بررسی حذف سوالات در آزمون های وکالت

بررسی حذف سوالات در آزمون های وکالت

۲ سوال از آزمون وکالت ۹۲، ۲ سوال از آزمون وکالت ۹۳ و ۲ سوال از آزمون وکالت ۹۴ حذف شده اند

پایگاه خبری اختبار – پس از انتظار طولانی کلید سوالات آزمون وکالت ۹۴ از سوی اسکودا اعلام شد.

در کلید اعلام شده برای آزمون وکالت ۹۴ در برابر سوالات شماره های ۴۸ و ۵۱ کلمه "حذف" درج شده است، این دو سوال مربوط به درس حقوق تجارت هستند.

در دوره های قبل آزمون وکالت نیز حذف سوالات اتفاق افتاده است، سوال ۲۵ از سوالات آیین دادرسی مدنی و سوال ۸۴ از حقوق جزای عمومی و اختصاصی آزمون وکالت سال ۹۲ به علت اینکه دارای اشکال تشحیص داده شده بودند حذف شدند، و همچنین سوال ۶۰ درس حقوق تجارت آزمون وکالت ۹۳ نیز حذف شد، ولی در مورد سوال ۲۸ درس آیین دادرسی مدنی آزمون وکالت ۹۳ قاعده خاصی در نظر گرفته شد، به این صورت که برای کسانی که به این سوال پاسخ اعلام شده را داده باشند نمره داده می شود ولی برای کسانی که گزینه های دیگر را انتخاب کرده باشند نمره منفی در نظر گرفته نخواهد شد.

به طور کلی قاعده حذف سوالات، تقسیم نمره سوال حذف شده بین سایر سوالات همان درس است، مقلا در آزمون وکالت ۹۴ که ۲ سوال از بیست سوال درس حقوق تجارت حذف شده است، مبنای محاسبه نمره داوطلبان ۱۸ سوال به جای ۲۰ سوال خواهد بود و مثلا اگر کسی فقط به ۹ سوال پاسخ صحیح داده باشد با فرض اینکه بقیه گزینه ها را سفید گذاشته باشد نمره او ۵۰% خواهد شد.

روش استثنایی در نظر گرفته شده برای سوال ۲۸ آزمون وکالت ۹۳ ناشی از جا افتادن بخشی از گزینه صحیح اعلام شده در کلید اولیه منتشر شده از سوی اسکودا عنوان شده بود.

سوال ۲۸ آزمون وکالت ۹۳ و گزینه های آن به این شرح بود :

شکایت نسبت به دستور اجرای سند رسمی در صلاحیت کدام مرجع است :

الف- دادگاه عمومی محل تنظیم سند

ب- هیأت نظارت منطقه اجرای سند

ج- دادگاه عمومی محل اجرای سند

د- دادگاه عمومی محل اقامت خوانده

در توضیح اسکودا در مورد این سوال اعلام شده بود که در گزینه «دادگاه عمومی محل اجرای سند»، دو کلمه «صدور دستور» جا افتاده است، به همین جهت و "در راستای رعایت عدالت به داوطلبانی که این گزینه را انتخاب کرده باشند، نمره تعلق خواهد گرفت و به کسانی که گزینه دیگری را انتخاب کرده باشند نمره منفی تعلق نمی‌گیرد."

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫۹۲ دیدگاه ها

  1. سلام دوستان نمیدونم چرا بعضی از دوستان مدام به حذف سوال ۵۱ تجارت اعتراض دا ن آخه این سوال از دو جنبه ایرا د داره اول اینکه نسبت به صادر کننده هیچ مهلتی برای اقامه دعوا نیست و مهلتی که ق ت اشاره کرده در باره ظهرنویس هست دوم و مهمتر اینکه مطابق رای وحدت رویه مهلت اقامه دعوی برای سفته جدا از نص قانون تجارت تعیین شده و مهلت ۳ و ۶ ماهه برای سفته صادره در داخل و خارج کشور داریم لطفا اعتراض نکنین و مدام ایراد نگیرین در ضمن سوال درس مدنی هم ایرادی نداره کمی منطقی تر باشیم 

    1. نسیم خانم این سوال در کتاب استاد فرحناکیان اومده واونجا به این مسایلی که شما فرمودید اشاره ای نشده ومهلت را همون یکسال معرفی کرده

  2. سلام در مورد سوال ۸۹ جزا باید عرض کنم که ماده۱۴۶ گفته افراد نابالغ مسولیت کیفری ندارند  و ماده ۱۴۸ گفته برای افراد نابالغ  اقدامات تامینی و تربیتی اعمال میشود  در نهایت فکر نمیکنم در مورد این سوال اشتباهی وجود داشته باشه گرچه خودم پاسخ صحیح را نزدم/

  3. منم اعتراضمو فکس می کنم…به نظر میرسه بهترین راه همین باشه که هرکی خودش شخصأ اعتراضشو فکس کنه…شاید نتیجه بگیریم…خدا رو چه دیدی…

  4. آقای مهدی،آقا یا خانم فراهانی،آقا دانیال، رویایی وکالت و سایر دوستانی که حذف این دوتا سؤال وکالت به ضررتون تموم شده…                                    خودتون بهتر از من می دونید که یه دست صدا نداره…باید به صورت جمعی حرفمون رو به گوش اسکودا برسونیم…اما چطوری؟؟سایت اسکودا هیچ جایی برای اظهار نظر نداره،لینک نظرات اسکودا کلأ بسته ست…باید یه راهی پیدا کنیم و تا دیر نشده پیگیر خواستمون باشیم…دوستان لطفأ اگه راهی رو سراغ دارید معرفی کنید تا بتونیم پیگیر خواستمون بشیم.

    1. سلام به دوستان گرامی

      هر کدوم ما از موضع نفع و ضرر خودمون نسبت به سوالان حذف شده و سوالاتی که بایست حذف میشد نظر میدیم. طبیعتا" کسب رضایت همه ی داوطلبها توی این زمینه کار غیر ممکنی هستش. من از چند و چون برگزاری آزمونا اطلاعی ندارم ولی فکر نمیکنم برگزاری یک آزمون استاندارد که جایی برای شک وشبهه و اعتراضات و حذفیات و… باقی نذاره کار غیر ممکنی باشه. 

    2. سلام دوستان 

      اعتراض خودم فکس میکنم…  هر چند امیدی ندارم ولی فرستادم…شما هم انجام بدین…فاجعه ای بنام وکالت ۹۴

  5. سوال٧٣ ب طرز فاحشی جواب غلط هست چون اصل بر برایت هست در انتساب جزم گزینه ی قلمرو مفهومی ک گفتن برمیگرده ب اصل اباحه! چرا اینطور کردن من اصولم عالی بود با این جواباشون درصدم اومده پایین ای بابا

  6. واقعاحذف دو سوال تجارت نامردی در حق کسانی که درست جواب دادن چون به نظر من اشتباهی فاحش در اونا نبود اگر قرار به حذف کردن بود خیلی سوالای غلطتر از اون باید حذف میشد و همچنین در مورد سوال ۶۴ که انصافا جواب اون نمیشه تو رو خدا صدای ما رو به گوش آقای کشاورز برسانید چون با حذف این سوالا رتبم لب مرزی میشه و شانس قبولیم کم میشه

  7. شاپور    سلام. در مورد سوال ۶۴ در امتحان وکالت ۱۳۸۷ جمله ضامنی که به قصد ……………. دارای مفهوم مخالف است . ولی متاسفانه امسال دارای مفهوم مخالف نیست . اینهم از شاهکارهای اسکودا

  8. با سلام و تقدیم احترام خدمت جناب آقای هوشیار و سایر همکاران محترم ایشان.

    علاوه بر سوالات بسیار و انتقادهای به حق دوستان ، یک سوال خاص ، ذهن بنده رو درگیر خودش کرده ؛ که خواهشمندم در صورت امکان، نظرتون رو در این مورد بیان بفرمایید.

    چرا بعد از طراحی اولیه ی سوالات، این سوالات در کمیته ی آزمون یا گروهی به این منظور، چک نهایی نمی شه که بعد کار به حذف و اصلاح و .. نکشه؟

    چرا سوالات از نوع سوالات اختلافی طرح میشه؟ این همه سوال در عالم حقوق…، چرا ؟

    هر ساله ؛ کم و بیش با این مشکلات رو برو هستیم. 

    دیگر چقدر می خواهند وجهه و شان جامعه ی شریف وکالت رو زیر سوال ببرند؟؟

    به عنوان نمونه، نامه ای در مورد اختلافات و اصلاحات آزمون سال ۸۷ که اتفاقا همین آقای کشاورز ، به عنوان مسئول اسکودا ، که در راس این تشکیلات قرار داشتند، را با سازمان سنجش ، تقدیم می کنم ( که البته از سایت پرمحتوا و وزین اختبار برداشت شده است)

     

    نامه شماره ۴۴۹۵ مورخ ۲۳/۹/۱۳۸۷

    از: اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران (اسکودا)
    به: ریاست محترم دفتر آزمون سازی سازمان سنجش آموزش کشور

    در باره: کلید سوالات آزمون ورودی ۱۳۸۷ اسکودا

    احتراما، پیرو نامه ۴۴۵۹ مورخ ۱۶/۹/۱۳۸۷، با اعلام ابقاء دو مورد اعلام شده در نامه مذکور، خواهشمند است مقرر فرمایند در تصحیح پاسخ نامه های آزمون تغییرات ذیل ملحوظ شود:

    ۱- در سوال ۲۵ (تاریخ رسید دادخواست به … تاریخ اقامه دعوی محسوب می شود) به داوطلبانی که گزنیه «۲» یا «۴» را انتخاب کرده باشند، نمره کامل داده شود.

    ۲- در سوال ۱۰۰ (مرجع اتخاذ تصمیم در مورد انحلال پیش از موعد شرکت سهامی کدام است؟) به داوطلبانی که گزنیه «۴» را انتخاب کرده باشند، نمره کامل داده شود.

    ۳- نمره سوال ۱۱۶ (کدام گزینه درست است؟) بین سایر سوالات تقسیم شود.

    ۴- نمره سوال ۱۱۹ (شرط در … به معنی الزام و التزام است) بین سایر سوالات تقسیم شود.

    با اعمال این موارد، تصحیح پاسخ نامه ها بلامانع خواهد بود.

    با تقدیم احترام
    رئیس اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران
    بهمن کشاورز

     

    …………

    1. این برای منم سؤاله!!

      یه امر بدیهی که با غفلت مسئولین اسکودا به یک معضل تبدیل شده 

  9. با سلام  واقعا نامردیه که دوتا سوال رو حذف کردن هرچند من قبولم ولی معدلم از ١۴.٢٠  اومد ١٣.۶٠ باید رتبه  تک رقمی تو کانون گلستان میشدم اما حیف که معلوم نیست چی میشه بهرحال هیچکاری از دست ما بر نمیاد

  10. اگر بگیم زیر ۹ سال قابل اقدام تامینی و تربیتی است به قرون وسطی برگشتیم یعنی کودک از بدو تولد نیز قابل اقدام تامینی و تربیتی است . عجیب نیست که چنین پاسخ هایی داده می شود اینها بدون برنامه نیست.

    1. جناب محترم ارش عزیز    اگه به متن سوال توجه فرمایید طرح تعمدا کودک ۸ ساله را قید فرموده در ازمون سال قبل هم شبیه این س امده بود با این تفاوت که سال قبل موضوع سوال جرم تعزیری بود ولی در سوال امسال جرم حدی ذکر شده وصرف نظر از اینکه از نظر عقلایی تابالغ را مستوجب عقوبت بدانیم بر اساس تبصره ۲ ماده ۸۸ اقدام تامینی بند الف تا ث تبصره مزبور که اقدامی از سپردن طفل ۸ ساله به والدین والزام انها به تربیت صحیح وی ونصیحت کردن او می باشد که ماهییتا مجازات نیستندگذشته از این من هم با استدال شما در عجیب بودن این امر موافقم ولی متاسفانه برابر نص قانون موضوعه گزینه اقدام تامینی تربیتی کاملا صحیح است

       

      1. جناب اسکندر زاده عزیز 

        این که کودک رو بدیم به خانوادش منظور اقدام تامینی تربیتی نیست بلکه روال عادی زندگیه . بچه با پدر مادرش بزرگ میشه بیشتر مراقبت میکنن تربیت میکنن. نمی دونم چرا همچین مسایلی ذهن دوستان رو از واقعیت دور میکنه. این طوری بچه ۲ و ۳ و ۴ ۵ ساله و یا یه روزه رو هم میشه اقدام تامینی تربیتی کرد که به عقل من حداقل جور در نمیاد شاید شما نظر دیگری دارید !! ولی در مورد بچه ۹و ۱۰ ساله سپردن به والدین می تونه اقدام تامینی تربیتی باشه چون لااقل بچه اصولا درک میکنه که اشتباهی کرده هرچند که ماهیتش رو نفهمه پس اقدام تامینی تربیتی می تونه مفید باشه. به نظرم چون یه گزینه رو یک نفر درست میکنه نباید حقیقت رو سعی کنه عوض کنه. در قرون وسطی چکش رو هم محاکمه میکردن با این استدلال ها نذارید راه برای این مسایل باز بشه.

  11. با حذف این دوتا سؤال تجارت یه نمره از معدل کل من کم شد و معدلم از ۵۸ به ۵۷ رسید… کم شدن ۱ نمره از معدل کل یعنی کاهش ۲۰۰ تا۲۵۰ پله ای رتبه در کانون مرکز…اونوقت اسکودا میگه ما روی صدم نمره هم حساسیم….واقعأ به نظرتون اگه بخوایم با انصاف قضاوت کنیم آیا واقعأ همین دوتا سؤال آزمون ایراد داشتن؟اگه قرار به حذف بود سوال ۵۳ تجارت که مورد اختلاف جدی دکترین هست یا سؤال ۴ مدنی که اختلاف زیادی سرش بود و چندین سؤال دیگه باید همشون حذف میشدن…حیف زحماتی  که کشیدیم…کی میخواد جوابگو باشه خدا میدونه…اینا همه حق الناسه…حق الناس…یاعلی

    1. با سلام

      منم با نظر اقای رسام موافقم …منم این دوتا سوال پاسخ دادم باید با نمره مثبت حذف بشه ..دقیقا منم با این دوتا سوال نیم نمره افت معدل کردم وحتما در تراز بیشتر ضرر خواهیم کرد واین یعنی جابجا شدن چندین پله ای رتبه ….لطفا بگین چطوری اعتراض کنیم که حداقل به گفته خودشون صدم نمره امون ضایع نشه ..اقای هوشیار لطفا بفرمایید به چه شکل اعتراض کنیم…بخدا واسه تک رقمی زحمت کشیدم …حق الناس نکنید سردمداران عدالت

    2. دوست عزیز

      لطفا دقت بفرمایید! میانگین درصد با مدل آزمون فرق داره. میانگین درصد از ۱۰۰ حساب میشه و معدل آزمون از ۲۰ !

      شما میانگین درصدتون ۵۸ بوده شده ۵۷ یعنی معدل ازمون شما از ۱۱.۶ به ۱۱.۴ تبدیل شده که آن تغییر رتبه ای که فرمودید حاصل نمبشه! و مضافا این تاثیر در معدل و رتبه خیلی دیگر از رقیبان شما هم محاسبه میشه و قابل پیش بینی نیست که رتبه شما بالاتر میشود یا تنزل می یابد…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا