جلیل مالکی: امروز هر سه قوه پشت سر طرح تسهیل ایستاده‌اند/ تاریخ، قضاوت خواهد کرد

پایگاه خبری اختبار- رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز در مراسم تحلیف تعداد ۴٨٠ نفر از کارآموزان وکالت با یادآوری صدمات وارده به نظام قضایی کشور در نتیجه قانون تشکیل دادگاه های عام و حذف دادسراها، همان سرانجام را برای طرح تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار پیش‌بینی کرد.

به گزارش اختبار به نقل از روابط عمومی کانون وکلای دادگستری مرکز، مشروح صحبت‌های جلیل مالکی در این مراسم که روز جمعه ١۴ آبان ١۴٠٠ برگزار شد به شرح زیر است:

امروز روز سوگند کارآموزان عزیز وکالت دادگستری است. کارآموزانی که تا لحظاتی دیگر با وثیقه گذاشتن شرافت خود، سوگند یاد می کنند که مدافع از حق باشند و بجز احقاق حق و رسیدن به عدالت منظور دیگری نداشته باشند. کارآموزانی که با پشت سر گذاشتن ماراتن سنگین آزمون ورودی و اختبار برای ارتقای دانش عملی و نظری ومعدل حرفه ای خود تلاش کردند و نه برای پایین آوردن معدل خود آنگونه که امروز متاسفانه در طرح موسوم به صدور برخی مجوزهای کسب و کار زمینه آن فراهم شده است.

کارآموزانی که امروز مظلومانه شاهد به ثمر رسید طرحی هستند که آمده است تا افرادی را با معدل حداقلی و زیر ده وارد عرصه وکالت دادگستری کند و در کنار این عزیزان که از جان مایه گذاشتند تا در آزمون قبول شوند، قرار دهد و این معنای عدالتی است که امروز ما در حوزه تقنینی کشور مشاهده و ملاحظه می کنیم.

تاریخ، قضاوت سختی خواهد کرد

بدون شک تاریخ این روزها را ثبت خواهدکرد و قضاوت سختی در مورد افرادی که حیثیت علمی و حرفه ای نهادهای حرفه ای را به مسلخ می برند انجام خواهد داد. قضاوتی که زمان آن خیلی به طول نخواهد انجامید.

متاسفانه در مقطع زمانی در کشور قرار گرفته ایم که تاریخ در حال تکرار است. سرگذشت تصویب قانون تشکیل دادگاه های عام و حذف دادسرا ها به نوعی بار دیگر دارد تکرار می شود. در آن زمان همه اندیشمندان کشور و قاطبه حقوق دانان مبرزکشور و اساتید دانشگاه ها و قضات و وکلای فرهیخته مخالفت جدی خود را با تصویب قانون تشکیل دادگاه های عام اعلام کردند اما متاسفانه گوش شنوایی برای شنیدن نبود و نتیجه آن شد که بعد از سالها با تحمیل هزینه های سنگین به کشور و ملت قانون مذکور کنار گذاشته شد و رئیس وقت قوه قضاییه ویرانه ای را در بستر قانون مذکور تحویل گرفت و بعد آن هم هیچ کسی بابت این زیان سنگین و صدمه به حقوق مردم مواخذه و محاکمه نشد.

گوش شنوایی برای شنیدن ندای دلسوزان وجود ندارد

متاسفانه امروز این صحنه در حال تکرار است و این بار در قالب طرح تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار. قاطبه حقوقدانان و قضات و وکلای کشور و اساتید برجسته حقوق کشور مخالفت جدی خود را با این طرح بیان کردند و آن را غیر کارشناسانه و مغایر با همه اصول و موازین دانستند. ولی متاسفانه گوش شنوایی برای این ندای دلسوزانه وجود نداشته و کماکان متولیان این امر با هجمه وسیع رسانه ای که در اختیار دارند در رسانه های جمعی دولتی و غیر دولتی اصرار بر تصویب آن دارند.

سه وجه تشابه بین فرایند تصویب قانون تشکیل دادگاه های عام و طرح تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار وجود دارد که دردمندانه عرض می کنم. شباهت اول اتحاد قوای سه گانه برای تصویب هر دو طرح است. در آن زمان هر سه قوه متحدا به دنبال تصویب این طرح بودند و آن را تحولی شگرف در نظام قضایی کشور می دانستند. امروز هم هر سه قوه پشت سر طرح تسهیل قرار گرفته و تصویب این طرح را موجب ایجاد تحول در کسب و کار دانسته و توجه ندارند که وکالت دادگستری کسب و کار نیست تا مشمول این طرح قرار گیرد. وجه تشابه دوم مخالفت قاطبه حقوقدانان دلسوز کشور بود که آن روز نوشتند و گفتند ولی کسی توجه نکرد و امروز نیز نوشتند و گفتند که مواد حقوقی این طرح چیزی جز تنزل مدارج حرفه ای حقوقی را در پی ندارد ولی کسی توجه نکرد.

و تشابه سوم هجمه سنگین و بمباران رسانه ای است که هم در آن زمان وجود داشت و هر روز در مدح لایحه تشکیل دادگاه های عام گفته می شد و امروز هم دقیقا در حال تکرار شد. هجمه سنگین رسانه ای که در مدح طرح تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار در چندین ماه گذشته در رسانه ملی انجام شد کم نظیر بود و این در حالی بود که هیچ فرصت برابری در اختیار کانون های وکلا برای دفاع و روشن گری اذهان مردم قرار داده نشد که این امر هم عدالت آقایان را در استفاده از امکانات دولتی نشان می دهد.

عقلای قوم جلوی هرج و مرج در نهادهای حقوقی کشور را بگیرند

با توجه به تجربه تلخ گذشته باید گفت آزموده را آزمودن خطاست و این طرح نیز سرنوشتی بهتر از سرنوشت قانون تشکیل دادگاه های عام نخواهد داشت. امیدوارم در فرصت باقی مانده عقلای قوم مقابله کنند و اجازه ندهند تا طرحی که موجبات ایجاد هرج و مرج در نهادهای حقوقی حرفه ای کشور را فراهم خواهد کرد به نتیجه برسد. ما بارها گفته ایم قانونی که مورد پذیرش ذینفعان آن قرار نگیرد و به زور و با قدرت تحمیل شود در اذهان جامعه هدف، متروک خواهد شد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫۱۵ دیدگاه ها

  1. الان که به ادعای غیرواقع شما تعداد وکلا کم هست ملت نمیتونن باسواد هارو تشخیص بدن چه برسد به هرج و مرجی ک میخواهند راه بیندازند ، همین الانش معیار و ملاکی براتشخیص سواد وکیل نیست ، کجای دنیا تشخیص علم وکیل و پزشک و… به مردم سپرده میشه؟ اگه اینجوریه بزارن ما هم دکتر بشیم ملت خودشون علم مارو تشخیص بدن خوبه؟ نه خانم بیاین پایین تشخیص سواد وکیل باید توسط کسانی که متخصص اند باشه با استاندارد ترین روش های (ممکن)

  2. آخ گل گفتین،سئوالاتی که شماها وکلای به قول خودتون باسواد زدین وقبول شدین تا قبل سال ۹۷ به قدری ساده هستن که داوطلبین امروز فکر کنم اونا رو بزنن بدون غلط قبول میشن،درضمن شما که اینهمه ادعای باسواد بودن رو دارید چرا اینقدر نگرانید،مطمئن باشید مردم سراغ شما باسواد ها رو میگیره

    1. نمونه آیکیو افراد موافق این طرح !!!!یعنی انقد سخته که بفهمین اون زمان که آزمون وکالت به نظر شما آسون بوده داوطلبین منابع کمتری داشتند سوالات غیرقابل پیشبینی تر بود نه الان که هزار جور کتاب تست و موسسه و …هست، اونموقع قبول شده ها برترین خودشون بودن الان هم برترین خودشان

  3. سران سه قوا دو سال قبل هم در همین زمان تصمیماتی گرفتند ولی هیچ کدام از آنها تبعات تصمیم گیری رو به عهده نگرفت و کی بود کی بود من نبودم راه انداختند, اون تصمیم هم به نفع مردم نبود و فقط منافع خودشون رو تامین میکرد این هم به نوعی دیگر همون تبعات رو داره با این تفاوت که صداش چند سال بعد در میاد, به نظرم سه قوه به این نتیجه رسیدن که وکلای آزاد برای منافعشون خطر داره اما قضات هر چی باشه از خودشونن و خطری براشون ندارن؛ پس یا باید کانونها خیلی تلاش کنند یا کار وکالت مستقل رو تموم شده بدونیم.

  4. جناب جلیل مالکی وقتی شماها نتوانستین در این چند سال طرح جامعی ارائه بدین ویا تصمیم قاطعی بگیرین یقینا ی عده دیگر واستون تصمیم میگیرن
    کبری تصمیم گرفت بلاخره کیف دفتر دستک رو تو باغ جا نذاره شما چطور؟؟؟؟
    اجازه بدین سران سه قوه کارشونو انجام بدن
    مردم خودشون تصمیم میگیرن به کی وکالت بدهن…..

    1. مشکل اینجاست که سران سه قوه حق ندارند برای وکلای مردم تصمیم بگیرند .
      قوا زیر پرچم حکومت هستند
      و وکلا درمقابل آنها
      وظیفه ی وکیل اینست که هرکجا حکومت و علی الخصوص قوه ی قضاییه دست از پا خطا کرد از حق مردم در مقابل آن دفاع کنند
      حرف شما مثل اینست دزد بگوید من تصمیم میگیرم مجازات بشوم یا نه یا چگونه وشما هم بگویید چون محکمه حکم نداده بگزارید دزد انجام بدهد
      البته که قضات ما انسان های شریف و درستکاری هستند و این مثال تند بنده صرفا برای این بود که متوجه بشین که دچار چه مغلطه ای شده اید

  5. اینطوری نمیشه
    باید یک کاری کرد
    باید دفاتر اسنادرسمی،مشاوران قوه قضاییه و وکلا همه با هم متحد بشیم
    ناسلامتی همه حقوق دانیم
    شان کاری وکلا و دفاتر اسناد رسمی رو آوردن پایین
    الان همه در یک کشتی نشستیم
    چرا این سه گروه نشست ها ی مشترک نمیذارن و با هم رایزنی نمیکنن
    زندگیمون بر باد میره………..

  6. با سلام آیا وقت آن نشده کانون وکلا بابت اشتباهات خود در چندین سال گذشته از جامع حقوق وشرکت کنندگانی که با تراز بالای ۹۰۰۰ در این آزمون پذیرفته نشدندعذر خواهی کنند دررصورتی که خیلی از دوستانی که خود ادعای دلسوزی و نگران سطح علمی وکلا هستند با تراز علمی کمتر ۸۰۰۰پذیرفته شدند و باعث به وجود آمدن وضع موجود شدند

  7. باسلام و عرض ادب محضر جناب آقای مالکی عزیز
    حقیر از شما می خواهم حال که اراده قوا بر تسهیل مجوز به جوانان هست شما هم در این راستا یک قدمی به نفع جامعه و جوانان بردارید و حمایت کنید تا زودتر جوانان و چشم به راه‌اندازی زودتر مجوز بگیرند و وارد بازار کار شوند. یاعلی

  8. با سلام
    دیدید قدرت و اتحاد قضات را چطور طرح را به نفعشان کله پا کرد😁
    از علمای کانون وکلا و اسکودا سوالی دارم؟؟
    اقای محترم یه جوری میگید بیسوادها میان در وکالت که انگار شماها وکلای فعلی را از مریخ سوا کرده اند و به عرصه وکالت ایران اورده اند

    بابا شماها هم تواین مملکتی درس خوندید که داوطلبان فعلی درس خوندن چرا خودتونو تافته جدا بافته میدونید
    چرا شماها که قانون را افریده اید و از ش دفاع میکنید تابحال از راه قانون به فکر رفع مشکلات صنف وکالت نبودید؟؟
    چرا سد وکالت را روز به روز بلندتر و دست نیافتنی تر کردید؟
    راستی چرا امار تعداد قاضی که تا حالا پروانه وکالت گرفتن را با یک مقایسه ساده با تعداد داوطلبان ورودی از راه آزمون وکالت ، به مردم و مجلس اعلام نکردید و اعلام نمیکنید؟؟
    نکنه میترسید؟؟🤔

  9. اگه طرح با درنظر گرفتن اون دو موردی که شورای نگهبان بهش ایراد کرده تصویب بشه قبول در غیر این صورت ارزشی نداره و حق کشی هستش یکی نیست بگه نماینده مجلس و قاضی اگه واقعا صلاحیت داره کارآموزی نرفت اشکال نداره ولی باید آزمون رو بده وگرنه حق الناس هستش اعضای شورای نگهبان که باید بیشتر از بقیه به قضیه حق الناس توجه کنه و با توجیه هایی مثل قانون اساسی حق الناس رو زیر پا نگذارن بابا یکی نیست بگه شرع هم بسته به شرایط و زمان بعضی کارهارو گفته نکنید حالا قانون اساسی جای خود داره

  10. این ها همه نتیجه تنگ نظری های خود کانون های وکلا در اعلام ظرفیت های اندک و طرح سوالات ناهنجار در سال های گذشته است… یادتان هست سال ۱۳۸۸ فقط ۶۰۰ نفر اعلام ظرفیت شد؟؟؟؟ یادتان هست سال ۱۳۸۹ فقط ۶۳۰ نفر…. سال ۱۳۹۵ چطور؟؟؟ یادتان هست ۶۰۰ نفر اعلام ظرفیت شد؟؟؟؟ چه خانواده ها و چه جوان هایی که سرمایه گذاری های ده ها ساله شان هدر شد….
    چه جان ها و چه ناموس ها و چه مال ها که در پشت آزمون وکالت هدر شد…
    چه جان ها و چه مال ها و چه ناموس ها که در اثر نبود وکیل به تعداد کافی هدر شد…
    رییس کانون مرکز به این نکته اشاره نکردند که وقتی تنگ نظری کانون های وکلا باعث ایجاد وکلای ۱۸۷ شد چه بلایی بر سر کانون های وکلای کشور نازل شد…

  11. بریدخدا رو شکر کنید که مجلس قانونی نذاشت که شما عزیزان بزرگورار هم در آزمون وکالت شرکت کنید که اگر اینطور می شد مطمعنا خیل عظیمی از آقایان وکلای فعلی باید با ردای وکالت خداحافظی می کردند، اینقدر شما و بزرگانتون انحصار و انحصار را ایجاد کردید و فکر کردید که چون کانون وکلا هستید و صاحب نظر در قانون، هیچ قدرتی تاب مقاومت در مقابل شما رو نخواهد داشت غافل از اینکه حتی اگر بر فرض محال که محال نیست، حقی از شما در طرح کسب و کار زایل شده باشد، صرف کار تبلیغاتی حتی توانایی این را نداشتید که یک دفاعیه قانونی و حقوقی قوی و منسجم بنویسید که بتواند نمایندگان مجلس و قوه مجریه و قضائیه را مجاب نماید که درتصویب این طرح عجله به خرج ندهد، اما از سوی کانون فقط رایزنی بود و فقط سخن گفتن . و این شد که نباید می شد.

  12. روسای کانون و اعضای تصمیم گیرنده اگر چند سال پیش به انتقادات منطقی داوطلبان ، اساتید دانشگاه و حتی بسیاری از اعضای دلسوز و بی طرف خود کانون به نوع سوالات و شیوه برخورد با داوطلبین و… توجه میکردند و دائم با گفتار و رفتار نمک به زخم افراد نمی پاشیدند الان هم حمایت فارغ التحصیلان حقوق و داوطلبین را با خود داشتند هم مردم عادی جامعه را ،چون داوطلبان هم بالاخره خانواده و دوست و آشنایی دارند و نمیتوان از قدرت توده مرد چشم پوشی کرد. اما این نگاه از بالا به پایین و همراه تکبر باعث چنین وضعی شد. آزمون وکالت را به آزمونی عجیب و غریب و پرحاشیه تبدیل کردند و از این بازار آشفته چه افرادی که سودهای کلان از جیب داوطلب بیکار به دست آوردند! هر شغلی که از آن مخارج زندگی مطابق قانون و اخلاق تامین شود مقدس و قابل احترام است ولی چنان رفتار میکنند که انگار فقط وکالت مقدس و منحصر به فرد است!! آقایان هیچوقت متعرض انواع و اقسام سهمیه ها و رانت اعطای پروانه بدون آزمون به افراد مختلف نشدند اما تا جایی که توانستند به داوطلبان تاختند و موانع مختلف ایجاد کردند!! این دوگانگی رفتار باعث چنین وضعی شد رفتار تعداد نسبتا زیادی از وکلا در فضای مجازی بویژه اینستاگرام در این یک ماه اخیر که جز تهمت و تحقیر داوطلبان نبود و با انواع جملات ناشایست از جمله تنبل، بیسواد و… داوطلبان را خطاب قرار دادند آیا از طرف روسای کانون ها مورد انتقاد قرار گرفت؟؟؟ به قول حضرت حافظ “هرکسی آن درود عاقبت کار که کشت” نتیجه دشمن تراشی جز این نیست.
    آقایان و خانمهایی که بدون آزمون یا با آزمونی ساده و در حد نص سالهای گذشته موفق به دریافت پروانه شده اند و الان چشم دیدن سایر افراد خواهان ورود به وکالت را ندارند(لطفا نگویید چنین نیست که کاملا از رفتا شما هویداست و علتش را بهتر میدانید پس با خود صادق باشید) بارها گفته شده اگر ادعای سواد و علم الهی! دارید خب همراه داوطلبان جدید در آزمون شرکت کنید تا یکبار برای همیشه سطح معلومات و سواد شما مشخص شود. ادعا و حرف ثابت کننده هیچ چیز نیست.
    سرچشمه شاید گرفتن به بیل —- چو پر شد نتوان بستن به پیل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا