قانون آیین دادرسی کیفری جدید به تایید شورای نگهبان رسید

قانون آیین دادرسی کیفری جدید بزودی ابلاغ و اجرایی خواهد شد

اختبار- با وجود انتشار این خبر و با توجه به رفت و آمد های مکرر لایحه آیین دادرسی کیفری بین کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس و شورای نگهبان نباید در انتظار اجرایی شدن این قانون در آینده ی خیلی نزدیک باشیم.

مخصوصا اینکه با دقت در متن این خبر دیده می شود که این تایید به صورت غیر رسمی و توسط نماینده ی شورای نگهبان که حین بررسی در جلسه ی کمیسیون حضور داشته است به عمل آمده و هنوز سیر تایید رسمی این لایحه در شورای نگهبان انجام نشده است.

تایید رسمی شورای نگهبان و برگشت به مجلس و سپس ابلاغ به رییس جمهور برای توشیح و صدور دستور انتشار در روزنامه رسمی و انتشار و مضی مهلت ۱۵ روزه ی قانونی جمعا در خوشبینانه ترین حالت بیش از دو ماه زمان لازم دارد.

با توجه به همه ی این مسائل امیدواریم که این قانون دست کم در چند ماه آینده منتهی به آزمون وکالت پاییز ۱۳۹۲ اجرایی نشود تا تلاش و مطالعه ی داوطلبان در ماه های گذشته بی نتیجه نماند.

آیین دادرسی کیفری جدید

“عبدالعلی میرکوهی” در گفتگو با خبرنگار حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران، از تایید آیین دادرسی کیفری توسط شورای نگهبان خبر داد و گفت: آیین دادرسی کیفری قرار است همراه با آیین دادرسی نیروهای مسلح و آیین دادرسی الکترونیکی از سوی اداره تدوین قوانین مجلس ابلاغ شود.

وی تصریح کرد: بعد از چندین مرتبه ایراد شورای نگهبان به آیین دادرسی کیفری و پس از اینکه ایرادات رفع شد، این شورا با حضور نماینده خود در کمیسیون قضایی، آیین دادرسی کیفری را تایید کرد.

میرکوهی درباره آیین دادرسی نیروهای مسلح گفت: در لایحه تدوین شده در قوه قضاییه و دولت، آیین دادرسی نیروهای مسلح و الکترونیکی ضمیمه آیین دادرسی کیفری نبود، اما در کمیسیون قضایی مجلس، دو قانون یادشده به آیین دادرسی کیفری ضمیمه و به شورای نگهبان ارسال شد.

معاون پارلمانی وزیر دادگستری افزود: پس از ارسال آیین دادرسی کیفری باضمیمه آیین دادرسی نیروهای مسلح و آیین دادرسی الکترونیکی، شورای نگهبان ایراد گرفت که چون این دو قانون از ابتدا ضمیمه لایحه آیین دادرسی کیفری نبوده، بنابراین باید به طور جداگانه بررسی شوند.

وی خاطرنشان کرد:  بررسی آیین دادرسی نیروهای مسلح و آیین دادرسی الکترونیکی براساس اصل ۸۵ قانون اساسی در صحن علنی مجلس تصویب شد و هم‌اکنون بررسی دو لایحه یادشده در دستور کار کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس قرار دارد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا