گفت‌وگو با فرنوش فخار، رتبه ۳ آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۱ (حقوق عمومی)

پایگاه خبری اختبار- فرنوش فخار متولد سال ۱۳۷۹ و دانش‌آموختهٔ کارشناسی رشته حقوق دانشگاه تهران است که در آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۱ موفق به  کسب رتبه ۳ آزمون کارشناسی ارشد حقوق عمومی و رتبه ۴ گرایش حقوق محیط‌‌زیست شده است.

با او درباره منابع و شیوه مطالعه‌اش برای این آزمون گفت‌وگویی داشتیم که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید.

خانم فخار از کی مطالعه برای آزمون ارشد را شروع کردید؟

بنده از مهرماه سال ۱۴۰۰ شروع به مطالعه برای آزمون کارشناسی ارشد کردم و در ماه‌های ابتدایی به دلیل اینکه کلاس‌های دانشگاه و مطالعه برای آن‌ها زمان زیادی از من می‌گرفت تنها فرصت داشتم حدود ۴ الی ۵ ساعت برای خواندن منابع کنکور وقت بگذارم. بنده شاغل نبودم و نسبتا فرصت مطالعهٔ تمام وقت را داشتم‌. منتهی به دلیل کلاس‌های دانشگاه این زمان برای من بسیار محدود شده بود.

منابع مطالعاتی‌تان چه بود و چطور این منابع را انتخاب کردید؟

بنده با مشورت با آقای حامد موحدی رتبه ۱ حقوق عمومی سال ۱۴۰۰ و آقای محمدامیر قدوسی رتبه ۱ حقوق عمومی سال ۹۶ منابع خود را انتخاب کردم‌.

برای درس حقوق اساسی کتاب حقوق اساسی و نهادهای سیاسی نوشتهٔ دکتر سید ابوالفضل قاضی شریعت‌پناهی و جلد دوم کتاب حقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران نوشتهٔ دکتر سیدمحمد هاشمی را مطالعه کردم. همچنین متن قانون اساسی و نظریات تفسیری دارای اهمیت بسیار زیادی است و باید به صورت بسیار جزئی و دقیق مطالعه شود. متن آیین‌نامهٔ داخلی شورای نگهبان، آیین‌نامهٔ داخلی مجلس و قانون انتخابات نیز دارای اهمیت بسیار فراوانی است و حتما باید مورد مطالعه قرار گیرد.

برای درس حقوق اداری بنده کتاب حقوق اداری دکتر منوچهر طباطبایی مؤتمنی و جلد اول کتاب حقوق اداری دکتر محمد امامی و دکتر کوروش استوارسنگری را مطالعه کردم‌. البته برای حقوق اداری قوانین دارای اهمیت بسیار زیادی هستند و بیشتر از کتاب‌های موجود باید مورد توجه قرار گیرند.

برای مثال قانون مدیریت خدمات کشوری، قانون رسیدگی به تخلفات اداری و آیین‌نامهٔ آن، قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری، قانون ممنوعیت تصدی بیش از یک شغل، قانون فهرست نهادها و موسسات عمومی غیردولتی و قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور دارای اهمیت فراوانی هستند و باید به صورت کامل مورد مطالعه قرار گیرند.

برای درس متون فقه منبع من کتاب دوجلدی تحریرالروضه به همراه کتاب ترجمهٔ دکتر علی شیروانی بود که چندین بار خواندن این کتاب باعث فهم بسیار بهتر من از متون فقهی شد.

برای درس متون حقوقی نیز منبع من کتاب لاتکست نوشته  گودرز افتخارجهرمی به همراه ترجمه دکتر اسماعیل صغیری، کتاب ۵۰۴ واژه مهم متون حقوقی از انتشارات دوراندیشان و کتاب ۱۱۰۰ واژه متون حقوقی از دکتر محمود رمضانی بود.

برای درس حقوق بین‌الملل منبع اصلی من کتاب حقوق بین‌الملل عمومی دکتر ضیائی بیگدلی و جزوات حقوق بین‌الملل عمومی دکتر بیگ‌زاده بود. این نکته حائز اهمیت است که کتاب دکتر ضیائی باید مرتب مرور شود و تمام جزئیات آن خوانده شود. منتهی به نظر شخصی من این منابع برای درصد بالا گرفتن در حقوق بین الملل کافی نیست و باید اسناد و کنوانسیون‌های بین‌المللی مهم نیز مطالعه شود.

درباره برنامه مطالعاتی‌تان کمی توضیح بدهید

بنده در ماه‌های اول به دلیل ضعف پایه‌ای خود در درس حقوق اساسی تمرکز اصلی خود را روی این درس گذاشته و روزانه حدود دو ساعت به مطالعه‌ آن ‌می‌پرداختم. همچنین روزانه دو ساعت برای خواندن متون فقهی قرار دادم تا ابتدا از جهت ترجمه روی آن مسلط شده و سپس از جهت فهم فقهی روی آن تسلط یابم.

همچنین روزانه یک ساعت برای درس حقوق اداری و بین‌الملل به صورت یک روز درمیان قرار می‌دادم‌. یعنی از ماه مهر تا پایان ماه آذر ساعت مطالعاتی من حدود ۵ ساعت بود. از ماه دی تا پایان بهمن درگیر امتحانات دانشگاه بوده و فرصتی برای مطالعه برای کنکور نداشتم‌.

از ماه اسفند مطالعه خود را برای کنکور شروع کرده و روزانه بین ۸ تا ۱۰ ساعت مطالعه داشتم‌ و تقریبا به تمام درس‌ها به یک‌ میزان توجه می‌کردم. به دلیل اینکه پایه‌ درسی بنده در درس زبان و متون حقوقی خوب بود نیاز به وقت کمتری نسبت به باقی دروس داشت‌. بعد از عید نیز تمرکز زیادی روی خواندن قوانین و مرور بیشتر آن‌ها قرار دادم.

پرسش های آزمون چقدر با انتظار شما مطابقت داشت؟

پرسش‌ها تقریبا با انتظارات من مطابقت داشت. منتهی در دروس متون فقه و حقوق بین‌الملل کمی غافل‌گیر شدم. زیرا متون فقه بسیار مفهومی طراحی شده بود و فهم کامل سوالات و انتخاب گزینهٔ درست بسیار زمان‌بر بود و در برخی سوال‌ها گزینه‌ها بسیار شبیه به هم بودند.

در درس حقوق بین‌الملل سطح سوالات بسیار دشوارتر از سال‌های قبل بود و دشواری آن به این ‌نکته برمی‌گشت که اکثر سوالات از منابع معمول درس حقوق بین‌الملل نظیر کتاب دکتر ضیائی بیگدلی طراحی نشده بود و برای پاسخ به سوالات نیاز به درک کلی بسیار بالا و مطالعه زیاد اسناد حقوق بین‌الملل و منابع دیگر وجود داشت.

برای ادامه تحصیل کدام دانشگاه را مد نظر دارید؟

انشالله در رشته حقوق عمومی دانشگاه شهید بهشتی تحصیل خواهم کرد.

کارنامه فرنوش فخار
کارنامه فرنوش فخار
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫۹ دیدگاه ها

  1. یعنی دولت زورش به صاحبان خانه ها میرسه ؟ بعید میدونم چون هیچ صاحبخانه ای طرح افزایش ۲۰ درصدی افزایش اجاره بها رو قبول نداره و اجرا نمیکنه ، یکی نیست محض رضای خدا بخش اجاره مسکونی سایت دیوار رو تعطیل کنه ، سایت دیوار عملا به گرانی و افزایش اجاره بها دامن میزنه و بنگاهی ها هم بدتر هر چی گرانتر پور سانت بیشتر ، دولت و مجلس کم کاری میکنند چرا یه قانون مدون و مشخص برای افزایش نرخ اجاره بها تصویب نمیکنند برای هر مورد مهمی فوری قانون مشخص میشه ، وزیر مسکن چکار کرده در این یکسال گذشته دیگه تاب و تحمل مستاجر تمام شده قرار بود خانه های خالی رو مشخص کنند و مالیات بگیرند که هیچ کاری نکردند قرار بود سالی یک میلیون مسکن بسازند هیچ کاری نکردند قرار بود جلوی تورم مسکن و افزایش نجومی اجاره بها رو بگیرند هیچ کاری نکردند حداقل وزیر مسکن و شهرسازی رو عزل کنیم تا خیول مردم راحت باشه که هیچ سرپرست و دلسوزی برای این مایحتاج مهم مردم وجود ندارد تا خود مردم یه فکری برای خودشون بکنند به خدا که اگه در این ۱۰ سال اگر میخ جای وزیر مسکن و شهر سازی بود یه کاری انجام میداد حداقل نمیخواست از بیت المال و حق مردم حقوق نجومی بدین به یه نفر وزیر که هیچ کاری انجام نداده و نمیدهد آیا فریادرسی هست ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا