آیین‌نامه اجرایی بند (ب) ماده(۴۴) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران

آیین‌نامه اجرایی بند (ب) ماده (۴۴) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران

شماره: ۷۱۳۸۸/ت ۵۷۶۰۶هـ                                                              مورخ:۱۴۰۰/۰۷/۰۷

  • وزارت نیروـ وزارت نفت ـ وزارت صنعت، معدن و تجارت
  • وزارت امور اقتصادی و دارایی ـ سازمان برنامه و بودجه کشور

هیأت وزیران در جلسه ۴/۷/۱۴۰۰ به پیشنهاد وزارتخانه­ های نیرو و نفت و سازمان برنامه و بودجه کشور و به استناد تبصره بند (ب) ماده (۴۴) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ـ مصوب ۱۳۹۵ـ آیین­ نامه اجرایی بند یادشده را به شرح زیر تصویب کرد:

آیین‌نامه اجرایی بند (ب) ماده (۴۴) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران

ماده ۱ـ در این آیین‌نامه، اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می­روند:

۱ـ بازدهی: نسبت انرژی الکتریکی تولیدی نیروگاه­های حرارتی، تقسیم بر ارزش حرارتی سوخت مصرفی آنها.

۲ـ تولید پراکنده حرارتی مقیاس کوچک: واحد تولید برق که بهره‌برداری فنی از آن به صورت متصل به شبکه سراسری برق و در مواردی به صورت جزیره‌ای امکان­پذیر باشد و ظرفیت عملی تولید آن در محل اتصال به شبکه توزیع از (۲۵) مگاوات بیشتر نباشد.

۳ـ نیروگاه‌های تجدیدپذیر: واحد تولید برق از منابع انرژی تجدیدپذیر و پاک از جمله زیست­توده، بادی، خورشیدی، آبی کوچک تا ظرفیت (۱۰) مگاوات، زمین گرمایی و سایر انواع فناوری‌ها.

ماده ۲ـ وزارت نیرو موظف است به منظور افزایش بازدهی و ضریب بهره‌وری نیروگاه‌ها، نسبت به صدور موافقتنامه اصولی یا انعقاد قرارداد خرید برق برای طرح‌های احداث نیروگاه‌های جدید با بازدهی پنجاه و پنج درصد (۵۵٪) تا شصت درصد (۶۰٪) اقدام نماید. (اصلاحی ۱۴۰۰/۱۰/۲۶)

ماده ۳ـ به منظور ایجاد انگیزه لازم برای توسعه سرمایه‌گذاری در احداث نیروگاه‌های دارای بازدهی بالا، برنامه افزایش نرخ سوخت نیروگاهی حداکثر یک دوره پنجساله با پیشنهاد مشترک وزارتخانه‌های نیرو، نفت، صنعت، معدن و تجارت و سازمان برنامه و بودجه کشور به تصویب شورای اقتصاد خواهد رسید، به گونه‌ای که نرخ سوخت نیروگاهی معادل متوسط بهای گاز با تعرفه صنعتی گردد.

منابع مالی حاصل از افزایش نرخ سوخت نیروگاهی از طریق افزایش متناسب تعرفه برق مشترکین بابت پوشش تعهدات مربوط به سرمایه‌گذاری با اولویت تکمیل بخش بخار نیروگاه‌های گازی دولتی و خصوصی و نیز اجرای طرح‌های بهینه‌سازی در صنعت برق کشور با رعایت قوانین و مقررات مربوط اختصاص می‌یابد.

ماده ۴ـ فروش برق واحدهای تولید پراکنده حرارتی مقیاس کوچک و نیروگاه­های تجدیدپذیر در بورس انرژی مجاز است. وزارت نیرو موظف است سازوکارهای لازم برای عرضه برق این نیروگاه‌ها در بورس انرژی را ظرف یک­سال فراهم آورد.

ماده ۵ـ وزارت نیرو موظف است قیمت برق را با توجه به سازوکار بازار بورس تعیین نمایند. (الحاقی ۱۴۰۰/۱۰/۲۶)

ماده ۶- بهای عبور (ترانزیت) کلیه مشترکینی که برق خود را از طریق بورس انرژی ایران تأمین می‌نمایند بر اساس ماده (۱) دستورالعمل تعیین نرخ خرید تضمینی برق، موضوع بند (ت) ماده (۴۸) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران (موضوع مصوبه شماره ۷۵۷۷۳۷ مورخ ۱۳۹۷/۱۲/۲۸ شورای اقتصاد و اصلاحات بعدی آن) تعیین خواهد شد.

ماده ۷ـ شرکت توانیر و شرکت بورس انرژی ایران موظفند گزارش عملکرد بازار عمده­فروشی برق و بورس انرژی ایران را به­ طور جداگانه و هر سه ماه یکبار تهیه و به سازمان برنامه و بودجه کشور، وزارت امور اقتصادی و دارایی و وزارت نفت ارسال نمایند.

معاون اول رییس ­جمهور ـ محمد مخبر

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا