گفت‌وگو با علی باقری، رتبه ۱ رشته حقوق بین‌الملل در آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۱

پایگاه خبری اختبار- علی باقری متولد ۱۳۷۸ شهر مشهد و تحصیل‌کرده در مقطع کارشناسی حقوق دانشگاه علوم اسلامی رضوی است که در آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۱ موفق به کسب رتبه ۱ در رشته حقوق بین‌الملل شده است.

او در گفت‌وگویی با اختبار از تجربه کسب آمادگی برای این آزمون صحبت کرد که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید.

زمان آغاز مطالعه برای آزمون کارشناسی ارشد

بنده مطالعه برای آزمون کارشناسی ارشد را از اواخر تابستان شروع کردم در حالی که مشغول تحصیل در دانشگاه بودم.

البته در ابتدا ساعات مطالعه‌ام خیلی طولانی نبود و شاید زمان مفید مطالعه ای که داشتم چیزی حدود ۵ ساعت در روز بود و بعضی روزها تا ۷ ساعت هم می رسید البته بعضی روزها هم بود که مطالعه خاصی نداشتم ولی سعی کردم پیوستگی مطالعه ام را درباره کنکور از دست ندهم. چون زود شروع کرده بودم احساس می کردم نیاز ندارم که به صورت یک‌باره فشار زیادی روی خودم بیاورم بلکه سعی کردم مطالعه ای که داشتم را به صورت مستمر ادامه بدهم.

نکته خاص دیگری که در مطالعه داشتم خلاصه نویسی بود که باعث تثبیت دروس در ذهنم می شد و برای مرور هم بسیار خوب بود مخصوصا در درس هایی که جزئیات حفظ کردنی زیاد دارند که خوب درس های حقوق بین الملل عمومی و اساسی و سازمان ها هرسه همین گونه بودند.

در طول مطالعه برای ارشد سعی کردم چند واحدی که برایم مانده است را که زیاد  هم نبود بین دو ترمی که داشتم پخش کنم و برخلاف عادتی که داشتم ترم هفتم را دیگر ۲۴ واحدی برنداشتم و به تعداد واحد های کمتری بسنده کردم و بقیه را برای ترم بعد گذاشتم تا برای مطالعه کنکور راحت تر باشم و البته مطالعه درس های دانشگاه را بیش تر به زمان امتحانات موکول کرده بودم و خوب مجازی بودن کلاس ها هم کمکی بود که بتوانم به نوعی تمرکزم را روی درس های دانشگاه کمتر کنم و به درس های ارشد بیشتر بپردازم.

لزوم تهیه یک نقشه راه

نکته ای که پیشنهاد می کنم حتما دانشجویان عزیز در نظر داشته باشند داشتن برنامه و نقشه راه هست که بدانند تا چه زمانی قصد دارن مطالعه منابع را حداقل یکبار تمام کنند و مرور هارا به چه ترتیبی بگذارند و هر کدام از درس ها بنابر علاقه و استعداد و ارتباطی که با هردرس می گیرند برای مطالعه آن چقدر زمان نیاز دارند و این ها را در برنامه و نقشه راهشان در نظر داشته باشند، البته اگر زودتر شروع بکنند می توانند برنامه سبک تری داشته باشند و فشار زیادی در زمان کمی به آن ها وارد نشود.

نکته مهم دیگر استمرار در مطالعه و مرور است، مطالب درس های حقوقی به شدت فرار است و اینکه بتوانند استمرار در مرور و مطالعه داشته باشند امر مهمی هست.

منابع مطالعه برای آزمون کارشناسی ارشد حقوق بین‌الملل

در آزمون کارشناسی ارشد حقوق بین الملل از چهار درس سوال طرح می‌شود؛

در درس حقوق بین الملل کتاب اصلی کتاب آقای ضیایی بیگدلی است که بنده هم آن را چندبار مطالعه کردم، جزوه دکتر بیگ زاده را نیز بسیاری از داوطلبان مطالعه می‌کنند.

کتاب حقوق بین الملل مدرسان شریف هم تا حدی کتاب خوبی بود چون مباحثی را داشت که از کتاب آقای بیگدلی در ویرایش جدید حذف شده اند یا اینکه اصلا پوشش داده نشده بودند. البته در درس حقوق بین الملل مطالعه پیرامونی در حوزه مطالب روز حقوق بین الملل بسیار کمک کننده می تواند باشد ولی توصیه من این است که بعد از تسلط به کتاب آقای بیگدلی سراغ این مطالب بروید.

در درس حقوق اساسی کتاب آقای هاشمی و کتاب آقای قاضی شریعت پناهی کتاب های بسیار خوبی هستند و خواندن خود مواد قانون اساسی و نظریات شورای نگهبان می تواند کمک کننده باشد چون بعضی از سوالات از عین متن قانون اساسی می آید یا با خواندن صرف متن قانون به راحتی قابل پاسخگویی هست

در درس حقوق سازمان های بین المللی کتاب دو جلدی دکتر قاسم زمانی کافی هست البته قسمت‌هایی از کتاب آقای بیگ زاده را هم استفاده کردم ولی به نظرم کتاب دکتر زمانی کافی است.

درباره درس متون حقوقی و کلا زبان به خاصه خود بنده به دلیل اینکه زبانم از قبل خوب بود و کار کرده بودم و متون انگلیسی را می توانستم به خوبی بخوانم تا دو ماه آخر به صورت جدی وقتی برای این درس نگذاشتم ولی در دوماه آخر کتاب متون حقوقی مدرسان شریف را خواندم.

نکته ای که در درس متون حقوقی برای داوطلبان بسیار مهم است مرور کلمات مهم است چون به شدت فرار است و نیاز به یادآوری دارد.

اهمیت زبان انگلیسی در آزمون کارشناسی ارشد

به دوستانی که زبانشان قوی نیست قویا توصیه می کنم که زبان را از همان اول به شکل جدی کار کنند چون تاثیر بسیار زیادی در رتبه آن ها در زیرگروه حقوق بین الملل دارد. استفاده از فایل های آموزش متون حقوقی دکتر طاهر حبیب زاده هم می تواند به دوستان کمک کند چون از سطح  متوسط رو به پایین شروع می‌کند و متون حقوقی را به خوبی تحلیل کرده است.

نکته مهم دیگری که ناظر به همه این دروس دارم بعد از اینکه به تسلط نسبی ای نسبت به درس ها رسیدید تحلیل سوالات کنکور سال‌های قبل است؛ چه دکترا و چه کارشناسی‌ارشد. البته قطعا اولویت باید سوالات کنکور ارشد باشد و بعد اگر وقت و امکانش را داشتید سوالات دکتری راهم تحلیل کنید. تحلیل سوالات ارشدهای سال پیش به شدت کمک کننده خواهد بود و حتما انجام دهید.

یکی از دلائل اصلی ای توانستم در دروسی مثل زبان و بین الملل درصد قابل قبولی بزنم تحلیل تست های آزمون ارشد سال گذشته بود.

نکته مهم دیگر که به دوستان توصیه می کنم این است که درسی را دست کم نگیرند، خوب خود من به دلیل ضریب کمتر درس اساسی سعی کردم وقت کمتری برای این درس بگذارم ولی الان که نگاه می کنم با وجود ضریب پایین تر ولی کم کاری هایی که در زمینه مطالعه کتب درسی و مخصوصا خود متن قانون کردم ریسک بزرگی بود و باعث شد درصد پایینی را بزنم. یا اینکه در درس حقوق سازمان های بین المللی کمتر مطالعه کردم و تقریبا از دوماه آخر خواندن این درس را شروع کردم که خوب باعث شد به خوبی نتوانم به اندازه کافی مرور کنم و درصد قابل قبولی را نتوانستم بزنم.

دانشگاه مد نظر برای ادامه تحصیل

بنده برای ادامه تحصیل دانشگاه بهشتی را انتخاب کرده ام البته این نافی خوبی های دانشگاه های تهران و علامه نیست و به دوستان توصیه می کنم با توجه به شرایط خود و حرف زدن با اساتید تصمیم مخصوص خودشان را بگیرند چون هر سه دانشگاه های بسیار خوبی هستند.

نحوه مدیریت جلسه آزمون

 درباره نحوه برگزاری آزمون، خوب در زیرگروه حقوق بین الملل وقت به اندازه کافی هست و از نظر من عجله کردن و سریع زدن سوالات هیچ گونه دلیل خاصی ندارد و دوستان تا جایی که مناسب می بینند به سوالات فکر کنند و وقت مناسب را بگذارند.

 خود بنده تا آخرین لحظات به سوالات فکر می کردم و از زمانی که داشتم استفاده می کردم. زودتر دادن برگه هیچ امتیازی ندارد پس از زمانی که دارید خوب استفاده کنید.

توصیه‌ای به داوطلبان آزمون‌های حقوقی

 یک نکته که خیلی در آزمون بنده را کمک کرد توکل به خدا بود در طول بازه زمانی مطالعه و نزدیک به کنکور ارشد. نزدیک کنکور ارشد دورانی بود که فشار درس خواندن را افزایش داده بودم مخصوصا در دو ماه آخر و خوب برای خود من طوری شد که بعضی روز ها حتی به صورت متمادی دیگر نمی توانستم کتاب بخوانم و حتی انرژی باز کردن و تورق کتاب را هم نداشتم و فیلم و سریال می دیدم ولی واقعا خدا را شکر توانستم به درس برگردم و اینکه قبلا خلاصه نویسی کرده بودم توانستم مرور کنم درس ها را و به سیر مطالعه درس ها برگردم و لطف خدا را در این لحظه در حق خودم احساس کردم که باعث شد از این حس خارج شوم.

نکته مهم دیگری که هست و به دانشجویان به شدت توصیه می کنم که در ذهن داشته باشند این است که اگر درس را به خوبی خوانده اید به خود ایمان داشته باشید و انشاالله به کمک خدا رتبه خوبی خواهید گرفت، اگر آزمون برای شما سخت باشد برای بقیه هم سخت است. خود بنده بعد از اینکه از آزمون خارج شدم تا حدی ناامید بودم چون انتظار داشتم که خیلی بهتر از چیزی که عمل کردم عمل کنم به طوری که به تمام دوستانم گفتم که قطعا تک رقمی نمی شوم و شاید زیر بیست، اینقدر از زیر بیست نشدن رتبه خودم مطمئن بودم که به چند نفر از دوستانم قول دادم اگر زیر بیست شدم به آن ها شام می دهم، غافل از اینکه آزمونی که برای من سخت است برای بقیه هم سخت است.

حرف آخر

از مسئولان دانشگاه علوم اسلامی رضوی به شدت سپاس گذارم چون شرایط بنده را درک کردند و به شدت به بنده کمک کردند.

کارنامه علی باقری
کارنامه علی باقری
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا