چگونه رتبه یک وکالت شدم (۱)

چگونه رتبه یک وکالت شدم (قسمت اول)

به قلم علی اکبر غلامی رتبه اول آزمون وکالت ۱۳۹۴ کانون وکلای دادگستری مرکز و حائز بالاترین نمره در کشور

بیوگرافی:
علی اکبر غلامی
متولد: ۱۳۶۲

⚪️ سال ۸۰ الی ۸۴: قبولی در کنکور سراسری ریاضی سال ۸۰ با رتبه ۵۰۰ و تحصیل در رشته مهندسی هوافضا در دانشگاه صنعتی شریف.

⚫️ از سال ۸۰ تاکنون: تدریس ریاضی برای کنکور.

⚪️ از سال ۸۴ تاکنون: فعالیت در شرکت بازرگانی.

⚫️ سال ۹۱: شروع به تحصیل رشته حقوق در دانشگاه پیام نور تهران جنوب به صورت کاملاً غیرحضوری و بر اساس مطالعه کتب مرجع. (بدون حضور در کلاس درس)

⚪️ تیر ۹۴: فراغت از تحصیل در مقطع کارشناسی حقوق.

⚫️ شهریور ۹۴: شروع به مطالعه برای آزمون وکالت ۹۴

⚪️ آبان ۹۴: شرکت در آزمون قضاوت (به عنوان آزمون آزمایشی) و کسب رتبه ۷۴

⚫️ آذر ۹۴: شرکت در آزمون وکالت برای اولین بار و کسب رتبه یک کشوری.

مطالعه برای آزمون وکالت:

✅ از شهریور ۹۴ شروع به مطالعه کردم. با توجه با اینکه شاغل بودم، زمان مطالعه من به طور متوسط روزی ۵ ساعت بود.

✅ از خدمات هیچ موسسه ای استفاده نکردم. (نه کلاس و نه آزمون آزمایشی)

✅ تنها آزمونی که به صورت آزمایشی شرکت کردم، آزمون قضاوت بود که تقریبا یک ماه قبل از وکالت برگزار شد.

✅ منابع مطالعاتی من برای این ۳ ماه (شهریور تا آبان)، بسیار اندک بود:

? مدنی: نظم کاتوزیان + تست شهبازی
? آ.د.م: نظم حیاتی + ساده ساز فرحناکیان
? تجارت: نظم فرحناکیان + ساده ساز
? جزا: متن قانون
? آ.د.ک: متن قانون
? اصول: تست شهبازی

بعد از اعلام نتایج آزمون، اولین سوال داوطلبان از من این بود که: منابع شما چه بود؟!

✅ از آنجا که میدانستم اکثر افراد به دنبال کمترین منابع برای وکالت میگردند و اگر صرفا منابع فوق را معرفی میکردم، قطعا باعث گمراهی اکثر داوطلبین میشدم، بنابراین در جواب دوستان، فقط اکتفا به ذکر منابع فوق نکردم و به طور کامل پیشینه خود را بیان نمودم.

یعنی علاوه بر ذکر منابع فوق، توضیح دادم که من در زمان دانشجویی، تمام کتب مرجع را خوانده بودم. به همین دلیل، هنگامی که نظم کاتوزیان را در این ۳ ماه مطالعه میکردم، برای من صرفاً جمع بندی و مرور بود. (نکته جدیدی برایم نداشت)

در برنامه ریزی برای داوطلبان آزمون وکالت نیز، ابتدا کتاب مرجع را قرار داده ام؛ که این روند تا سه ماه مانده به آزمون ادامه دارد.

? کتاب خواندن به مراتب آسانتر از قانون خواندن است! کتاب میخوانیم که در نهایت، قدرت تحلیل قانون را به دست آوریم.
پس از آن، در سه ماه پایانی کتاب مرجع را کنار میگذاریم و تمرکز بر روی قانون و تست خواهد بود.

اما آن دسته از داوطلبانی که کتاب مرجع نخوانده اند چطور؟ آیا باید وکالت را فراموش کنند؟

قطعا خیر! روشها و راهها متفاوت است.

✅ من صرفا راهی را که خود رفته بودم، بیان کردم. درست است که منابع من بسیار اندک بود، اما این نکته را هم در ادامه بیان کردم که آنچه باعث شد با این حجم کم منابع، رتبه یک را به دست آورم، این بود که پشتوانه و اندوخته ای از زمان دانشجویی به همراه داشتم که آن هم مطالعه کتب مرجع بود.

همانطور که میدانید بسیاری از رتبه ها، راههای کاملا متفاوتی را تجربه کرده اند. بسیاری از آنها شاید حتی یک کتاب مرجع را نیز نخوانده باشند. اما به طریقی توانسته اند برای آزمون وکالت خود را آماده و تقویت نمایند.

هدف این است که به قدرتِ تحلیلِ قانون دست پیدا کنیم. این مهم میتواند از رهگذر کتاب مرجع باشد؛ از رهگذر کتابهای تکمیلی و جزوات باشد؛ از رهگذر کلاس باشد؛ یا…

روشها متنوع است و البته این باعث میشود که تصمیم گیری در خصوص انتخاب روش برای داوطلب آزمون وکالت سختتر شود.

✅ بسیاری افراد در انبوه کتابهای تکمیلی و تست موجود در آشفته بازار کتاب ایران و همچنین شمار زیاد کلاسها و موسسات، سردرگم هستند و نمیدانند چگونه تصمیم بگیرند و یا نمیتوانند به یک تصمیم قطعی نائل آیند.

من هم دچار این سردرگمی بودم؛ اما فقط یک روز!
زمانی که در شهریور ماه ۹۴ میخواستم برای آزمون وکالت شروع به مطالعه کنم، در گوگل جستجو کردم و مصاحبه رتبه های سالهای گذشته را خواندم. بین آنها اختلاف نظر فراوان بود…

قسمت دوم این نوشته را اینجا بخوانید

منبع : کانال وکالت علی اکبر غلامی

آخرین اخبار آزمون وکالت را اینجا پیگیری کنید

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫۱۰ دیدگاه ها

  1. هیچکس راستش رو نمی گه که چطور به موفقیت رسیده طبیعی هم هست مسیر هر کسی برای موفقیت متفاوت هست و کمتر کسی از نا امیدی ها و یاس ها و تسلیم شدن ها و سختیهایش حرف میزند … همه اون ۲۰ درصد خوب و خوش خرم را تعریف می کنند من که هر کسی رو دیدم با یه جزوه و یه کتاب و اینا رتبه تک رقمی شده !!! از اونطرف دیدم کسی که بسیار مطالعه کرده و بیمار شده و سواد علمی بالایی داره ولی نتونسته موفق بشه. قبول دارم هنز تست زنی هم داریم ولی … اونهایی که زیر ۶ ماه رتبه می شن میان می گن با چند تا کتاب و اینها قطعا دو سال قبلش مطالعه جدی داشتند … قطعاً … ولی برای ازمون و قبول ۱۰۰ در صد یه مرور چند ماهه ی قوی می ذارن یکی از دوستان قبول شده ی تک رقمی بنده این رازشو فاش کرد البته منم بودم و می دیدم دو سال به چه بدبختی درس خوند سه ماه آخر سوزش چشم گرفته بود …
    بعضیا رو ول کنی میگن ما نخونده قبول شدیم !! بعد قبولی اعتماد به نفس ها اخه خیییییییلی زیاد میشه.
    من خودم با رتبه خوبی قبول شدم. ولی سال دوم و واقعا هم به سختی مطالعه کردم … روز و شب

  2. با سلام ازمون قضاوت تا قبل امسال بعد وکالت بود شما چطور ازمون قضاوت رو سال قبل قبل از وکالت دادین ؟

  3. ضمن احترام به نظر ایشان،من با خیلی از رتبه های برتر صحبت کردم،آزمون وکالت آزمونی نیست که بشود در ۳ ماه رتبه یک شد هر قدر هم شما بااستعدادباشید،وهمچنین حجم منابعی رو که ایشون مطالعه کردن با۵ساعت درروز اصلا قابل باور نیست اگر میگفتن فقط متن قانون رو مطالعه کردم ویک شدم کمی قابل باورتر بود چون آزمون ۹۴ خیلی نص محوربود،مثل خانم رحیمی که گفت به جز مدنی درنظم باقی رو فقط نص خوندم وآزمونای دادستان رو شرکت کردم،لطفا دوستان هر کس به ظرفیت خودش ومقدار زمانی که داره نگاه کنه و منابعی محدودرو مطالعه کنه.با آرزوی موفقیت برای کسانی که مجاهدت میکنند

  4. هر شخصی با شخص دیگه متفاوته.ممکنه یک منبع رو شخصی با مطالعه روزی دوساعت در یک ماه تموم کنه و شخص دیگه در یک هفته.قدرت یادگیری،قدرت تثبیت مطالب و قدرت یاداوری مطالب در هر شخصی فرق میکنه.اکثر بزرگوارانی هم که رتبه های خوبی اوردن در یک موضوع مشترکن و اون پایه علمی خوب است.وقتی این بزرگوارن منبعی مطالعاتی غیر منبع اصلی و مشهور درس مورد نظر رو معرفی میکنن دلیل به این نیست که اون منبع اصلی و مشهور رو نخوندن یقینا قبلا از اون منبع اصلی استفاده کردن و مطالعه دقیق داشتن فقط برای ازمون از منابعی که اعلام میکنن استفاده کردن ممکنه منابع معرفی شده اینان کامل نباشه برای همه ولی برای این افراد که قبلا کتب مرجع رو خوندن و پایه علمی خوبی دارن مفید باشه و اگر کسی که پایه علمی مناسبی نداره از منابع جایگزین غیر اصلی معرفی شده توسط این دوستان استفاده کنه به نتیجه مطلوب نرسه چون شرط لازم که داشتن پایه قوی بوده رو نداشته.دوستان خوبه به این موضوع توجه کنن

  5. اگر فرض را بر صداقت ایشان بگیریم اقایه غلامی از متد تند خوانی استفاده نمودند هر یک ساعت ۷۰ صفحه میخواندند

  6. این سه مرحله مطالعه که شما می فرمائید اگه دقیق و اصولی انجام بشه حدود ۲ سال زمان میبره ! برای شخصی که مشغله کار و زندگی داره و روزانه بیشتر از چهار ساعت وقت آزاد برای مطالعه نداره قبولی آزمون وکالت یه رویا بیشتر نیست. بنده خودم تا یک منبع رو تموم میکنم میرم سراغ یه منبع و درس دیگه ولی وقتی مشغول مطالعه کتاب دوم هستم همش احساس میکنم مطالب اون کتاب اول مطالعه شده از ذهنم خارج شده !! روز آزمون هم تمام مطالب توی ذهنم موج میزنه و به اصطلاح قاطی میکنم ! کاش می شد آقای غلامی میتونستن مشاوره حضوری ارائه بدن با توجه به شرایط اختصاصی و مشکلات هر شخص

    1. سلام مگه میشه ساده ساز ها رو توی ۳ ماه روزی ۵ ساعت تموم کرد محال اندر محاله چرا بعضیا الکی میخان بگن ما نخبه هستیم خودتون رو بکشید اگه پایه ی ضعیفی داشته باشید کامل یکسال طول میکشه همه ی درسها رو فقط بخونین ببینین چی میگن تازه زمان برای دوره و تست هم میخاین این نظر منه من ۳ ماه روزی ۶ ساعت درس خوندم ساده ساز ادم خوندم توی ازمون ۳۰ درصد زدم برم بقیه ش رو بخونم

      موفق باشیم همه

  7. باید خودشناسی داشته باشیم یک ماه وقت برای تعیین منابع بعد مطالعه روزنامه وار اونها به طور سریع سپس مطالعه به صورت عمقی و ریشه ای بعد از اون هم در ماههای اخر تست و نکته

  8. با سلام و عرض تبریک خدمت آقای غلامی عزیز

    همونطور که توی خط آخر ذکر شده اختلاف نظر بین قبول شده ها بسیار زیاده ! یکی روی منابع پایه و مرجع تاکید اساسی داره و یکی هم بدون مطالعه قبل از آزمون اونها به نتیجه میرسه !! کار زار آزمون وکالت برای ما شده جدال در تاریکی…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا