دکتر اسکینی: «قانون تسهیل» ضررهای جبران‌ناپذیری به بار خواهد آورد

پایگاه خبری اختبار- استاد برجسته حقوق خصوصی کشور در دیدار با وکلای دادگستری نسبت به نتایج تصویب قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار ابراز نگرانی کرد.

به گزارش اختبار به نقل از روابط‌عمومی کانون وکلای دادگستری کرمانشاه، دکتر ربیعا اسکینی در دیدار با اعضای این کانون با اشاره به مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی درخصوص آزمون وکالت اظهار داشت: با تصویب این قانون مطمئنا ایجاد اشکال خواهد شد.

او با بیان «تدوین‌کنندگان این قانون هدف خود را مبارزه با انحصارگرایی و رانت عنوان می‌کنند» گفت: واقعیت این است که انتخاب وکلا ربطی به کانون‌ها ندارد؛ آزمونی برگزار می‌شود و هر فردی که صلاحیت علمی داشته باشد، از هر طبقه و خانواده‌ای باشد، وارد جرگه وکالت می‌شود.

بیشتر بخوانید:

این درحالی است که در کشورهای پیشرفته مانند فرانسه که سال گذشته مستقیماً درگیر آن بودم، کانون های وکلا در مورد جذب وکلا بسیار سخت‌گیرانه عمل می‌کنند و خود کانون‌ها امتحانات تشریحی برگزار می‌کند و بعد از این مراحل در جلساتی اخلاق و رفتار، وضعیت روانی و حتی شرایط جسمانی کاندیداها بررسی‌ می‌شود تا در نهایت تصمیم گرفته شود که آیا این فرد می‌تواند وکیل شود یا خیر.

دکتر اسکینی ضمن اشاره به اینکه درحال حاضر با همین فرایند فعلی برگزاری آزمون هم با مشکل روبرو هستیم افزود: متاسفانه قانون تسهیل با جذب بی‌رویه افرادی که کمترین سواد حقوقی را دارند، نه تنها باتمام سیستم های حقوقی پیشرفته دنیا در تضاد است بلکه نتیجه آن چیزی جز بروز مشکلات متعدد در سیستم حقوقی و قضایی کشور، اشتغال کاذب و بازی کردن با جان و مال و آبروی مردم نیست.

او ضمن انتقاد از بی‌توجهی قانونگذاران به دیدگاه‌های کارشناسی ادامه داد: قبل از تصویب این قانون بارها به بنده گفتند با مسئولین راجع‌به مضرات و خطرات این قانون صحبت کنید که من به آن‌ها گفتم متاسفانه مانند گذشته به حرف‌های اساتید توجه نمی‌کنند. ما می‌رویم صحبت می‌کنیم اما آن‌ها کار خودشان را می‌کنند.

تجربه ممکن است ما را بعداً سر عقل بیاورد اما با تجربه کردن این قانون، ضررهای جبران‌ناپذیری حتی برای جوان‌های ما به بار خواهد نشست.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫۲۴ دیدگاه ها

  1. جناب دکتر اسکینی استاد محترم، بخداوندی خدا درست نیست اینقدر ترس تو وجود مردم انداختن با این مصاحبه ها که مردم تاثیر قرار خواهند گرفت و شما خود میدانید الان ۹۵ درصد کارها با وکالت عادی هر شخصی حتی بیسواد و بدون دانش حقوقی با میل موکل انجام میشود آیا این چند سال مشکل خاصی پیش امده؟ که حالا جنابعالی برای این ۵ درصد مراجعه به دادگاه اینقدر بازتاب ترس فراهم میکنید . حتی یکی از بزرگان علم حقوق معتقد بود که حتی این وکالت هم باید مانند بقیه وکالتهای خصوصی اختیارش با خود موکل باشد که ایا حتی شخص حقوقی را انتخاب کند یا غیر حقوقی که چه بسا درست هم هست. ایا شما از پزشکی که فارغ التحصیل میشو باز برای طبابت ازمون میگیرید؟ اگر دانشگاه را زیر سوال ببرید که از طرفی خود جنابعالی هم سالها استاد همین دانشگاهها بوده اید و اگر دانشگاهی مورد تایید وزارت علوم است پس دیگر فرقی با بقیه ندارد.پس گفته نشود که دانشگاهها سطح پایین هستند که گویا بی احترامی به خود اساتید هم میشود.ایا یاد ندارید هنگامی که حمل نقل اسنپ داشت راه اندازی میشد چقدر علیه ان ترس ایجاد شد که ای واااای ناموس همه در خطر است الان کدام یک از ما و همینطور جنابعالی از این تاکسی اینترنتی استفاده نمیکنید؟ ایا ناموسی در خطر افتاد ؟ یا اینکه چقدر اشتغال سالم ایجاد و نرخها رقابتی شد.کمی واقع بینانه بلاشیم من معتقد هستم باید مناظره هایی زیادی در رسانه ها ایجاد شود و مردم اگاه شوند نه اینکه تیریبون یکطرفه باشد برای صاحبین ذینفع همه بتوانند مطالبشان در دسترس عموم قرار بگیرد و مردم انتخاب کنند برای مردم تکلیف ایجاد نکنیم با ایجاد ترس. سپاس

  2. آقای ایمان مثلاً شما حداقل لیسانس حقوق داری؟! چرا بدون دلیل حرف میزنی از سال ١٣٨٨ تا الان، آزمون کارآموزی رو سنجش برگزار کرده!!! التماس تأمل و تفکر عمیق…

  3. خیلی از کسانی که به واسطه استفساریه قانون تسهیل بیسوادی تو آزمون قبول می‌شوند، کامنت گذاشتند که سؤالات تستی نمی‌تونه ملاک درستی برا پذیرش در آزمون کارآموزی باشه، من سؤالم اینه مگه اکثر شما اصلاً کتب مرجع در سطح کارشناسی رو مطالعه کردید؟! که بتونید در آزمون تشریحی قبول بشید! در بهترین حالت مثلا برا درس مهمی مانند حقوق مدنی سه، یه جزوه بیست یا سی صفحه‌ای خوندید! من خودم یادمه در زمانی که سال آخر کارشناسی حقوق بودیم اکثر بچه‌های کلاس کتاب حقوق اموال و مالکیت مرحوم استاد کاتوزیان رو برا درس حقوق مدنی دو خونده بودیم اما با توجه به این‌که اقناع نشده بودیم قرار گذاشتیم که کتاب حقوق اموال دکتر جعفری لنگرودی رو هم بخونیم! الان کسانی که به دکتر اسکینی ایراد می‌گیرند بگی که دکتر جعفری لنگرودی کی هستش توش می‌مونند! چه برسه به این‌که تألیفات ایشون رو مطالعه کرده باشند!
    موفق و پیروز باشید آقایان و خانم‌ها

  4. آقای محمد، آره دکتر اسکینی چون فرانسه درس خونده به زعم جنابعالی بیسواد هستش و کسانی که مدرکشونو از کالج تورغوزآباد و دوغوزآباد در ایران گرفتند، باسوادتر از ایشون هستند!!!

  5. نظریات یک طرفه رز این سایت مشخص هست.
    شان اساتید بزرگ را حفظ نمایید، اینکه حالا شما و دوستان در ازمون امسال شرکت کردید دلیل نمیشود به این بهانه سعی در پالایش داشته و طوری ساماندهی کنید که متاسفانه جوسازی صورت گیرد و برای رد گم کنی متنی انتشار بدید که مثلا اختبار را طرف …. می دانند این نوع پیام های ساختگی مشخص هست،قطعا حق پیگیری های قانونی هم برای همه متصور خواهد بود. چرا که سعی در ایجاد تشنج و بر هم زدن نظم و تحریک و… دارید منتظر شکایت ما به دلیل کتفان حقایق و وارونگی باشید قطعا دادگاه مطبوعات و هییت منصفه قصاوت خواهند کرد.به حای گفتن حقایق دروغ و ….
    خدا …..

    این پیام برای ارائه به مراجع قضایی مضبوط خواهد ماند

  6. مگه سال ۸۹ که با مدرک لیسانس حقوق پروانه وکالت بدون ازمون دادید اتفاق خاصی افتاد؟؟؟؟
    اینکه دیگه بدتر از اون نیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا