تصویب‌نامه در خصوص کمیسیون خاص امور کلان‌شهر تهران و سایر کلان‌شهرها

تصویب‌نامه در خصوص تعیین هدف و مأموریت، راهبردها و شرح وظایف کمیسیون خاص امور کلان‌شهر تهران و سایر کلان‌شهرها

مصوب جلسه ۲۵ تیر ۱۳۹۳ هیات وزیران

الف ـ هدف و مأموریت، راهبردها و شرح وظایف کمیسیون خاص امور کلان‌شهر تهران و سایر کلان‌شهرها موضوع تصویب‌نامه شماره ۱۸۱۵۴۷/ت۵۰۲۶۹هـ مورخ ۶/۱۲/۱۳۹۲ به شرح زیر تعیین می‌شود:

۱ـ هدف و مأموریت:

سیاستگذاری، زمینه‌سازی، بررسی لوایح و مقررات و در صورت لزوم ایجاد ساز و کار مناسب به منظور ایجاد مدل مطلوب تعامل قوه مجریه و مدیریت شهری در جهت تحقق مدیریت مطلوب یکپارچه شهری از طریق تعریف نسبت بین ارکان اداره ملی و مدیریت محلی

۲ـ راهبردها:

الف ـ توسعه پایدار محلی

ب ـ بهبود نظام مدیریتی کلان‌شهرها و مجموعه‌های شهری مربوط به آنها مبتنی بر مدیریت آمایشی

ج ـ نظارت دقیق و کارآمد بر گسترش کلان‌شهرها و مجموعه‌های شهری مربوط به آنها

د ـ تحقق حداکثری حقوق شهروندی

هـ ـ افزایش سطح مشارکت مردم در اداره امور محلی با رعایت اصل (۱۰۳) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران

و ـ ارتقاء کیفیت محیط زیست

ز ـ تحقق نظام مالیه محلی و درآمد پایدار

۳ـ شرح وظایف:

الف ـ تدوین و به روز رسانی منظم سند آسیب‌شناسی، طبقه‌بندی، اولویت‌بندی و رفع برنامه‌ریزی شده مسایل و مشکلات کلانشهرها و مجموعه‌های شهری مربوط به آنها و بررسی و اتخاذ تصمیمات لازم برای رفع مسایل و مشکلات مذکور در چهارچوب مقررات مربوط.

ب ـ سیاستگذاری، هماهنگی و حمایت مدیریت کلان‌شهرها و مجموعه‌های شهری مربوط به آنها به منظور تحقق مأموریت کمیسیون با اولویت تحقق مدیریت یکپارچه شهری و بهبود نظام مدیریتی کلان‌شهرها و مجموعه‌های شهری مربوط به آنها با رعایت قوانین و مقررات مربوط.

ج ـ تدوین و ارایه پیشنهادهای لازم به منظور رفع مشکلات مدیریت شهری کلان‌شهرها و مجموعه‌های شهری مربوط به آنها با اولویت رفع تداخل نهادهای موازی و هماهنگی دستگاههای اجرایی و مدیریت شهری در اجراء ارتقای کیفیت زندگی شهروندان، توجه به رعایت ظرفیت زیستی، آثار زیست محیطی (به ویژه آلودگی هوا)، حل معضل ترافیک، توسعه حمل و نقل عمومی و ایمنی شهری.

د ـ سیاستگذاری به منظور توقف روند مهاجرت موجود به کلان‌شهرها و مجموعه‌های شهری مربوط به آنها و ایجاد مزیت برای بازتوزیع فعالیت و جمعیت در چارچوب سیاستهای کلی آمایش ابلاغی مقام معظم رهبری، برنامه آمایش جامع کشور، طرح کالبدی ملی و با رعایت قوانین و مقررات مربوط.

هـ ـ تدوین و تنظیم مدل و ساز و کار مالی و تدوین بودجه کلان‌شهرها و مجموعه‌های شهری مربوط به آنها با هدف تحقق نظام مالیه محلی و درآمد پایدار و ارایه به مراجع قانونی ذی‌ربط برای تصویب.

و ـ ارزیابی روند اجرای قوانین و مقررات حوزه مدیریت شهری در کلان‌شهرها و مجموعه‌های شهری مربوط به آنها و میزان اثربخشی آنها و دستیابی به اهداف پیش‌بینی شده با استفاده از ظرفیت دستگاههای اجرایی و شهرداریها.

ز ـ تدوین فرآیندهای اجرایی به منظور جلب و افزایش مشارکت شهروندان، نهادهای حرفه‌ای، صنفی و مدنی بر مبنای دسترسی آزاد شهروندان به اطلاعات در مراحل بررسی و تصمیم‌سازی پیرامون مسائل کالبدی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و زیست محیطی کلان‌شهرها با رعایت قوانین و مقررات مربوط.

ح ـ سیاستگذاری و تدوین نحوه واگذاری انجام طرحها، مطالعات و پژوهش‌های مربوط به مسایل و مشکلات کلان‌شهرها توسط دستگاه‌های اجرایی و شهرداری‌های کلان‌شهرها به دانشگاه‌ها، مراکز مطالعاتی و پژوهشی و مشاوران ذی‌صلاح داخلی و خارجی با هدف هم‌افزایی و افزایش بهره‌وری، کارایی و اثربخشی آنها با رعایت قوانین و مقررات مربوط.

ب ـ استاندار، رئیس شورای شهر و شهردار سایر کلان‌شهرها (حسب مورد) با حق رأی در جلسات کمیسیون اصلی (به تشخیص رئیس کمیسیون) و معاونین آنها در جلسات کمیته فرعی (به تشخیص دبیر کمیسیون) حضور می‌یابند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا