قانون آیین دادرسی کیفری در تیرماه ۹۴ همزمان با هفته قوۀ قضائیه اجرا می شود

ملکشاهی، رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی

قانون آیین دادرسی کیفری در تیرماه ۹۴ همزمان با هفته قوۀ قضائیه اجرا می شود

رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس یادآور شد که قانون آئین دادرسی کیفری کشور به زودی اجرا می‌شود.

به گزارش ایسنا، الهیارملکشاهی در بیست و چهارمین اجلاس اتحادیه سراسری کانون‎های وکلای دادگستری کشور که در محل سالن جلسات بانک صادرات خرم‎آباد برگزار شد از اجرای قانون آئین دادرسی کیفری در تیرماه ۹۴ همزمان با هفته قوه قضائیه خبر داد و اظهار کرد: در این قانون نقش وکیل بسیار دقیق و پررنگ دیده شده و براساس ماده ۴۸ این قانون با شروع تحت نظر گرفتن متهم، وکیل باید همراه متهم باشد و البته این امر گام بزرگی به سوی آزادی و مدنیت است.

ملکشاهی بیان کرد: ماده ۹۰ قانون آئین دادرسی حق همراه داشتن وکیل در همه مراحل را تسریع می‎کند و البته هر کسی می‎تواند بیش از یک وکیل داشته باشد.

رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با تاکید بر اینکه در تبصره ماده ۲۹۰ این قانون آمده است چنانچه تحقیقاتی بدون حضور وکیل انجام شده باشد آن تحقیقات می‎تواند از درجه اعتبار ساقط شود، گفت: وکیل یکی از ارکان دادرسی است و برابر مسائل شرعی چنانچه رکنی حتی سهواً انجام نشود موجب ابطال عمل می‎شود.

وی بیان کرد: حجم برخی از طرح‎ها و لوایح بسیار زیاد است و البته مواد آئین دادرسی کیفری بیش از ۸۰۰ ماده است و طول عمر یک مجلس این اقتضا را ندارد که قانون مذکور را بررسی کند.

ملکشاهی گفت: مجلس می‎تواند برخی از وظایف خود را به کمیسیون‎های تخصصی واگذار کند.

وی با بیان اینکه طرح جامع وکالت و لایحه آن به مجلس واصل شده، البته یک طرح از سوی دولت و یک لایحه هم از سوی قوه قضائیه به مجلس آمده است، اضافه کرد: در مجلس کار سنگینی روی لوایح انجام می‎شود قطعاً مرجع کارشناسی مجلس، قوه قضائیه و سایر کارشناسان کلیات موضوعات را بررسی می‎کنند.

وی گفت: این لایحه وکالت اخیراً دو ماه پیش به مجلس واصل شده و ما هم به صورت طبیعی و یک لایحه عادی آن را تلقی کردیم و در دستور کار کمیسیون قرار دادیم تا در نوبت خود به آن رسیدگی شود.

نماینده مردم کوهدشت در مجلس با اشاره به اینکه تلاشمان این است که استقلال وکلا و کانون وکلا را حفظ کنیم و نظارت بر روی آنها درونی صورت گیرد، اضافه کرد: اگر بناست نظارتی روی کانون وکلا صورت گیرد باید منطقی و معقول باشد، قطعاً نظر همه کارشناسان را بررسی می‎کنیم و می‎شنویم.

وی بیان کرد: تلاش همه این است که قوانینی در مجلس تصویب کنیم که به صراحت از حقوق مالکیت معنوی و فکری افراد دفاع شود.

این نماینده مجلس گفت: در هفته گذشته کمیسیون قضایی با حضور اعضای دستگاه قضایی مالکیت اختراعات و علائم را تحت عنوان مالکیت صنعتی مصوب کرد و به زودی آن را تقدیم مجلس می‎کند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا