوسال نظرم تغییر پیدا کرد و علاقه و کشش به سمت تحصیلات تکمیلی پیدا کردم و این هم از ثمرات درگیری بنده با منابع و مطالعات آزمون وکالت بود.

آزمون وکالت اما چالشی بزرگ‌تر و طولانی تر برای بنده بود که خوشبختانه به آنچه می خواستم رسیدم.

از کی مطالعه برای آزمون وکالت را شروع کردید؟

از ابتدای سال ۱۴۰۰ مطالعه برای آزمون وکالت را شروع کردم اما در شش ماه ابتدایی خیلی بی نظم بودم و گاهی می‌شد یک هفته هیچ مطالعه ای نداشتم در ماه های پایانی حداقلی برای خودم قرار دادم و میانگین ۸ ساعت مطالعه مستمر روزانه داشتم.

بنده ابتدا کتاب به کتاب دروس حقوق خصوصی را تمام کردم و سپس به سراغ سایر منابع رفتم و در همین حین از دوره کردن غافل نبودم.

برای آزمون کارشناسی ارشد چه مدت مطالعه کردید؟

بنده از آنجا امیدی نداشتم آزمون وکالت در اسفند  برگزار شود تمرکز خود را در این سه ماه تا اردیبهشت بر آزمون ارشد گذاشتم.

چون خیلی ناگهانی این تصمیم را گرفتم و به خودم گفتم برای ارشد می‌خوانم تا تکلیف آزمون وکالت معین شود، توقع نداشتم خیلی خوب نتیجه بگیرم اما در یک آزمون  آزمایشی شرکت کردم و رتبه‌ام دو شد. پس از آن مصمم شدم تا جزو ده نفر اول در آزمون ارشد باشم.

به رغم زمان کم هرچند از قبل دروس جزائی را کمابیش مطالعه کرده بودم اما شروع به خواندن حواشی و شرح قانون هم کردم.

زبان انگلیسی را به کل کنار گذاشتم چون در این مدت کوتاه پیشرفتی حاصل نمی‌شد. پس بیشتر به مطالعه تحریرالروضه پرداختم چون زبان عربی و متون فقهی عربی را نسبت به سایرین بهتر درک می‌کردم.

اصولا مطالعه برای هر کدام از این آزمون‌ها چه ویژگی خاص و متفاوتی داشت و نقاط اشتراک آنها چه بود؟

این تصور از گذشته جا افتاده که آزمون وکالت بسیار مبتنی بر نص قانون است اما آزمون های دوسال اخیر خلاف این را اثبات کرده اند و به نظر بنده جدیدا آزمون وکالت اسکودا ورای سایر آزمون ها قرار گرفته و اگر شما در این آزمون موفق شوید به احتمال زیاد در بقیه آنها نیز نتیجه خوبی خواهید گرفت.

در نقطه مقابل مطالعه تخصصی و دقیق حقوق جزا و آیین دادرسی کیفری برای ارشد باعث افزایش دقت نظر بنده در این دروس شد و باعث شد درصدهای بالاتری در آزمون وکالت بزنم.

منابع مطالعاتی‌تان چه بود و چطور این منابع را انتخاب کردید؟

برای وکالت:

شرح مدنی فرهاد بیات؛ حقوق تجارت رشیدی نسب؛ متن قانون آیین دادرسی مدنی؛ کتاب اصول فقه خانم محمدی؛ متن تحریرالوسیله برای متون فقه؛ کتاب‌های حقوق جزا و آیین دادرسی کیفری احمد غفوری؛ متن قانون اساسی و قوانین خاص به همراه تست های سال‌های گذشته منبع مطالعه من بودند.

دوره قوانین عام و خاص آزمون وکالت اسکودا و مرکز وکلای قوه قضاییه پایگاه اختبار

برای کارشناسی ارشد:

متن و ترجمه تحریر الروضه، جزا و آیین دادرسی کیفری جناب غفوری و سوالات آزمون‌های سال‌های گذشته

چه عاملی در مدت مطالعه به شما انگیزه داده و ذهن شما را متمرکز نگه داشت؟

موفقیت شما در زمینه تحصیلات و شغل به یک چیز مهم برمی‌گردد که حتی قبل از خواستن و قصد کردن قرار دارد و آن هم انگیزه است. البته من در صحبت با دوستانم از انگیزه به رویاپردازی تعبیر می‌کنم.

این یک چیزی نیست که کسی بخواهد کسبش کند بلکه باید در وجود فرد قرار داشته باشد یا طی مراحلی شکل بگیرد.

من هم بسیار ناامید و دلشکسته شده‌ام اما این را هم فهمیده ام که در مسیر پیشرفت گاهی زمین میخوری و اتفاقا ممکن است حس عقب‌افتادگی به شما دست بدهد اما نهایتا نتیجه کارتان را خواهید دید.

سطح سوالات آزمون‌ها را چطور ارزیابی می‌کنید؟

آزمون ارشد در دروس جزائی بسیار آسان بود و باعث تاثیر چشمگیر معدل شد و به ضرر کسانی شد که به دقت و در ساعات بسیاری مطالعه داشتند و درصدهای بالاتری زدند.

اما در نقطه مقابل آزمون وکالت در تمامی دروس به جز اساسی دشوار تر از سال های گذشته بود و خداروشکر مشاهده میفرمایید که چه ترازی توانستم کسب کنم.

بنده در کل با دشوار بودن آزمون ها موافق هستم تا معیار هر کس مشخص باشد و سره از ناسره تمایز پیدا کند.

 توصیه شما به داوطلبین آزمون وکالت چیست؟

اولین مشاور هرکسی، خودش است. باید خودتان را بشناسید و به اصطلاح قلق خودتان را بدانید و بر اساس توانایی‌ها و ضعف‌هایتان برنامه‌ریزی کنید.

مطالعه را به شکل مستمر انجام دهید و از تست‌زنی غافل نشوید.

در گیر مشاورها و مدرس‌ها نشوید و هزینه بیهوده صرف نکنید مگر اینکه در درسی فوق العاده ضعیف باشید.

بعضی مشاوران از ترس داوطلبان تغذیه می‌کنند و در موارد بسیار مطالب علمی را به شکلی غلط به شما منتقل می‌کنند.

در فضای مجازی پست‌های حاشیه ای و کامنت ها را مطالعه نکنید. آدم‌ها و شرایط منفی را کنار بگذارید و بالاخره اینکه کمال‌گرا نباشید و استراحت را فراموش نکنید.

و سخن پایانی؟

در تحصیلات کارشناسی حقوق نظام آموزشی ما بسیار فشل است و به نظرم بیشتر باید کارهای عملی داده شود و دانشجویان را به دادگاه ها و دادسرا ها ببرند. در نتیجه علاقه افراد به شغل های قضاوت و وکالت هم بیشتر می شود و از آن طرف اگر کسی تصور نادرستی دارد از حقیقت این مشاغل آگاه می شود. در حقیقت ارتباط بیشتر و تنگاتنگی بین وکلا و قضات و فضای تحصیلی شکل بگیرد به نفع همه اطراف است.

از طرف دیگر کاش روزی برسد که امتیازات و سهمیه های خاص کنار گذاشته شود و افراد طبق استعداد و پشتکار انتخاب شوند و نهایتا به عدالت آموزشی نزدیکتر شویم.

درنهایت باید از دوست عزیز، هم‌دانشگاهی و همکارم سرکار خانم فریبا شاعفی تشکر کنم که لطفشان همواره و  بی‌دریغ شامل حالم شد و در تمام مدت من را راهنمایی کردند. ایشان خود رتبه ۱۵ آزمون سال ۹۹ بودند و با استفاده از تجربیاتشان توانستم این موفقیت را کسب کنم.

کارنامه موسی اکبری
کارنامه موسی اکبری
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. سلام وقتتون بخیر
    تبریک میگم بابت این موفقیت تون
    ببخشید شما روش مطالعه تون به صورت تند خوانی بوده ؟
    میشه در این مورد راهنمایی بفرمایین مچکرم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا