جزییات جذب قضات و نیروهای اداری قوه قضاییه

 جزییات جذب قضات و نیروهای اداری قوه قضاییه تشریح شد

نتیجه آزمون تستی تصدی منصب قضا نیمه اول آبان منتشر خواهد شد

سایت جذب اختصاصی قضات آبان ماه باز می شود

پایگاه خبری اختبار- معاون منابع انسانی قوه قضاییه در نشست خبری آزمون تصدی منصب قضا، از آخرین وضعیت جذب قضات و نیروهای اداری قوه قضاییه خبرداد.

به گزارش پایگاه خبری اختبار به نقل از معاونت منابع انسانی قوه قضاییه، حجت الاسلام علیرضا امینی در نشست خبری که در محل برگزاری آزمون داوطلبان قضاوت برگزار شد، گفت: امروز جذب عمومی آزمون قضاوت در ۱۹ استان کشور با شرکت ۴۵ هزار نفر از فارغ تحصیلان رشته حقوق برگزار شد. هفته گذشته هم ۲ هزار نفر از داوطلبان حوزوی آزمون قضاوت دادند و با احتساب ۳ هزار نفر که در جذب اختصاصی شرکت خواهند کرد، ۵۰ هزار نفر دواطلب منصب قضاوت با یکدیگر رقابت می کنند.

وی ادامه داد: نتایج این آزمون تستی را سازمان سنجش در نیمه آبان ماه اعلام می کند و در نهایت ۲۸ آبان پذیرفته شدگان این آزمون، به  آزمون تشریحی دعوت می شوند.

معاون منابع انسانی قوه قضاییه در ادامه با بیان اینکه نتایج آزمون تشریحی هفته اول بهمن اعلام می شود اظهار کرد: داوطلبانی که دو آزمون تستی و تشریحی را با موفقیت طی کردند، برای مرحله سوم، مصاحبه علمی دعوت و نتایج آن هم تا پایان سال ۹۵ اعلام می شود. قبول شدگان برای مراحل بعدی تست شخصیت و… فراخوانده می شوند.

به گفته وی پس از گذر این مراحل و قبولی در آزمون های شخصیت، دوره های آموزشی داوطلبان منصب قضاوت آغاز می شود. دورهای آموزشی بر حسب اینکه پذیرفته شدگان دانشگاهی باشند یا حوزوی، از یک سال تا ۱۸ ماه است و پس از موفقیت در اختبار علمی، ابلاغ قضایی برای آن ها صادر می شود.

 آزمون آمادگی شغلی ویژه داوطلبان منصب قضا برگزار می شود

معاون منابع انسانی قوه قضاییه با اشاره به تفاوت مراحل جذب در این دوره با سال های گذشته گفت: امسال علاوه بر روال سال های گذشته، آزمون آمادگی شغلی را هم در نظر گرفتیم و روز به روز استانداردهای جذب را به مرحله بالاتر ارتقا داده ایم. تست آمادگی شغلی رویکرد ما را به جذب حرفه ای تر نشان می دهد. همچنین از نیمه سال ۹۴، پس از مرحله مصاحبه علمی، آزمون تست شخصیت برگزار می شود.

وی گفت: برخی از فارغ تحصیلان مراکز علمی در جذب اختصاصی شرکت می کنند که طی چند نوبت در طول سال انجام می شود. این افراد کسانی هستند که برابر آیین نامه جذب امتیازات خاصی دارند، مراحلی را گذارنده اند یا در دانشگاه های خاصی تحصیل کرده و نمرات بالایی دارند ، که به جذب اختصاصی دعوت شده و دو آزمون تستی و تشریحی را نمی دهند.

 به گفته معاون منابع انسانی قوه قضاییه، میزان جذب اختصاصی و عمومی برابر است و نسبتی مساوی دارند.

آبان ماه سایت برای جذب اختصاصی قضات باز می شود

 حجت الاسلام امینی با بیان اینکه در جذب اختصاصی افراد مرتب دعوت می شوند، افزود: در آبان ماه سایت برای جذب اختصاصی باز شده و علاقمندان با توجه به شرایطی که در سایت مطرح شده، ثبت نام کنند.

 معاون منابع انسانی قوه قضاییه با اشاره به اینکه یک سوم شرکت کنندگان آزمون قضاوت زن می باشند، اظهار کرد: نسبتی برای جذب به عنوان قاضی تعیین نمی کنیم و با توجه به نیازهایی که در آن سال برای محاکم و دادسراها وجود دارد، خانم برای دادیاری دادسرا و محاکم خانواده جذب می شود.

 وی با اشاره به اینکه  8 درصد مجموعه قضایی زن می باشند اظهار کرد: هم اکنون ۸۰۰ قاضی زن در دستگاه قضا مشغول به کار می باشند که عمدتا در سمت دادیاری، بازپرسی و محاکم خانواده مشغول به کار می باشند. پایین بودن آمار زنان در دستگاه قضا به دلیل تفاوت های جنسیتی نیست بلکه کارهایی که خانم ها برحسب شرایط و ضوابط می توانند تصدی کنند، تعداد آن پست ها به طور طبیعی کمتر است. بنابراین تعداد شرکت کنندگان آن هم کمتر می شود.

ابلاغ قضایی ۱۱۰۰ قاضی تا پایان سال

معاون منابع انسانی قوه قضاییه با بیان اینکه حدود هزار نفر طی ۲ سال گذشته جذب شده اند، تصریح کرد: معمولاً بنا بر جذب ۸۰۰ نفر قاضی است؛ اما گاهی امتیازات افراد به گونه ای است که می توان ۲۰۰ نفر هم اضافه کنیم. در حال حاضر ۱۷۰۰ نفر از داوطلبان که در دو سال گذشته وارد مجموعه شدند در دوره های آموزشی ۱۱ مرکز مشغول هستند و تا پایان سال ۱۱۰۰ نفر آنان ابلاغ قضایی را می گیرند.

جذب یک پنجم قضات از دانشگاه علوم قضایی

وی با اشاره به اینکه یک پنجم نیروها  از محل دانشگاه علوم قضایی جذب می شوند، افزود: دانشگاه علوم قضایی ظرفیتی بین ۱۵۰ الی ۲۰۰ نفر را در اختیار دستگاه قضا می دهد. از میان بورسیه های دانشگاه علوم قضایی، اختبارهایی انجام می شود. دانشجویان بورسیه دانشگاه علوم قضایی تکمیل آموزش های خود را در مراکز ۱۱ گانه شرکت می کنند و پس از فارغ تحصیلی از دانشگاه، سنجش هایی انجام می شود و اگر همچنان استانداردها را داشته باشند، به دوره های آموزشی ما دعوت شده و پس از یک سال، وارد سیستم خواهند شد.

 نظارت هیئت ممیزی بر قضات جوان

 حجت الاسلام امینی در پاسخ به این سوال که هیئت ممیزی تاکنون فعالیت قضات چند استان را مورد بررسی قرار داده تصریح کرد: افرادی که ابلاغ قضایی می گیرند، نوع استخدامشان آزمایشی است. به این معنا که اگر فردی بنا بر ضوابط معین کار خود را انجام نداد، برای تبدیل آزمایشی به قطعی، ابلاغ قطعی برای او انجام نمی شود. بخشی از آنها از دستگاه جدا شده و بخشی دیگر هم مهلت می گیرند.

 وی تصریح کرد: در حال حاضر هیئتی به نام هیئت ممیزی، در ذیل آن گروه هشت نفری از قضات و اساتید دستگاه مأموریت رصد  فعالیت آزمایشی قضات را دارند. این رصد در فرایند پیچیده ای عملکردها و آرا دیده شده و گفتگو و مصاحبه هایی انجام می دهد و مجموع گزارش آن به عنوان نظر هیئت ممیزی به کمیسیون نقل و انتقالات داده می شود. چنانچه عملکرد قاضی مناسب بود از وضعیت آزمایشی به قطعی و اگر نقص داشت ابتدا مهلت داده می شود و سپس در حالت تکرار، از دستگاه جدا می شوند.

معاون منابع انسانی قوه قضائیه تاکید کرد: تاکنون فعالیت آزمایشی ۵۰۰ قاضی در ۷ استان کشور بررسی شده که نتایج آن به زودی به کمیسیون نقل و انتقالات اعلام می شود.

حجت الاسلام امینی با اشاره به جذب ۱۰۰ قاضی در شوراهای حل اختلاف گفت: برابر اصلاحیه انجام شده، قاضی به طور مستقل و تمام وقت در اختیار شورای حل اختلاف  قرار می دهیم.  بیش از ۱۰۰ قاضی در اختیار شورای حل اختلاف گذاشتیم. همین تعداد را هم برای شورا درنظر گرفتیم.

۵۰۰ شغل برای شورای حل اختلاف در نظر گرفته شده است

 ویافزود: قانون جدید اجازه می دهد که قضات بازنشسته در شورای حل اختلاف مشغول به کار شوند. چنانچه کمیسیون نقل و انتقالات موافقت کرد، با قضات بازنشسته قرارداد همکاری می بندیم که پاره وقت یا تمام وقت در شورای حل اختلاف همکاری داشته باشند.

معاون منابع انسانی قوه قضائیه با اشاره به اینکه هر شغلی اقتضائاتی دارد افزود: پیچیدگی های در برخی از مشاغل وجود دارد که باید افراد به لحاظ آمادگی شخصیتی مورد اختبار قرارداد. در گذشته داوطلبان به دستگاه های بیرون معرفی می شدند و شرح حال از شخصیت آن ها گرفته می شد اما در وضعیت جدید این موضوع جدی تر و از اساتید به نام کشور هم  دعوت شده است.

 وی ادامه داد: افرادی که در آزمون های ما قبول می شوند در یک تست و مصاحبه شرکت می کنند. رویه ای که در کشورهای جهان وجود دارد.

 حجت الاسلام امینی با بیان اینکه در ۵ سال گذشته ۳۶۰۰ نفر جذب دستگاه قضا شده و حدود هزار نفر از دستگاه قضا خارج شده اند. اظهار کرد: جذب نیروی جدید لازم است چرا که با گذشت بیش از سی سال از دادگستری نوین، بخش قابل توجهی از آنها در سن بازنشستگی هستند. گرچه سعی ما این است که تجربه قضایی از دستگاه قضا خارج نشود.

وی با بیان اینکه امروز به لحاظ تعداد نیرو از وضعیت نسبتا بحرانی خارج شدیم تآکید کرد: فضای کار باید برای قاضی شلوغ نباشد، بنابراین به نیروهای جوان همچنان نیاز داریم.

تقریباً دادسراها نیروهای نسبتاً جوانی هستند که طی همین چند سال جذب شدند. نیروهایی که در محاکم مشغول کار هستند باید از مسیر دادسرها عبور کنند و بنا براین باید نیروهای جدید به دادسرا بفرستیم.

 معاون منابع انسانی قوه قضاییه با اشاره به شاخص نیروهای جدید بیان داشت: با توجه به استقبالی که از جذب اختصاصی می شود و سطح تحصیلات حقوقی که داوطلبان منصب قضا که غلبه بر کارشناسی ارشد و دکتری است و همچنین با توجه به رقابت سنگینی که وجود دارد، استاندارد خوبی را رعایت می کنیم و نیروهای جوان افرادی با انگیزه و باسواد خواهند بود.

وی با اشاره به بخش جذب نیرو تاکید کرد: بیشترین انتظار ما در بخش اداری است. چرا که هر قاضی که به مجموعه وارد می شود به طور معمول باید ۲.۵ برابر باید نیروی اداری داشته باشیم. قضات به افرادی نیاز دارند که دستیار آنها هستند و خدمات اداری به قاضی ارائه می کنند .

 حجت الاسلام امینی با اشاره با اینکه نیمی از پست های اداری ما بلاتصدی است، گفت: در بخش قضایی جذب ۵۰۰ نفر هم برای ما وضعیت قابل قبولی است. اما آنچه که از دولت توقع داریم، مجوز جذب ۵ هزار کارمند اداری است که ردیف بودجه آن هم در نظر گرفته شود.

وی تأکید کرد: اگر قاضی به اندازه کافی کارمند اداری نداشته باشد کار برای او مشکل می شود. برای روان شدن کار قضایی به همکاران اداری نیاز داریم و در بسیاری از مراحل بدون حضور آنها کار سخت پیش می رود.

 سال گذشته  1000نفر از کارمندان و امسال هم ۵۰۰ نفر بازنشسته شدند. به نظر می رسد در طول برنامه ششم سالی ۳ هزار نیروی اداری باید به دستگاه قضا وارد شود.

 مصاحبه علمی ۲۰۰ قاضی برای مناطق محروم

 وی با اشاره به جذب قاضی برای مناطق محروم گفت: دستگاه قضایی در مناطقی به قاضی نیاز دارد و قبول شدگان هم این موضوع را پذیرفته اند. متناسب با نیاز مناطق و برابر الویت بندی ها و البته با ملاحظه شرایط داوطلبان آنها را به کار می گیریم.

در ابتدای سال ۹۵ آزمونی برای ۵ استان برگزار شد که نتایج آن اعلام شد. ۲۶۰۰ نفر در آزمون منطقه محروم شرکت کردند و مصاحبه علمی انجام شد و در انتظار سایر مراحل می باشند.

تا پایان سال ۳۰۰ قاضی جدید وارد محاکم تهران می شوند

 در برخی از مناطق چون استان های خوزستان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان به قاضی نیاز دارند و وجود قضات غیر بومی کار را برای آنها سخت می کند. سعی بر این است که با بومی گزینی تا حدی مشکل این مناطق را رفع کنیم.  برای استان تهران هم تا پایان سال ۳۰۰ قاضی و ۳۰ قاضی برای شورای حل اختلاف در اختیار این استان قرار می گیرد.

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫۲ دیدگاه ها

  1. باسلام وعرض ادب، میخواستم بدونم آزمونی برای جذب نیروی اداری دردادگستری (به جز قاضی) برگزار میشه؟ زمان اون کی هست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا