قوه قضاییه کارآموزی قبول‌شدگان آزمون وکالت ۹۹ را مطابق آیین‌نامه جدید لایحه استقلال می‌داند

شوک جدید به قبول‌شدگان آزمون ۹۹

پایگاه خبری اختبار- علی‌رغم اینکه کانون‌های وکلای دادگستری، آیین‌نامه سال ۱۳۳۴ لایحه استقلال کانون وکلا را حاکم بر کارآموزی قبول‌شدگان آزمون سال ۱۳۹۹ دانسته و بر همین اساس درحال صدور پروانه کارآموزی قبول‌شدگان هستند، قوه قضاییه آیین‌نامه مصوب سال ۱۴۰۰ را در این مورد لازم‌الاجرا می‌داند. اختلافی که در عمل می‌تواند مانع شروع به کار کارآموزان جدید شود.

به گزارش اختبار، تصویر نامه‌ای منتسب به نورالله قدرتی، معاون حقوقی و امور مجلس قوه قضاییه، به دست خبرنگار این پایگاه خبری رسیده که بر اساس آن، به رئیس مرکز آمار و اداری اطلاعات قوه قضاییه اعلام شده در نحوه صدور پروانه کارآموزی و وکالت و شرایط فعالیت کارآموزان در دوره کارآموزی، رعایت مواد ۴۶، ۴۸ و ۵۴ آیین نامه لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری مصوب سال ۱۴۰۰ الزامی است.

این بدان معناست که اولاً صدور پروانه‌ها می‌بایست پس از احراز شرایط مقرر برای کارآموزان در کمیسیونی متشکل از مقامات کانون وکلا و قوه قضاییه به عمل آید، و ثانیاً امکان اعلام وکالت برای این کارآموزان در دو دوره اول کارآموزی وجود ندارد.

خبرنگار اختبار درباره صحت این نامه از سعید باقری، عضو هیات مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز پرسش کرد که او ضمن تایید موضوع گفت: «مفاد این نامه بر طی دوره کارآموزی بر اساس آیین نامه اجرایی لایحه استقلال مصوب سال ١۴٠٠ قوه قضاییه تاکید دارد اما به دلیل عدم تایید و پذیرش مفاد آیین نامه مذکور توسط کانون های وکلا، این درخواست قوه در زمینه ضوابط کارآموزی اجابت نشده است و کانون ها مصمم به طی دوره کارآموزی بر اساس آیین نامه لایحه استقلال مصوب ١٣٣۴ هستند و این موضوع و اختلاف حاصله فعلاً به معضلی برای کانون ها و کارآموزان تبدیل شده است و کماکان ادامه دارد.»

باقری در پاسخ به این سوال که تکلیف کارآموزان جدید در شرایط فعلی چیست نیز اظهار داشت: «فعلاً کانون قصد اجرای آیین‌نامه جدید را ندارد و درحال مذاکره برای حل مشکل هستیم. اگر قوه قضاییه این موضوع را قبول نکند در عمل امکان وکالت کارآموزان سلب می‌شود.»

متن نامه معاون حقوقی قوه قضاییه به شرح زیر است:

جناب آقای دکتر کاظمی فرد
رئیس محترم مرکز آمار و اداری اطلاعات قوه قضاییه

سلام علیکم

با احترام، پیرو نامه ۹۰۰۰/۵۷۵۱/۵۰۰ مورخ ۱۴۰۰/۰۴/۲۰ در خصوص اجرای آیین نامه لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری مصوب سال ۱۴۰۰، با توجه به تغییرات ایجاد شده در نحوه صدور پروانه کارآموزی و وکالت و شرایط فعالیت کارآموزان در دوره کارآموزی، رعایت مواد ۴۶، ۴۸ و ۵۴ آیین نامه الزامی می باشد.

براین اساس

اولا پروانه کارآموزی و وکالت برای افرادی صادر می شود که علاوه بر دارا بودن مدرک تحصیلی کارشناسی در یکی از رشته های حقوق یا فقه و مبانی حقوق اسلامی و یا سطح دو و بالاتر از دروس حوزوی، دارای شرایط مقرر در ماده ۲ قانون کیفیت اخذ پروانه باشند و احراز شرایط موضوع بندهای الف و ب ماده ۲ قانون کیفیت اخذ پروانه، توسط اعضای کمیسیونی متشکل از رئیس کانون، رئیس کمیسیون کارآموزی کانون، دادستان انتظامی کانون، رئیس کل دادگستری استان یا نماینده وی و رئیس دادگاه انقلاب شهرستان مرکز استان با نماینده او به عمل می آید.

ثانیاً مطابق ماده ۵۴ آیین نامه، کارآموزی شامل سه دوره آموزش توسط کانون، دوره کسب تجربه در مراجع قضایی و دوره کاربردی نزد وکیل سرپرست می باشد و کارآموزان صرفاً در دوره سوم کارآموزی می توانند تحت نظر وکیل سرپرست، وکالت حداکثر تا پنج پرونده را در ماه قبول کنند، بطوریکه وکالت کارآموزان در پرونده هایی که احکام آنها قابل فرجام است یا مرجع تجدیدنظر از احکام آنها دیوان عالی کشور است و یا پذیرش اعاده دادرسی کیفری، منفردا یا به همراه وکیل سرپرست و سایر وکلا ممنوع است.

نظر به اعلام نتایج آزمون پذیرش متقاضیان پروانه کارآموزی وکالت کانونهای وکلا سال ۱۳۹۹ شایسته است دستور فرمایید هرگونه شناسایی کارآموزان و وکلا در سامانه های الکترونیکی با لحاظ مواد مذکور بوده و فعالیت قضایی کارآموزان وکالت صرفا در دوره سوم کارآموزی و پس از گذشت حداقل ۸ ماه از شروع دوره کارآموزی و با اعمال محدودیتهای مربوطه صورت گیرد.

نورالله قدرتی
معاون حقوقی و امور مجلس قوه قضاییه

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫۱۷ دیدگاه ها

  1. خدا جوابتون بده ما واسه اونهمه درس استرس داشتیم الانم قبول شدیم این شکلی عذابمون میدید. چی میخواید از جونمون آخه چرا اذیتمون میکنید

  2. سلام
    جسارتا عرضی داشتم
    اگر اصل بر اعمال قانون جدید باشد و قابل تسری به پذیرفته شدگان ۹۹
    چرا کلا تسری داده نمی شود ؟
    عقلانی نیست کل قانون اجرایی شود ؟!
    در اینصورت غیر از این است که افرادی که به ۶۰ درصد سوالات ازمون پاسخ داده اند
    و حدنصاب کسب کرده اند باید جزو پذیرفته شدگان باشند ؟
    چگونه است فقط در مورد کارآموزی اعمال شده و در بقیه موارد مسکوت گذاشته می شود ؟؟
    لطفا راهنمایی کنید
    سپاس

  3. متاسفانه دیوان صالح به رسیدگی نیست..تبصره ۲ ماده ۱۰ ق ت د عدالت و تبصره ماده ۱۲ صراحتا توی این زمینه توضیح داده.
    نهایتا میشه در کمیسیون اصل نود مجلس مطرح کرد

  4. سلام بر داوطلبان پذیرفته شده مظلوم کارآموزی وکالت ۹۹ کانون های وکلای دادگستری :
    با نهایت تاسف و تاثر تضییع حقوق مکتسبه ما و ظهور سلطه گرایی مقامات قوه قضائیه در جهت تخدیش استقلال کانون های وکلا و چشم پوشی از اصل عدالت و اصل نصفت قضایی را از نهاد حاکمیت و مقاماتی نظاره گر هستیم که منادی دفاع از مظلوم در عرصه جهانی هستند! آیا به خود می بالند و موجب تبختر و تعزّز می دانند که بر قشر تحصیلکرده هجمه ناعادلانه نموده و جوانه امید و رجاء را در دلهایمان پژمرده می کنند؟! به کدامین گناه پس از آن همه تعلیق مکرر آزمون وکالت ۹۹ و با آن همه استرس و تحمل شرایط سخت اقتصادی و مطالعات طاقت فرسا، بایستی مشمول مقررات آیین نامه ای باشیم که در حین ثبت نام، اثری از آن نبود؟! به کجا باید پناه ببریم و ندای ” هل من ناصر ینصرنی ” را سر دهیم؟!

    اللّهم نشکوا الیک فقد نبیّنا و فقد ولیّنا حجه بن الحسن سلام الله علیه. اللّهم عجّل لولیک الغریبِ المظلومِ الشریدِ الطریدِ الوحیدِ الْفَرَج. اللّهم عجّل فرجه و سهّل مخرجه

    قال رسول الله صلّی اللّه علیه و آله الطّاهرین و سلّم :
    المُلکُ یَبقی مع الکفرِ و لا یَبقی مع الظّلمِ

    1. بسیار جامع و مانع بود..بیفزایید اصل ۴۰ قانون اساسی منبعث از قاعده مترقی فقهی لا ضرر و لا ضرار فی الاسلام…اصل آزادی داشتن شغل و کسب درآمد مشروع..به رسمیت شناختن آزادی و استقلال…و جمیع اصول محکم و غیر قابل خدشه قانون اساسی..حفظکم الله

  5. حق مکتسبه رو ترم اول دانشگاه یاد می دن یعنی یک حق قانونی که در زمان قانون قدیم برای افرادی بوجود آمد رو باقانون جدید نمیشه پایمال کرد.مگه قوه قضائیه این رو نمی دونه😔😔😔

  6. این قبیل نا ملایمی مسئولین قوه قضائیه بیشتر موجب سرخوردگی و نا امیدی کارآموزان میشه صرفنظر از اینکه آیین نامه رییس قوه قانونی هست یا نه و فراتر از قانون لایحه استقلال هست به کنار..اینکه آیین نامه جدیدالتصویب میتواند شامل کارآموزان دوره قبل شود به کنار..اینکه اصلا رییس قوه میتواند برای نهادی خارج از حوزه ریاست خود که تنها نهاد مستقل مدنی کشور هست آیین نامه تصویب کند هم به کنار..آخه خوش انصاف مگر کارآموزان روی گنج نشستن که با این اوصاف جمعا نزدیک ۳ سال با احتساب دوران آمادگی برای آزمون و این موانع تحمیلی باید بدون درآمد زندگی کنند..کجای انصاف و عدالت و کسب و کار و حقوق اساسی افراد هست!!!!؟؟

  7. قانون حاکم بر زمان ثبت نام کارآموزان سال ۹۹ باید اعمال بشه
    ما با توجه به اون قانون ثبت نام کردیم و ازمون دادیم
    حالا نمیتونن زیرش بزنن
    فقط کافیه یکیمون دیوان شکایت کنیم
    البته اگر عدالتی برقرار باشه

    1. سلام ..دیوان صلاحیت نداره..بهترین کار قانونی میتونه از طریق کمیسیون اصل نود مجلس باشه

  8. سلام نوشتن که ازمون بر اساس ائین نامه جدید ۲۰اسفند برگزار میشه.یعتی چیییی.ینی باید میانگین ۶۰بزنیم
    چه خبره

  9. در مورد کارآموزانی که همسر آنان در یک کانون دیگر مشغول به کار است، موضوع از چه قرار است؟ یعنی زن باید تمام مدت کاراموزی را از همسر خود دور باشد، تا پس از اخذ پروانه انتقالی بگیرد؟؟
    این که مخالف قانون اساسی و شرع است

  10. واقعا متاسفم برای خودم و خودمون
    من به شخصه اعتراض صد در صدی خودم رو اعلام میکنم و اعلام خواهم کرد .

  11. آقایان عضو کانون که در کارگروه تدوین این آیین نامه با قوه قضائیه همکاری داشتند و با کلی تبلیغ و افتخار با برجام مقایسه کردند الان پاسخگو باشند
    بویژه رئیس کانون خوزستان که با توئیتهای فراوان افتخار میکرد به این آئین نامه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا